Ändra befintligt studentvisa till ett ESTA på plats i USA?

Hej,

Jag befinner mig tillfället i Santa Barbara, California för att studera. Jag har nu valt att avsluta mina studier tidigare än vad jag tänkt vilket innebär att mitt studentvisum går ut den 29 december. Jag skulle så gärna vilja fira nyår här med alla mina nya vänner och vill därför stanna till i början av januari.

När jag ställde frågan till min counsler på skolan så fick jag till svar att det enda sättet att stanna kvar längre än den 29 dec är att åka in och ut ur landet för att komma in på ett ESTA. Alltså måste jag på egen hand ta mig till gränsen vid Mexico, vilket är något jag inte har större lust med.

Är det det enda lösningen? Är det inte möjligt att förlänga min vistelse på något annat vis?

 

Med vänliga häsningar 

Frida Axelsson

Frågat av: Frida, 10 months ago


Svar:

Jag tror din counsellor har rätt i det hon säger. ESTA är inget visum utan ett visa waiver program så det går inte att byta till det utan att lämna landet och sedan anmäla ESTA inresa. Det kan eventuellt gå att ansöka om att få ändra visa status till B1/B2 via I-539 men huruvida det är möjligt i ditt fall kan jag inte svara på då de amerikanska reglerna är snåriga och detta ligger utanför mitt kunskapsområde.

Läs mer:

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2019-11-07 22:58:57 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor