Byta pass vid visumansökan?

Hejsan!

Går i planerna att studera i Australien nu i Juli. Saken är den allt jag är här på mitt andra års work and holidayvisum och jag har inte planerat att lämna landet innan studierna startar. Mitt pass går ut om cirka 2 år men mina studier är 3 år totalt. Nu till frågan. Måste passet gälla hela studietiden för att visumet ska godkännas eller är det okej att förnya det under studiernas gång.

Tack för svar,
Erik

Frågat av: Erik, 1 year ago


Svar:

Om du uppdaterar de Australiensiska myndigheterna om dina nya passdetaljer så ska det inte vara några problem vad jag kan se. Läs mer hos Department of Home Affairs i Australien.

För att ansöka om ett svenskt pass när du är i Australien måste du infinna dig personligen på den svenska ambassaden i Canberra med en giltig legitimation.

Läs mer om studentvisum till Australien samt universitet och språkskolor i Australien.

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2018-02-08 20:10:34 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok.

Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja


I want to get your newsletter about studying abroad (max 1/month).

Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.

Glöm inte studentförsäkringen!

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor