Plugga i Storbritannien våren 2021

Goda nyheter! Om du börjar studera i Storbritannien vårterminen 2021 får du samma kursavgift som brittiska studenter under hela din utbildning. Det är den sista chansen till Home fees.

Vill du studera i Storbritannien? Då ska du ta chansen nu. Vi har nyligen fått besked om att EU-studenter som startar under vårterminen 2021 fortfarande har rätt till Home Fees (samma kursavgifter som de inhemska studenterna) under hela sin utbildning! Detta är den sista chansen. Det innebär i dagsläget att du på alla universitet i England betalar £9250 per läsår (drygt 100000 kr - vilket ganska precis kan täckas av CSN) och att du kan studera gratis i Skottland. Det kan dock vara svårt att komma in i Skottland och på de högst rankade universiteten till våren då dessa skolor är översökta.

Från och med höstterminen 2021 kommer EU-studenter att få betala samma avgifter som internationella studenter från resten av världen. Det kommer att innebära en väsentlig prishöjning inte minst på de högrankades skolorna. Vi har dock fått indikationer om att många universitet kommer att erbjuda generösa stipendier till EU-studenter för att ta udden av prisändringen. Om du har möjlighet rekommenderar vi dock att du startar våren 2021 för att säkra priserna för hela din utbildning.

Studentvisum till Storbritannien från och med 2021

En annan nyhet är att EU-studenter som anländer i Storbritannien under 2021 eller senare kommer att behöva ansöka om studentvisum om du vill läsa en kurs som är sex månader eller längre. Ansökan kommer att kunna göras direkt i en app i din telefon och det lär inte vara några problem för svenska studenter att få visum. Du kommer dock att behöva betala en visumavgift på £348. Ansökan har inte öppnat ännu men du kan läsa mer här. Vi återkommer när vi har mer information om detta.

Få hjälp med skolval och ansökan

Vi har en samarbetspartner som kan hjälpa dig med skolval och ansökan till alla universitet i Storbritannien. Till många universitet kan de hjälpa dig helt gratis. Ansök senast i november om du vill starta till våren 2021, men du kan öka dina chanser genom att skicka in din ansökan i god tid. Fyll i vår intresseanmälan för att få hjälp. Då hjälper vi dig även med CSN och svenska frågor.

Mer om Brexit och studier i Storbritannien

Mer information

Följ oss på Facebook och Instagram för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Kommentarer

Jag godkänner att min IP-adress kommer att sparas. Din mailadress kommer ej att publiceras. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Relaterade artiklar