Behöver jag studentvisum till Kina?

Går det att resa in med vanligt studentvisum till Kina trots att vi är ute och reser i Asien innan terminen i Kina drar igång? Om inte, vilket visum bör vi söka?  Tack på förhand.

Frågat av: Elise, 1 year ago


Svar:

Om du ska studera i Kina på en utbildning som ger rätt till studentvisum så ska du resa in på ett studentvisum om det har hunnit bli giltigt såvida du inte avser att lämna landet igen innan dina studier påbörjas. Om du läser en kortare språkkurs som inte ger dig rätt till studentvisum så kan du resa in på turistvisum så länge du inte stannar längre än visumet tillåter.

Vi kan inte ge generella råd med så lite information. Kontakta din skola, det kinesiska visa centret eller en visumkonsult för mer information.

Läs mer:

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2019-10-21 16:51:51 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor