Hur fungerar det?

På utlandsstudier.se kan du få hjälp oavsett var du vill studera i världen så begränsa dig inte till det fåtal skolor som ofta marknadsförs i Sverige. Läs mer om vad du kan göra här.

Fyll i en intresseanmälan så hjälper vi dig!

Vi har jobbat med utlandsstudier sen början av 2000-talet. Vi har samarbetspartners som kan hjälpa dig med skolval och ansökan till alla universitet i Storbritannien, Australien samt många college, universitet, språkskolor och high schools i USA, inom EU samt i Östasien. På utvalda skolor kan vi hjälpa dig med allt. Börja med att göra en intresseanmälan så hjälper vi dig att hitta en passande skola och leverantör helt kostnadsfritt.

Eller ordna dina utlandsstudier helt på egen hand

Vi ger dig massor av information för att ordna dina utlandsstudier på egen hand. Utgå ifrån vår checklista och ladda ned vår utlandsstudiehandbok så kommer de att guida dig genom processen steg för steg.

I vår skoldatabas hittar du tusentals universitet och skolor över hela världen. Till skillnad från andra aktörer på den svenska marknaden så har vi inte bara med betalande skolor så här hittar du många fler skolor. Vi fyller successivt på skoldatabasen med mer skolor och information.

När du väl har hittat en skola som du är intresserad av så läser du vidare på skolans hemsida och ansöker direkt till dem. På de skolor som har en presentation på sajten kan du fylla i en intresseanmälan för att få mer information. Vi jobbar också på att få skolor och andra leverantörer att erbjuda rabatter och stipendier till svenska studenter, se vår rabattsida för aktuella stipendier och erbjudanden.

Läs artiklar och få svar på frågor om utlandsstudier

Vi producerar kontinuerligt artiklar och videos med information om att studera utomlands. Fler frågor och svar hittar du i vår FAQ-sektion. Om du har någon fråga som vi inte har besvarats på sajten så kan du ställa den till oss där. Då kommer vi att svara dig så snart vi kan. Kanske svarar vi med en video eller en hel artikel.

Förutom artiklarna har vi också guider där du bl.a. kan läsa mer om:

Sajten kommer successivt att fyllas på med fler skolor, artiklar och funktioner. Hör av dig till oss om du saknar något innehåll!

Behöver du mer hjälp?

På alla skolor som har en presentation på den här sidan så kan du fylla i en intresseanmälan så hjälper vi dig med CSN och skolans personal hjälper dig med ansökan och svar på dina frågor. På utvalda skolor har vi svensktalande personal som hjälper dig med ansökan. Detsamma gäller för dig som är intresserad av värdfamiljsboende i Japan.

Vi har också samarbetspartners som bl.a. kan hjälpa dig med ansökan till alla universitet i Australien och Storbritannien.

Kan ni hjälpa till med volontärresor också?

Nej volontärresor är vi inte så bra på men jag kan varmt rekommendera Volontära som drivs av min vän Frida. De erbjuder volontärarbete i fem olika världsdelar.

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

De senaste artiklarna

Populära skolor

 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok.

Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.