Behöver jag betala 160 dollar fast jag redan har 10årsvisum?

Hej,

Mitt namn är Helia. Jag har fått visum på mitt pass (10 års visum). Nu vill jag ansöka student visum. 

I pricessen står att man måste betala 200USD+ 160 USD men jag har en gång tidigare betalt det beloppet för visum. Måste jag betala om

eller räcker det med bara 160USD?

Tack på förhand för er hjälp och svar

Med vänliga hälsningar,

Frågat av: Helia Nour Hosseinian, 8 months ago


Svar:

Jag antar att du pratar om visum till USA. Om du har ett tioårigt visum så är det ett turistvisum till USA. När du ska studera där så behöver du dock ett studentvisum, vanligtvis ett s.k. F1-visum. Att du redan har ett turistvisum till USA påverkar mig veterligen inte kostnaden för ditt studentvisum. Däremot tror jag att studentvisumet kommer att ersätta ditt turistvisum när det är utfärdat. För frågor kring detta hänvisar jag till den amerikanska ambassaden och de amerikanska migrationsmyndigheterna.

Läs mer:

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2020-02-25 10:44:42 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor