Alpadias tyska språkskolor

Alpadia är en ledande språkskola med över 20 års erfarenhet av språkresor till Tyskland för både vuxna och ungdomar. Skolan har campus i Tyskland, Schweiz, Frankrike och England.

Varför studera på Alpadia?

Sedan starten 1996 har Alpadia haft som mål att leverera bästa möjliga språkutbildning. Som ett kvitto på detta är deras språkskolor godkända av Eaquals, en av de mest krävande kvalitetsorganisationerna för språkskolor.

Det bästa sättet att lära sig tyska är att åka på en språkresa och lära sig språket i sitt sammanhang, på plats i landet där det talas och verkligen försöka anamma den lokala kulturen och livsstilen. På så sätt får man en djupare förståelse för språket och man glömmer inte det man har lärt sig lika lätt. Alpadias utbildningar fokuserar på immersion där studenter i alla åldrar lär sig språket i ett kulturellt sammanhang blandat med upplevelser och roliga aktiviteter i och utanför klassrummet. Du gör snabba framsteg och får bygga upp en trygghet i att använda språket i praktiska situationer.

Tyska språkkurser i Berlin och Freiburg

Alpadias campus i Berlin och Freiburg ger ett attraktivt utbud av tyska språkresor. Välj mellan följande språkkurser:

Standardkurs / intensivkurs / premiumkurs: med 20, 25 eller 30 lektioner per vecka erbjuder dessa tyska språkkurser en solid utbildning. Samtidigt får du tid över att använda dina språkkunskaper under skolans fritidsaktiviteter i Berlin och Freiburg.

Examenskurser: med 30 lektioner per vecka är kurserna utformade för studenter som förbereder sig för tyska TELC- (Berlin & Freiburg) eller TestDaF-examen (endast Berlin). Den här förberedelsekursen fokuserar på att förbereda dig för dessa test och ger dig de tyskakunskaper du behöver för attklara dem.

Språk & praktik / arbetslivserfarenhet / volontärarbete: Skolan kan hjälpa dig med jobb och praktikprogram där du får öva din tyska i arbetslivet och samtidigt få arbetslivserfarenhet.

Privatlektioner: Studera det du vill och behöver med en egen lärare för att snabbt lära dig tyska.

Lär dig tyska i Berlin eller Freiburg

Berlin: Åk på en språkresa till Berlin! En stad som är känd för sin rika kultur, världsberömda festivaler, vackra landskap och krigshärjade historia. Genom att inta en så viktig roll i de politiska, ekonomiska och kulturella världarna, blir Berlin en mycket attraktiv studieort. Återuppbyggd efter att ha förstörts i flera krig och återförenad efter att varit delad i 32 år, är Berlin en unik stad med en oöverträffad erfarenhet av att av återskapande och förnyelse. Staden är nu känd för att locka ungdomar, frittänkare, visionärer, entreprenörer, konstnärer och forskare.

Freiburg: Lär dig tyska i en universitetsstad i södra Tyskland. Freiburg har fler soltimmar än någon annan ort i Tyskland. I den lilla universitetsstaden har du allt inom bekvämt gångavstånd. Freiburg ligger omges av kullar och vingårdar. Det är nära till bergen och den kända Schwarzwald-skogen. I den gamla delen av staden kan du beundra de många timmerhusen. Det finns gott om fritidsaktiviteter att utan att behöva spendera så mycket pengar. Augustinerplatz är samlingspunkten där vänner brukar mötas under sommarhalvåret.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Vi har fått ett gott intryck av Alpadia. Språkskolor som är godkända av Eaquals håller alltid god klass och ger rätt till studiemedel från CSN på kurser som är 3 veckor eller längre. Om du vill studera tyska i Berlin eller Freiburg så kan vi varmt rekommendera Alpadia. De ger också sommarkurser för ungdomar på camps runt om i Tyskland.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Alpadias tyska språkskolor

Fakta

Minimiålder: 16

Boendealternativ: Värdfamilj, lägenheter och residens

University Pathways: Privata och publika universitet (Bachelor och Masters)

Aktiviteter: Måndagar och torsdagar

Utflykter: Lördagar och söndagar

Examenskurser: Telc, TestDAF och Goethe


 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Alpadias tyska språkskolor. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.