Utlandsstudier i fem steg

Se vår föreläsningsvideo om hur det går till att studera utomlands. På 15 minuter besvarar vi frågorna varför, vad, var, vad kostar det och hur gör man för att studera utomlands.

Utlandsstudier.se ger gratis information om utlandsstudier och tillsammans med våra partners kan vi hjälpa dig med skolval och ansökan till tusentals college, universitet och språkskolor utomlands. I den här videon tittar vi på hur det går till att studera utomlands i fem steg:

 1. Varför man ska studera utomlands
 2. Vad man kan studera utomlands
 3. Var man kan studera utomlands
 4. Vad det kostar att studera utomlands
 5. Hur man gör för att studera utomlands

Vi tittar närmare på populära utbildningar som språkresor, study abroad-terminer, college och universitet. Samt populära studieländer som USA, England, Australien, Japan, Korea, Spanien, Frankrike och Tyskland. Vi tittar också på kostnader, CSN och inte minst hur man gör för att studera utomlands steg för steg.

Fyll i vår intresseanmälan om du vill ha hjälp eller ladda ned vår gratis utlandsstudiehandbok.

Fler videos om utlandsstudier

Du hittar många fler videos om utlandsstudier på vår videosida och på vår webbinariesida.

Mer information

Du kanske också är intresserad av våra artiklar Checklista för utlandsstudier och Vad kan man studera utomlands?.

Följ @utlandsstudier.se på Tiktok, Facebook, Instagram och Youtube för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Kommentarer

Jag godkänner att min IP-adress kommer att sparas. Din mailadress kommer ej att publiceras. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Relaterade artiklar

 • 6 skäl att studera utomlands
  Det finns många skäl varför man ska studera utomlands. Här listar vi fördelarna med utlandsstudier och ger dig tips om hur du får ut så mycket som möjligt av din studietid utomlands.
 • Checklista för utlandsstudier
  Funderar du på att studera utomlands? I den här artikeln guidar vi dig steg för steg genom allting du behöver göra för att förbereda dig inför dina utlandsstudier.
 • Utbilda dig inom legitimationsyrken utomlands
  Funderar du på att ta en hel utbildning utomlands till ett legitimationsyrke som läkare, veterinär, psykolog eller jurist? Här tittar vi på vad det innebär om du vill jobba i Sverige.
 • Kan man studera utomlands utan egna pengar?
  Drömmer du om att studera utomlands men saknar egna pengar för att genomföra dina studier? Det finns hopp! Här tittar vi på var och hur du kan studera utomlands utan egna besparingar.
 • Relaterade skolor

  De senaste artiklarna

   

  Intresseanmälan

  Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok och tillgång till våra stipendier. Du förbinder dig inte till något, vi hjälper dig kostnadsfritt.

  Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja

  What and where do you want to study abroad:


  I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

  Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.