Information om utlandsstudier för SYV

Här hittar du information om utlandsstudier för dig som jobbar som studie- och yrkesvägledare. Här kan du:

 

Ladda ned och beställ vår utlandsstudiehandbok

Utlandsstudier.se ger studenter gratis information om utlandsstudier vart de än vill studera i världen. Som ett steg i detta har vi tagit fram en Utlandsstudiehandbok som guidar studenterna genom hela processen. Här kan ni ladda ned Utlandsstudiehandboken gratis utan att behöva fylla i något formulär. Ni är välkomna att skriva ut den eller dela länken på er hemsida som ni behagar. Onlineversionen uppdateras kontinuerligt. Vår nya Utlandsstudiehandbok på 40 sidor släpptes i november 2023. Vi har också släppt en handbok på engelska på 24 sidor (från november 2022). Skriv i rutan nedan om ni föredrar den engelska varianten eller vill ha några av varje.

Ni kan beställa fysiska utlandsstudiehandböcker gratis till er skola eller ert vägledningscentrum. Vi erbjuder ett utskick med 18 handböcker gratis per skola och läsår så långt lagret räcker. Ni får även 12 flyers där vi hänvisar studenterna till onlineresurser där de bl.a. kan ladda ned utlandsstudiehandboken. Då vi har begränsade resurser måste vi ta ut en administrations- och portokostnad för beställningar av större kvantiteter. Utskicken görs vanligtvis inom någon vecka.

Beställ utlandsstudiehandböcker till er skola här:

Prenumerera på nyhetsbrevet med utlandsstudieinfo för SYV

Genom att trycka på beställningsknappen nedan accepterar du kostnaden för denna beställning. Priserna är exklusive moms.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för SYV

Ca 6 gånger om året skickar vi ut ett nyhetsbrev till studievägledare med information om utlandsstudier. Skriv in din mailadress här om du vill anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

 

Artiklar och guider om utlandsstudier

Vi har närmare 100 artiklar om utlandsstudier. Några av de mest populära är:

Ni får gärna länka till https://www.utlandsstudier.se och våra resurser på era informationssidor.

 

Hjälp att hitta och ansöka till skolor över hela världen

I vår skoldatabas kan du söka mellan tusentals skolor i hela världen. På landssidorna hittar du bl.a. samtliga universitet i många populära studieländer i Europa. Studenter som vill ordna sina utlandsstudier på egen hand hittar alla resurser de behöver på utlandsstudier.se, men tillsammans med våra samarbetspartners kan man också få aktiv hjälp med skolval och ansökan till massor med skolor utomlands.

Vi har direktkontakt med många skolor runt om i världen (främst i Nordamerika, Europa, Asien och Oceanien) och vi har samarbetspartners som kan hjälpa studenter med ansökan till alla universitet i bl.a. Storbritannien, Irland, Australien och Spanien. Vi har också partners som kan hjälpa till med sportstipendier och toppuniversitet i USA. Vi hjälper studenterna gratis att komma i kontakt med matchande parnterskolor eller ansökningspartners. Sedan får man hjälp med ansökan direkt av våra internationella partners samtidigt som vi hjälper till med CSN och svenska frågor. Elever som vill ha hjälp kan fylla i vår intresseanmälan.

 

Ta del av unika CSN-resurser för utlandsstudier

Som ni antagligen känner till så ändrar CSN reglerna för kursavgiftslånet från 2018-05-01. Detta har stor effekt för studenter som vill studera utomlands. I samband med detta har vi tagit fram diverse material för att hjälpa studenter med CSN-för utlandsstudier:

  • I vår CSN-räknare kan studenterna få en personlig kostnadskalkyl som visar hur mycket pengar de kan få från CSN och om man klarar sig på studiemedlen.
  • I vår nya CSN-guide förklarar vi hur ansökan och annat kring CSN fungerar, steg för steg.
  • I vår artikel om nya CSN går vi igenom vad regeländringen innebär för utlandsstudenter.
 

Kontakta oss för skolbesök och föreläsningar

Vill ni ha mer information om Utlandsstudier på er skola? Vi kan komma ut och föreläsa om utlandsstudier på olika teman eller delta i eventuella informationsdagar som ni anordnar för era elever. Kontakta oss för mer information.

Vår video Utlandsstudier i fem steg kan vara en bra startpunkt:

Här hittar du fler utlandsstudievideos

 

Ladda ned vår affisch och tipsa era elever


 

Få löpande information i Sociala Medier

Följ @utlandsstudier.se på:

  • Tiktok där vi besvarar en utlandsstudiefråga varje vecka
  • Instagram där du hittar mycket av vårt innehåll från Tiktok samt utlandsstudieinspiration
  • Youtube där vi har ett femtiotal olika utbildningsvideos om utlandsstudier.
  • Utlandsstudiepodden där du kan lyssna på studentberättelser och tips om utlandsstudier.
  • Facebook där vi tipsar om olika skolor och event.
 

Ställa frågor om utlandsstudier

Har du eller dina studenter frågor om utlandsstudier som kan vara av allmänintresse? Ställ din fråga i vår FAQ-sektion så kommer våra experter att besvara den inom några dagar. Där finns också över 1000 färdiga frågor och svar.

Observera att vi inte har resurserna att besvara utlandsstudiefrågor per telefon. Vi besvarar frågorna på sajten så att flera kan ta del av svaren.

 

Läs mer om vårt utlandsstudiestipendium

Vi har egna stipendier på totalt 50 000-100 000 kr som era elever kan söka för studier på utvalda college, universitet och språkskolor utomlands. Ansökningsdeadline är 15/12. Läs mer om Utlandsstudiestipendiet.

Vi försöker också påverka internationella skolor att erbjuda stipendier och rabatter till svenska studenter.

 

Läs mer om DreamStudies och Utlandsstudier.se

Om du vill veta mer om vilka som står bakom företaget, vad vi har för intäkter etc så är du välkommen att besöka vår Om oss sida.

De senaste artiklarna

Hitta en skola utomlands

I vår internationella skoldatabas kan du söka efter skolor runt om i världen. Här hittar du tusentals universitet samt rekommenderade college och språkskolor.

Webbinarier om utlandsstudier

Webinarier och seminarier om utlandsstudier från oss och våra partnerskolor. Nästa webbinarium är: