American College of Thessaloniki

Studera på engelska på college i Grekland med studenter från hela världen! Garanterat stipendium på över 5000 kr per termin. Läs psykologi, internationella relationer, business m.m.

Varför välja ACT?

ACT är en del av Anatolia College grundat 1886, med fokus på utbildning på högskolenivå. De är ackrediterade av NECHE i USA och godkända av Open University i Storbritannien. Det finns många anledningar att studera på ACT:

 • Utmanande program med hög kvalité som formats efter äkta amerikanska universitet i både utformning och innehåll.
 • En multikulturell och diversifierad miljö tack vare att ACT varit valet för mer än 3000 amerikanska studentertillsammans med studenter från hela världen.
 • Utbildning i ACTion, en aktiv typ av akademisk undervisning som engagerar studenter och lärare och låter dem fördjupa sig i en fullkomlig och praktisk samhällsupplevelse.
 • Erfaren och välutbildade lärare med lång yrkeserfarenhet som är tillgängliga för dig både under och utanför lektionstid.
 • Små klasser, vilket innebär att kurserna kan skräddarsys efter varje grupps behov och varje elevs bidrag uppmärksammas och studenterna får personlig uppmärksamhet.
 • Faciliteter i världsklass på ett stort campus som bland annat innehåller Bissell Biblioteket på 4 500 kvm, ett unikt bibliotek i sydöstra Europa, och Stavris S. Niarchos Technology Center som ger studenter tillgång till den senaste IT-utrustningen.
 • Mentorer, varje student blir tilldelad en handledare som guidar dem genom sina akademiska behov och hjälper dem under studietiden.
 • Karriärsservice som hjälper studenterna att förbereda sig för och sträva efter sin drömkarriär.

Tillgängliga utbildningar

ACT:s omfattande läroplan erbjuder:

Bachelor's Degrees 

 • BS (Hons) in Business med inriktning: International Business & Finance, Entrepreneurial Management, Marketing, Tourism 
 • BS (Hons) in Biological Sciences
 • BS (Hons) in Computer Science
 • BS (Hons) in Business Computing
 • BS (Hons) in Psychology
 • BS (Hons) in Political Science & International Relations
 • BS (Hons) in English med inriktning: Language & Literature, Communication & New Media.
 • BS in Aviation Management with Pilot Studies program

Master's Degrees

 • Master in Business Administration (MBA) med inriktning: Banking & Finance, Entrepreneurship, Management, Marketing in the Digital Era
 • MS in Hospitality and Tourism Management
 • MS in Industrial/Organizational Psychology

Kombinerade examens i samarbete med instutioner i USA och EU inom flera olika områden, inklusive: Business, Hospitality & Tourism, Engineering, etc.

Staden Thessaloniki

ACT ligger i Thessaloniki, den näst största staden i Grekland; en korsning mellan öst och väst och en port mot sydöstra Europa. Historiska Thessaloniki grundades 315 f.Kr. och är idag en modern hamnstad med över en miljon invånare, känd för sina breda avenyer, pittoreska torg, trädkantade gator, neoklassiska byggnader, bysantiska monument, historiska museer, moderna teatrar, antika ruiner och varm gästfrihet. Upptäck smakfulla restauranger, hippa kaféer, livliga klubbar och eleganta butiker.

Från de vackra sandstränderna och det kristallklara, blå vattnet på halvön Chalkidiki, till de snötäckta skidorterna och utmanande fjällvandringar, allt ligger en kort bilresa bort. Thessaloniki är idealiskt beläget för att erbjuda det bästa från två världar.

Viktigast är att Thessaloniki är en livlig universitetsstad med drygt 100 000 universitetsstudenter. Att det är en universitetsstad är sant, mer än 1 av 10 invånare är studenter. Med en stor studentpopulation inbjuder och välkomnar denna livliga stad ungdomar från hela världen.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på American College of Thessaloniki

Fakta

Kursavgift: 900 Euro/kurs

Terminskostnad: 3600 Euro för 4 kurser (täcks av CSN - undantaget Aviation som har högre kursavgifter)

MBA Program: 10560 Euro för hela utbildningen

MSc Organizational Psychology: 6900 Euro för hela utbildningen

MSc Tourism & Hospitality: 6900 Euro för hela utbildningen

Aviation Program Fees: 100000 Euro (betalas i många delbetalningar)


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till American College of Thessaloniki. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.