På språkresa i Santa Monica, Los Angeles

Drömmer du om att studera i USA och Los Angeles? Läs vår student Vilma Petterssons berättelse från hennes språkresa till Santa Monica:

Santa Monica, en plats som ofta syns på filmer, TV och på bilder. En plats som många drömmer sig bort till, en plats som helt plötsligt blev min vardag. I en vecka åkte jag tillsammans med Utlandsstudier.se till Santa Monica för att studera engelska på språkskolan CEL Santa Monica.

Redan när taxin från flygplatsen till Santa Monica susade förbi mängder av palmer på den stora motorvägen kände jag mig euforisk. Solnedgången som prydde himmelen lät omgivningen bada i röda och orangea nyanser och underströk med enkelhet hur vacker staden faktiskt var. Bilrutorna var halvvägs nervevade för att släppa in en svalkande bris i den annars så varma bilen och chaufförens röst med en stark kalifornisk accent överröstade radion.

Trots att jag bara vistades i Santa Monica i en vecka tog staden emot mig med öppna armar. Hos min värdmamma blev jag omhändertagen och behandlad som en i familjen och skolan tog väl hand om mig. Vart jag än vände mig möttes jag av trevliga människor med leende ansikten som aldrig tvekade på att sträcka ut en hjälpande hand. Alla var måna om att jag skulle ha det så bra som möjligt när jag väl var där, någonting som staden i sig verkligen underlättade för.

Min vardag bestod av att med en spellista bestående av feel-good musik i hörlurarna vandra ner för Wilshire Boulevard till skolan som varje morgon förgylldes av ett strålande solsken. Jag åt sedan min frukost i uppehållsrummet på skolan tillsammans med andra studenter från hela världen. Konversationerna flöt på lätt och jag kom på mig själv flera gånger med att använda engelska språket på ett nytt och mer avancerat sätt än tidigare. I och med den lättsamma stämningen på lektionerna vågade jag även ta för mig mer då vi alla fick lära oss att det var okej att göra fel.

Eftermiddagarna spenderades oftast med mina nyfunna klasskompisar. Vi tillbringade otaliga timmar vid Santa Monica pier där vi alltid blev underhållna av gatuartister med talanger som aldrig slutade imponera. Likaså när vi besökte Venice beach eller Hollywood. I Kalifornien finns det en ny och unik person kring varje hörn och där framhäver man hellre sina olikheter än att dölja dem. Aldrig någonsin har jag blivit så inspirerad och glädjefylld som jag blev under min resa till Santa Monica.

Varje kväll gick jag och la mig med hundratals nya intryck. Det var allt från personer, ord, smaker och dofter till platser och händelser jag aldrig trodde jag skulle få chansen att uppleva. Hela resan, från början till slut, var fylld av magiska ögonblick och när flygplanet seglade över Los Angeles kunde jag inte annat än att le.

Jag var inte ledsen för att lämna, snarare glad för att jag vet att jag kommer återvända.

/Vilma Pettersson

Mer information

Läs mer om språkskolan CEL, språkresor och andra universitet och språkskolor i USA.

Följ @utlandsstudier.se på Tiktok, Facebook, Instagram och Youtube för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Relaterade artiklar

 • Studera i USA
  Hur fungerar det att studera i USA på college och universitet? Vi hjälper dig! Här tittar vi på kostnader, ansökan, visum, stipendier, CSN, studentjobb rekommenderade skolor i USA.
 • Community College i USA
  Community College är det prisvärdaste sättet att läsa på college i USA. Här hittar du 50 populära college samt information om utbildningar, ansökan, csn, visum och mycket annat.
 • Studentberättelse från Seoul
  Funderar du på att studera i Korea? Läs Calles berättelse från hans studietid på Konkuk University i Seoul! Vi kan hjälpa dig med ansökan dit, men nu lämnar vi över ordet till Calle:
 • På språkresa i Alicante
  Vill du studera spanska i Spanien? Då är Alicantes universitet ett bra alternativ, här ger språkkurserna ECTS-poäng & du kan få CSN redan som 19-åring. Vår stipendiat Cornelia berättar:
 • Relaterade skolor

  De senaste artiklarna

   

  Intresseanmälan för utlandsstudier

  Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok och tillgång till våra stipendier. Du förbinder dig inte till något, vi hjälper dig kostnadsfritt.

  Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja

  What and where do you want to study abroad:


  I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

  Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.