Kan man få visum för andra studier än College/Univ i USA?

Hej,

Jag undrar om det är möjligt att få studentvisum för andra typer av studier än collegeutbildningar om man studerar i USA (Florida)? T ex, om man vill gå en 12-veckors språkkurs eller liknande och inte på ett college/universitet? Har ni i så fall något register över vilka skolor som finns som kan ge studentvisum och även om de är CSN berättigade? Jag har försökt fråga på amerikanska ambassaden men fick bara till svar att man först måste bli antagen till skolan och sen söka visum efter det och de behandlar frågan då. Men det känns lite fel ordning att först anmäla sig till en skola innan man ens vet om det är möjligt att få visum för att studera där.

Frågat av: Agneta, 1 year ago


Svar:

Ja du kan få studentvisum till språkskolor och andra skolor i USA som är SEVP-certifierade. Språkkursen måste då omfatta minst 18 klocktimmar (inte lektioner) per vecka. På språkskolor med rätt ackrediteringar har du också rätt till CSN i USA från och med den 1 juli det år du fyller 20.

Vi kan hjälpa dig att hitta CSN-berättigade språkskolor som kan utfärda visumunderlag. Vi hjälper dig då också med CSN-ansökan. Fyll i vår intresseanmälan om du vill ha hjälp!

Läs mer:

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2019-08-06 09:04:06 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor