Priser på studentboende alternativ i Seoul?

Hej Hjälper min dotter att kolla språkutbildningar i Seoul. Om hon skulle vilja studera vid Konkuk University, vilka boende alternativ finns då och vilka priser? Hon vill helst bo själv. Som jag har förstått det så ska man ha ett studentvisum om man vill studera 20 veckor. Min dotters mamma är född i Korea men adopterad till Sverige. När jag googlade angående visum så hittade jag att man kan få ett F4 visum om man har en förälder som har varit koreansk medborgare. Vad skulle ni rekommendera, studentvisum eller F4 visum? F4 visum har ju fler fördelar men säkert lite krångligare . Tack på förhand Med vänlig hälsning, Tony Henriksson

Frågat av: Tony, 2 years ago


Svar:

Man kan bo på skolans residens KU:L House. Där bor man vanligtvis i dubbelrum som man delar med en annan student, men det kan gå att få enkelrum mot en högre kostnad. Läs mer om Konkuks residens på sidan 16-18.

Alternativt kan man boka boende på egen hand, t.ex. i Share House som ni kan läsa mer om på vår webbsida Boikorea.se.

F-visum är definitivt det bästa om man har koreanskt påbrå. Man kan stanna och jobba i Korea mer obegränsat och det brukar inte vara så svårt att få. Läs mer i vår artikel om visum till Korea.

Vi hjälper er gratis med ansökan till språkkurser på Konkuk University och en del andra skolor i Korea. Fyll i vår intresseanmälan om du vill ha hjälp.

Läs mer:

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2022-06-20 14:53:36 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar 

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok och tillgång till våra stipendier. Du förbinder dig inte till något, vi hjälper dig kostnadsfritt.

Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja

What and where do you want to study abroad:


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.

Ladda ned utlandsstudiehandboken

Ladda ned utlandsstudiehandboken

Ladda ned en gratis utlandsstudiehandbok! 40 sidor späckade med råd och tips som hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. Klicka här.

Populära skolor