Information om utlandsstudier för SYV

Här hittar du information om utlandsstudier för dig som jobbar som studie- och yrkesvägledare. Här kan du:

 

Ladda ned och beställ vår utlandsstudiehandbok

Utlandsstudier.se ger studenter gratis information om utlandsstudier vart de än vill studera i världen. Som ett steg i detta har vi tagit fram en Utlandsstudiehandbok som guidar studenterna genom hela processen. Här kan ni ladda ned Utlandsstudiehandboken gratis utan att behöva fylla i något formulär. Ni är välkomna att skriva ut den eller dela länken på er hemsida som ni behagar. Onlineversionen uppdateras kontinuerligt.

Ni kan också beställa fysiska utlandsstudiehandböcker till er skola. Då vi har begränsade resurser måste vi ta en administrations- och portokostnad på 3-4 kr/handbok (exklusive moms) beroende på antal. Beställningen görs i formuläret nedan:

Genom att trycka på beställningsknappen nedan accepterar du kostnaden för denna beställning. Priserna är exklusive moms.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för SYV

4-6 gånger om året skickar vi ut ett nyhetsbrev till studievägledare med information om utlandsstudier. Skriv in din mailadress här om du vill anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

 

Ta del av unika CSN-resurser för utlandsstudier

Som ni antagligen känner till så ändrar CSN reglerna för kursavgiftslånet från 2018-05-01. Detta har stor effekt för studenter som vill studera utomlands. I samband med detta har vi tagit fram diverse material för att hjälpa studenter med CSN-för utlandsstudier:

  • I vår CSN-räknare kan studenterna få en personlig kostnadskalkyl som visar hur mycket pengar de kan få från CSN och om man klarar sig på studiemedlen.
  • I vår nya CSN-guide förklarar vi hur ansökan och annat kring CSN fungerar, steg för steg.
  • I vår artikel om nya CSN går vi igenom vad regeländringen innebär för utlandsstudenter.
 

Kontakta oss för skolbesök och föreläsningar

Vill ni ha mer information om Utlandsstudier på er skola? Vi kan komma ut och föreläsa om utlandsstudier på olika teman eller delta i eventuella informationsdagar som ni anordnar för era elever. Kontakta oss för mer information.

 

Ladda ned vår affisch och tipsa era elever

 

Ställa frågor om utlandsstudier

Har du frågor om utlandsstudier som kan vara av allmänintresse? Ställ din fråga i vår FAQ-sektion så kommer våra experter att besvara den inom några dagar. Där finns också många färdiga frågor och svar. Observera att vi inte har resurserna att besvara utlandsstudiefrågor per telefon.

 

Sök efter skolor i hela världen

I vår skoldatabas kan du söka mellan tusentals skolor i hela världen. Sök efter land eller ämne eller båda två i kombination. På landssidorna hittar du samtliga universitet i många populära studieländer i Europa. Skoldatabasen är under uppbyggnad där vi för närvarande taggar in fler skolor i ämnessöksfunktionen.

 

Läs mer om vårt utlandsstudiestipendium

Vi har ett eget stipendium på 15000 kr som era elever kan söka för studier på valfritt college, universitet eller språkskola utomlands. Ansökningsdeadline är 15/12. Läs mer om Utlandsstudiestipendiet.

Vi försöker också påverka internationella skolor att erbjuda stipendier och rabatter till svenska studenter.

Föreläsningar om utlandsstudier

Våra experter kommer gärna ut och föreläser om olika teman kring att studera utomlands. Här kan du läsa mer om vad vi kan erbjuda.

De senaste artiklarna

Hitta en skola utomlands

I vår internationella skoldatabas kan du söka efter skolor runt om i världen. Här hittar du tusentals universitet samt rekommenderade skolor i andra kategorier.

Fråga oss om utlandsstudier

Har du några frågor om att studera utomlands? Fråga våra experter helt gratis! Här hittar du också frågor som redan har blivit besvarade.

Studiemedel från CSN

Du som är svensk medborgare, eller har permanent uppehållstillstånd i Sverige, kan finansiera dina utlandsstudier med studiemedel från CSN. Läs mer om CSN för utlandsstudier.

Stipendium

I vår stipendieguide hjälper vi dig med stipendier för utlandsstudier. Vi tittar på vem som har störst chans att få stipendier, var man hittar dem samt hur man ansöker.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan om du vill bli kontaktad av några passande skolor i det land du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudhandbok.


I want to get your newsletter about studying abroad (max 1/month).*

Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda skolor. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Glöm inte studentförsäkringen!