Babilonia Taormina

Är du på jakt efter en språkkurs och härlig vistelse på Sicilien? Är du trött på att traggla grammatik och vill lära dig riktig italienska? Här är vi! Det här är skolan för dig!

Varför studera på BABILONIA?

När BABILONIA grundades 1992 var det den första italienska språkskolan i södra Italien. Du hittar oss i en vacker historisk villa mitt i Taormina på Sicilien, bara 200 meter från den fantastiska grekiska teatern i staden och några minuter från stränderna och hisnande vackra Isola Bella. 

Faktum är att förutom att leverera kvalitetsundervisning till våra studenter så är ett av våra mål att ge de som älskar det italienska språket och kulturen möjligheten att lära känna den enorma kulturskatt som finns på Sicilien! Visste du att Sicilien är hemvist till 8 UNESCO-platser, 2 nobelprisvinnare och ett enormt arv inom historia, arkeologi och kultur som dateras tillbaka mer än 2 500 år? Att studera italienska och upptäcka Sicilien är mångas dröm. Och nu kan det bli din verklighet!

Våra kurser är ackrediterade av det italienska utbildningsministeriet med utmärkelsen "Presa d'Atto", av CSN i Sverige och BILDUNGSURLAUB i Tyskland. 

Skolan är också officiellt examenscenter för CELI och DILS för University of Foreigners of Perugia och officiellt träningscenter för ITALS Master Degree för universitetet "Ca Foscari" i Venedig. BABILONIA är medlem i IALC (International Association of Language Centers), ASILS (Associazione delle Scuole di Italiano come Lingua Seconda) och EDUITALIA.

Drömmer du om att studera på en väl ackrediterad skola, på en fantastisk plats, i en historisk liten stad nära havet? Då har du kommit rätt!

Våra program och kurser

Vi erbjuder ett stort utbud av italienska språkkurser som kan kompletteras med extra lektioner inom matlagning, dykning, vandring, eko-turism och mycket mer.

Målet med våra språkkurser är "riktig kommunikation". Målet är att "använda språket" och inte bara "veta hur man ska göra". Vi förutsätter att det även är ditt mål, och för oss är det allt som betyder något! Vår kommunikativa metod kommer introducera dig till autentiskt material genom att använda samma medier som italienarna använder i sin vardag, "italienarnas italienska", och det gör att du skaffar äkta språkkunskaper som du kommer ha stor användning för när du bor i Italien med italienare, istället för att du bara lär dig teori och grammatik. 

Alla våra lärare är certifierade av University of Foreigners of Perugia inom Teaching Italian as a Foreign Language DILS II och andra certifikat inom Didactics of Italien (DITALS, DILIT, ITALS). Men deras huvudsakliga kvalité ligger i deras omhändertagande, enkelhet och vänlighet. Tillsammans med dem känns det inte som att du är i skolan; det kommer kännas som att du är bland vänner!

Våra undervisningsgrupper är ålderblandade och har studenter från hela världen. De som studerar hos oss är mellan 18 och 80 år och delar passionen och nyfikenheten för det italienska språket och kulturen.

Här möter du andra personer som också älskar det italienska språket, oavsett om de kommer från Europa, Nordamerika, Japan, Ryssland eller Sydamerika.

Vårt campus och vår stad

Våra kurser och program hålls alla i en historisk villa vid namn "Casa Silva" som ligger mitt i Taormina, bara 200 meter från den grekiska teatern.

"Casa Silva" är nästan helt dold från insyn bakom en imponerande stenmur som separarerar vår 1 000 kvadratmeter stora botaniska trädgård som våra studenter kan njuta av från vackra trappan Scalinata Timoleone. Villan är en arkitektisk skatt som Taormina mirakulöst lyckats konservera. Både villan och trädgården är skyddade av Sovrintendenza alle Belle Arti (myndigheten för bevarande av konst och monument).

För de som bor och studerar i Taormina är ortens namn synonymt med Dolce Vita. Att njuta av stranden efter dagens avslutade lektioner, är inte det Dolce Vita? Att gå på kvällskonsert i den grekiska teatern med Naxos hamn och Etna i bakgrunden, är inte det Dolce Vita? Att smaka på det utsökta sicilianska köket eller sippa på en cocktail på någon av barerna längsmed någon av de många pittoreska medeltida gatorna eller någon av de små torgen med hisnande utsikt över Taormina...är inte det Dolce Vita? Och är inte Dolce Vita just exakt att studera italienska i paradiset och inte göra svårare val än om man ska gå och simma eller åka på utflykt och utforska Sicilien? 

Med andra ord, det enda du riskerar när du anmäler dig till en språkkurs i Taormina är att du inte kommer vilja åka tillbaka hem!

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Vi har jobbat med Babilonia Taormina i många år, det är en språkskola som vi varmt kan rekommendera. Skolan har ett finare läge än de flesta andra italienska språkskolor. Här studerar du vid en blomstrande innergård ett stenkast från den grekiska amfiteatern i centrala Taormina. Skolan är godkänd av CSN på kurser som är 3 veckor eller längre.

Ämnen som du kan läsa på Babilonia Taormina


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Babilonia Taormina. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.