Costa Rica Exchange

Ansök via Beyond Abroad och studera vid Centralamerikas bästa universitet! Upplev paradisstränder i världens lyckligaste land. Ett äventyr väntar!

Varför studera i Costa Rica

Studera utomlands i Costa Rica - det orörda tropiska paradiset! Costa Ricas natur har något för alla: underbara stränder, dolda vattenfall, vulkaner, berg samt exotisk flora och fauna. Det är den bästa destinationen utomlands för att släcka din törst efter äventyr!

Costa Rica är ett framgångsrikt land och en global ledare inom miljö. Den politiska stabiliteten, den stabila tillväxten och målet att vara det första koldioxidneutrala landet i världen har gjort Costa Rica till en förebild för hållbar utveckling. Dessutom avskaffade Costa Rica sin armé redan 1948 och har sedan dess allokerat alla medel till utbildning. Att studera i Costa Rica, där utbildning är högt värderat, kommer att vidga dina horisonter och bättra på både ditt CV och din akademiska kompetens!

Folk från Costa Rica, eller Ticos – som de kallas, är kända för sin vänlighet och varma välkomnande attityd. Att lära sig deras bekymmersfria livsstil ger dig verktyg för personlig utveckling och lektioner som du kommer att bära med dig genom hela livet. Att studera utomlands i Costa Rica är en unik chans att lära känna eco-resenärers drömland och bli charmad av de latinska rytmerna. Du kommer att få svårt att åka hem efter din utlandsstudietermin!

Våga ta det första steget och upplev ditt livs äventyr i Costa Rica!

Studera på högrankade ULACIT

Latin American University of Science and Technology – ULACIT –, baserat i San José, Costa Rica, är ett innovativt, entreprenöriellt och helt tvåspråkigt universitet som har ledande högre utbildning i den centralamerikanska regionen sedan 1987. Det är rankat som det bästa privata universitetet i Costa Rica i tio år i rad (2011-2021) i QS-rankingen.

ULACIT förbereder sina studenter för ledande positioner inom vetenskap, teknik, affärer och andra områden av mänsklig strävan, med de kunskaper, färdigheter och attityder som krävs för att tjäna världen under 2000-talet. Undervisningsstrategierna i ULACIT är projektbaserade, utan traditionella prov. Lärandet är baserat på forskning, fallstudier, problemlösning och erfarenheter av serviceinlärning, under ramverket Teaching for Understanding (TfU), utvecklat av Harvard Universitys Project Zero. ULACIT hjälper dig att ta din kompetens, kunskap och karriär till nästa nivå!

Missa inte denna unika möjlighet att studera vid ULACIT i Costa Rica. Gå med oss och låt din akademiska resa fyllas med en anda av äventyr och kulturell utforskning!

Program och kurser

Föreställ dig att fördjupa dig i den pulserande latinamerikanska kulturen medan du gräver ner dig i ämnen som Costa Ricas politik, teori om internationella relationer och miljömässig hållbarhet i en av de mest biologiska mångfaldsområdena på planeten. Du kommer också att få värdefulla insikter i företagsledning och liberal arts och humaniora, samtidigt som du njuter av Pura Vida-livsstilen.

På ULACIT kan både kandidat- och Study Abroad-studenter välja mellan följande ämnen:

 • Kostnadsberäkning
 • Costa Ricas politiska system
 • Diplomatisk och konsulär rätt
 • Element av mikroekonomi
 • Miljömässig hållbarhet och utveckling i Latinamerika
 • Finansiell redovisning
 • Finansiell rapportering och analys
 • HR
 • Internationell offentlig rätt
 • Internationella relationsteori
 • Internationellt byte
 • Latinamerikansk kulturell identitet
 • Ledning av ideella organisationer
 • Ledande beslutsmodellering
 • Matematik för företag och ekonomi
 • Fred och krig i internationella relationer
 • Fattigdom, ekonomi och utveckling i Latinamerika
 • Marknadsföringsprinciper
 • Kvalitetshantering
 • Teori om staten
 • Västerländska civilisationen

Vill du lära dig eller förbättra dina spanska språkkunskaper? Inga problem!
ULACIT erbjuder det ytterligare Spanish Immersion-programmet där du kommer att registreras i någon av nybörjarkurserna enligt din spanska kunskapsnivå:

 1. Inledande spanska
 2. Grundläggande spanska
 3. Spanska med låg början
 4. Spanska med hög början
 5. Låg-mellanliggande spanska
 6. hög-mellanliggande spanska
 7. Avancerad spanska

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Costa Rica Exchange

Fakta

Terminer: Vårterminen (januari-april), sommarterminen (maj-augusti), höstterminen (september-december)

Terminslängd: 15 veckor

Antal credits per termin: Max 30 ECTS

Studienivå: Undergraduate/kandidatnivå

Kursavgift: 1990 Euro/termin

Rabatt på Asia Exchange/Beyond Abroad program

Studenter från Utlandsstudier.se får 40 Euro (drygt 440 kr) i rabatt på alla Asia Exchange/Beyond Abroads program i Korea, Taiwan, Kina, Malaysia, Indonesien, Filipinerna, Thailand, Vietnam, Costa Rica, Mexiko, Kuba, Frankrike, Portugal, Irland och Italien. Du kan läsa Study Abroad-terminer, kandidatprogram eller sommarkurser. Du kan också ansöka om ett stipendium på 40% av kursavgiften.

Vi mailar dig din rabattkod (coupon code) när du har fyllt i vår intresseanmälan.

Erbjudandet går ut 2028-06-24

Läs mer

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Costa Rica Exchange. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.