ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana

ALMA grundades 2004 och är en yrkesskola för kulinarisk konst, erkänd som världens ledande skola för det italienska köket och italiensk gästfrihet.

Varför ska jag studera på ALMA?

Vårt mål är att utbilda nästa generations hotellproffs. Vårt dagliga engagemang är att ge våra studenter en utbildning och kultur baserad på principerna om hållbarhet, respekt för råvarorna, respekt för traditionerna för italiensk mat och vin och en djup känsla av att tillhandahålla en service. Vårt mål är att förbereda våra studenter för arbetslivet och vi stödjer våra elever i deras jakt på jobb efter avslutad utbildning, samt med den vidareutbildning som krävs inom sektorn.

En fantastisk studieplats: Reggia di Colorno, en vacker ort i provinsen Parma, i hjärtat av det som kallas Food Valley

Huvudkontor: en anläggning på 5 000 kvm med de mest ny och innovativ teknik

Den vetenskapliga kommittén: fantastiska yrkesmän, ledande figurer inom hotellbranschen, referenspunkter för akademiker

ALMA Biblioteket: det största kulturella navet i Europa tillägnad enogastronomi med över 12 000 volymer och en komplett samling av F&B-tidningar och tidskrifter

ALMALink: en rekryteringsplattform för utexaminerade där man får direkt kontakt med arbetslivet

ALMA Program och Kurser

ITALIENSKT KULINARISKT PROGRAM

Det italienska kulinariska programmet är en 1 år lång kurs i kulinarisk konst på två nivåer, som hålls på engelska, fokuserad på det äkta italienska köket. Grundnivå: att behärska teknikerna och lära sig den verkliga smaken av det italienska köket. Professionell nivå: att slutföra en avancerad catering- och matserviceutbildning för att bli ett riktigt proffs. Kursen innehåller 2 praktikperioder.

ITALIENSKT PASTAPROGRAM

En 3-veckors kurs, den perfekta chansen för alla internationella studenter som vill lära sig teknikerna för pastatillverkning och produktion, både för färsk pasta och catering. Detta för att få en verklig upplevelse och ta ett första steg mot entreprenörskap i branschen. 1 månads valfri utbildning finns tillgänglig i slutet av kursen.

PROGRAMMET FÖR ITALIENSKA DESSERTER

Detta 4 veckor långa program är inkörsporten till att starta en karriär i konditorivärlden och ger studenterna chansen att bygga en stark grund inom detta område. Kursen hjälper studenterna att komma in i branschen med fokus på den italienska traditionen i konditorivärlden. Det finns möjlighet till ännu en månads utbildning i slutet av kursen.

FRANSK & ITALIENSK KONDITOR KONSTDIPLOM

Designat för konditoriälskare, denna utbildning erbjuder 8 veckors praktiska, personliga utbildningar, en månads praktik i Frankrike eller Italien (valfritt) - ett prestigefyllt gemensamt diplom från två internationellt erkända institutioner

Studentliv

ALMAs huvudkontor ligger i Colorno, en liten by som erbjuder en rad saker såsom sportanläggningar, barer, restauranger, butiker och stormarknader. Det finns goda förbindelser till Parma, Italiens mathuvudstad, som bara är 10 km bort. Här finns ännu fler kulturella attraktioner och möjligheter till underhållning.

5 goda skäl att studera här:

  1. FRAMFÖR ALLT: MAT - Parma är huvudstaden i den italienska matdalen. City of Gastronomy av UNESCO och säte för EFSA (European Food and Safety Authority).
  2. STRATEGISK POSITION: från Parma kan du enkelt resa till städer som Milano, Turin, Venedig, Bologna, Florens, Rom och många fler...
  3. PRISVÄRD STAD: Parma och dess omgivningar är billigare än de flesta andra större städer och det gör det mer överkomligt att studera utomlands.
  4. UNDERBART LAND: Italien är ett fantastiskt land med så mycket att se och uppleva. Med fler än 50 UNESCO världsarv, slår Italien alla andra länder i världen!
  5. LIVSKVALITET: upplev den italienska unika livsstilen och hög livskvalitet. Var säker på att du kommer att känna dig som hemma.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana

Fakta

Antal studenter per år: Mer än 1000

Antal länder representerade: Mer än 85

Partnerskolor: mer än 20

Huvudkontor i Parma: över 5000 kvm

Undervisningssalar: 25

Böcker i biblioteket: mer än 12 000


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.