BIMM Institute

BIMM är Europas största musikskola campus åtta olika musiktstäder i Storbritannien (London, Brigthon, Birmingham, Manchester & Bristol), Irland (Dublin) och Tyskland (Berlin & Hamburg).

Varför studera på BIMM Institute

BIMM är Europas största musikskola med åtta högskolor baserade i pulserande musikstäder i England, Irland och Tyskland. Vår skola har väldigt många kontakter inom musikindustrin. Vårt kreativa utrymme fostrar inte bara talang: det gör det också möjligt för framtida generationer att hitta sin plats inom musikbranschen.

Med nästan fyra decenniers erfarenhet utrustar BIMM sina elever med de kunskaper och färdigheter de behöver för att möta kraven från musikbranschen – och när de tar examen är de väl förberedda för att jobba som musiker eller andra roller inom musikindustrin.

BIMMs studenter är en del av en unik kreativ gemenskap, med tillgång till oöverträffade kontakter och upplevelser inom musikbranschen. Var dig själv och studera i en miljö som har starka band till musikvärlden där du kommer att jobba inom kort.

BIMMs uppgift är att förbereda studenter för en framgångsrik karriär inom musikbranschen. Det har aldrig funnits en bättre tid att vara student eller musiker i dagens livliga, mångfaldiga och världsledande musikindustri.

Musikutbildningar

Kurser

  • Diploma: (Foundation Level): ett år (endast i London)
  • Degree/Undergraduate: (Single Honours): Tre år
  • Degree/Undergraduate (Joint Honours): Tre år: (All joint honours are a 50:50 split)
  • Masters/Postgraduate: Ett år

Ämnen

  • Diploma: Performance (Vocals, Guitar, Drums, Bass Guitar), Songwriting, Music Production.
  • Undergraduate BA/BMus (Hons): Performance (Vocals, Guitar, Drums, Bass Guitar, Keyboards), Songwriting, Electronic Music Production, Music and Sound Production, Music Marketing Media and Communication, Event Management, Music Business.
  • Postgraduate Master of Arts: Popular Music Practice (Entrepreneurship, Performance, Production, Composition), Teaching and Learning in the Creative Industries.

BIMMs olika campus

  • England: London, Brighton, Manchester, Birmingham och Bristol*
  • Tyskland: Berlin and Hamburg *
  • Irland: Dublin

*Studenterna har möjlighet att byta stad inom landet mellan olika terminer. Detta är möjligt när samma kurs ges på samma nivå på båda orterna.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på BIMM Institute

Fakta

Möjlighet att byta studieort: Du har möjlighet att byta mellan campusen och uppleva studentlivet på flera olika studieorter.

Lärare i världsklass: De flesta av skolans lärare är aktiva musiker.

Nätverkande: Master klasser och branschevenemang med musiker i världsklass och attraktiva arbetsgivare.

In-House Recruitment Agency: Få arbetsmöjligheter och viktiga erfarenheter redan under studietiden så att du är redo att påbörja en karriär som musiker när din utbildning är klar.

Uppträd live: BIMMs studenter får möjlighet att spela på musikklubbar och festivaler runt om i Storbritannien och Europa.


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till BIMM Institute. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.