Behöver jag både ESTA och studentvisum till USA?

Behöver jag även ansöka om ESTA under de trettio dagar före och efter som studentvisumet är daterat till?

Frågat av: Ingela, 1 month ago


Svar:

Om du har beviljats studentvisum till USA så kan du resa in tidigast 30 dagar innan det kursstartdatum som står på ditt I-20. Då behöver du inte ansöka om ESTA. Jag skulle inte rekommendera att du reser in på ESTA strax innan du har rätt att resa in på studentvisum då det kan leda till följdproblem.

Efter avslutad utbildning i USA kan du ha rätt att ansöka om OPT för att stanna kvar ett år extra och jobba i USA. Du kan inte stanna i USA på ESTA efter att ditt studentvisum har löpt ut. Då måste du i sådana fall först lämna landet.

För mer frågor kring detta rekommenderar jag att du kontaktar din skola eller de amerikanska migrationsmyndigheterna.

Läs mer:

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2019-09-19 12:44:23 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor