Kan jag få studentvisum med en anmärkning i belastningsregistret?

Hej! det är så att jag har en anmärkning på belastningsregistret pga ett ringabrott jag begick i sommras. Blev dömd till våld mot tjänsteman och fick betala skadestånd samt samhällstjänst. Brottet skede dock då jag var berusad och slagen hade knappt någon kraft så detta var inget storre än ringa. 

Påverkar dettta behörigheten till att få studentvisum särskild i USA och övriga länder? går det att förklara anmärkningen? Eller finns det hårda krav till att ha ett rent belastningsregister?

Tack,

Frågat av: Inti Segura, 1 year ago


Svar:

Att finnas med i belastningsregistret kan innebära problem i samband med visumansökan länder utanför EU som t.ex. USA. Det kommer sannolikt att försvåra visumansökan med t.ex. en utförligare intervju samt öka risken för att du inte blir beviljad visum, men rör det sig om ett ringa brott så borde det inte vara kört att få ett visum. För mer information rekommenderar jag att du kontaktar ambassaden/ visummyndigheterna för det land du vill studera i. De är experterna på detta. De kommer nog inte heller att kunna ge dig ett definitivt svar men de bör i alla fall kunna berätta om du har en rimlig chans.

Läs mer:

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2019-04-05 11:33:10 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor