F-1 student en termin?

Hej, 

Vad jag förstår så kan man studera i USA i endast en termin. Så jag har några frågor angående detta:

  • Första frågan är enkel: Kan jag studera i USA endast en termin med ett F-1 visum? 
  • Om jag studerar en termin i USA, kan jag göra det som en F-1 student? Min advisor i USA hävdar nämligen att jag måste läsa en hel utbildning och ta examen därifrån om jag ska kunna vara en F-1 student... Men jag kan inte läsa mig till det någonstans.  
  • Också, om jag redan läser på högskola i Sverige, MÅSTE jag föra över alla mina poäng till deras Universitet då? Låt säga att jag tar uppehåll från min skola i Sverige och ska sedan fortsätta studera där, men vill åka en termin och studera i USA men har inte som ambition att ta examen därifrån, bara ren erfarenhet. 
  • Vad händer om jag skulle ansöka om fel visum? Säg att jag åker som J-1 student istället för F-1 och tvärtom? 

Tack på förhand.

Frågat av: Vilma, 7 months ago


Svar:

Om du åker på ett utbytesprogram via ett svenskt universitet eller på ett program som är sponsrat av t.ex. den amerikanska staten så är det ett J1-visum som gäller. Om du däremot ordnar utlandsstudierna på egen hand så ska du ansöka om ett F1-visum. Om du är osäker så kan du titta på visumunderlaget du får av skolan. Om de ger dig ett I-20 dokument så ska du ansöka om ett F-1 studentvisum till USA. Om de däremot har gett dig ett visumunderlag som heter DS-2019 så ska du ansöka om ett J1-visum. Du kan således inte göra fel då det inte går att ansöka om visumen utan ett giltigt visumunderlag.

Om du läser study abroad-terminer på egen hand så kan du välja kurser som du vill utan att ta hänsyn till vad du har läst i Sverige. Om du däremot åker på en utbytestermin via ett svenskt universitet så måste du läsa kurser som passar in i din utbildning hemma. Den enda gången det är aktuellt att överföra poäng från Sverige är om du vill tillgodoräkna dessa i en amerikansk examen.

Vi kan hjälpa dig med Study Abroad-terminer med garanterat stipendium på minst 10% på högrankade University of Santa Barbara California och många andra skolor i USA.

Fyll i vår intresseanmälan om du vill ha hjälp.

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2020-03-03 17:56:45 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor