Information om utlandsstudier för SYV

Här hittar du information om utlandsstudier för dig som jobbar som studie- och yrkesvägledare. Här kan du:

 

Ladda ned och beställ vår utlandsstudiehandbok

Utlandsstudier.se ger studenter gratis information om utlandsstudier vart de än vill studera i världen. Som ett steg i detta har vi tagit fram en Utlandsstudiehandbok som guidar studenterna genom hela processen. Här kan ni ladda ned Utlandsstudiehandboken gratis utan att behöva fylla i något formulär. Ni är välkomna att skriva ut den eller dela länken på er hemsida som ni behagar. Onlineversionen uppdateras kontinuerligt. Vår nya Utlandsstudiehandbok är utökad till 36 sidor. Vi har också släppt en handbok på engelska som för närvarande är på 21 sidor men kommer att förlängas när vi hinner.

Ni kan beställa fysiska utlandsstudiehandböcker på svenska till er skola eller ert vägledningscentrum. Vi erbjuder ett utskick med 24 handböcker gratis per skola och läsår så långt lagret räcker. Då vi har begränsade resurser måste vi ta ut en administrations- och portokostnad för större beställningar. Utskicken görs kring den 15:e varje månad. Beställningen görs i formuläret nedan:

Genom att trycka på beställningsknappen nedan accepterar du kostnaden för denna beställning. Priserna är exklusive moms.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för SYV

4-6 gånger om året skickar vi ut ett nyhetsbrev till studievägledare med information om utlandsstudier. Skriv in din mailadress här om du vill anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

 

Ta del av unika CSN-resurser för utlandsstudier

Som ni antagligen känner till så ändrar CSN reglerna för kursavgiftslånet från 2018-05-01. Detta har stor effekt för studenter som vill studera utomlands. I samband med detta har vi tagit fram diverse material för att hjälpa studenter med CSN-för utlandsstudier:

  • I vår CSN-räknare kan studenterna få en personlig kostnadskalkyl som visar hur mycket pengar de kan få från CSN och om man klarar sig på studiemedlen.
  • I vår nya CSN-guide förklarar vi hur ansökan och annat kring CSN fungerar, steg för steg.
  • I vår artikel om nya CSN går vi igenom vad regeländringen innebär för utlandsstudenter.
 

Kontakta oss för skolbesök och föreläsningar

Vill ni ha mer information om Utlandsstudier på er skola? Vi kan komma ut och föreläsa om utlandsstudier på olika teman eller delta i eventuella informationsdagar som ni anordnar för era elever. Kontakta oss för mer information.

Vår video Utlandsstudier i fem steg kan vara en bra startpunkt:

 

Ladda ned vår affisch och tipsa era elever


 

Hjälp att hitta och ansöka till skolor över hela världen

I vår skoldatabas kan du söka mellan tusentals skolor i hela världen. Sök efter land eller ämne eller båda två i kombination. På landssidorna hittar du samtliga universitet i många populära studieländer i Europa. Skoldatabasen är under uppbyggnad där vi för närvarande taggar in fler skolor i ämnessöksfunktionen.

Vi har samarbetspartners som kan hjälpa studenter med ansökan till nästan alla universitet inom EU och i den engelsktalande världen. Då hjälper vi dem samtidigt med CSN, försäkringar och svenskrelaterade frågor. Om de vill ha hjälp så börjar de med att fylla i vår intresseanmälan.

 

Ställa frågor om utlandsstudier

Har du eller dina studenter frågor om utlandsstudier som kan vara av allmänintresse? Ställ din fråga i vår FAQ-sektion så kommer våra experter att besvara den inom några dagar. Där finns också många färdiga frågor och svar. Observera att vi inte har resurserna att besvara utlandsstudiefrågor per telefon.

 

Läs mer om vårt utlandsstudiestipendium

Vi har ett eget stipendium på 10000 kr som era elever kan söka för studier på utvalda college, universitet och språkskolor utomlands. Ansökningsdeadline är 15/12. Läs mer om Utlandsstudiestipendiet.

Vi försöker också påverka internationella skolor att erbjuda stipendier och rabatter till svenska studenter.

 

Läs mer om DreamStudies och Utlandsstudier.se

Om du vill veta mer om vilka som står bakom företaget, vad vi har för intäkter etc så är du välkommen att besöka vår Om oss sida.

De senaste artiklarna

Hitta en skola utomlands

I vår internationella skoldatabas kan du söka efter skolor runt om i världen. Här hittar du tusentals universitet samt rekommenderade college och språkskolor.

Fråga oss om utlandsstudier

Har du några frågor om att studera utomlands? Fråga våra experter helt gratis! Här hittar du också frågor som redan har blivit besvarade.

Videos

Här hittar du våra videos med tips om studier utomlands. Kom gärna med önskemål på vad du vill se i nästa video. Dessa videos finns även på Youtube och/eller Instagram.

Kommande webbinarier

Yale Young Global Scholars (YYGS): Early Action or Regular Decision?
2021-10-26 21:00

Explore ACT - Students share their experience
2021-11-06 11:00