Costa Rica Exchange

Studera på ett topprankat privat universitet i Costa Rica, Centralamerika. Njut av paradisstränder och exotiska äventyr i ett av världens gladaste länder!

Varför studera i Costa Rica

Studera utomlands i Costa Rica - det orörda tropiska paradiset! Costa Ricas natur har något för alla: underbara stränder, dolda vattenfall, vulkaner, berg samt exotisk flora och fauna. Det är den bästa destinationen utomlands för att släcka din törst efter äventyr!

Costa Rica är ett framgångsrikt land och en global ledare inom miljö. Den politiska stabiliteten, den stabila tillväxten och målet att vara det första koldioxidneutrala landet i världen har gjort Costa Rica till en förebild för hållbar utveckling. Dessutom avskaffade Costa Rica sin armé redan 1948 och har sedan dess allokerat alla medel till utbildning. Att studera i Costa Rica, där utbildning är högt värderat, kommer att vidga dina horisonter och bättra på både ditt CV och din akademiska kompetens!

Folk från Costa Rica, eller Ticos – som de kallas, är kända för sin vänlighet och varma välkomnande attityd. Att lära sig deras bekymmersfria livsstil ger dig verktyg för personlig utveckling och lektioner som du kommer att bära med dig genom hela livet. Att studera utomlands i Costa Rica är en unik chans att lära känna eco-resenärers drömland och bli charmad av de latinska rytmerna. Du kommer att få svårt att åka hem efter din utlandsstudietermin!

Våga ta det första steget och upplev dit äventyr i Costa Rica!

Program och kurser

Är du intresserad av latinamerikansk kultur och internationella relationer? Vad sägs om hållbarhet och entreprenörskap? Har du alltid velat lära dig spanska? Ta 1-2 study abroad terminer i Costa Rica med fristående kurser som undervisas 100% på engelska.

Exempelkurser: Economics, Business Management, Latin American culture and history, International Relations, Political Science, Social Sciences, Humanities and Spanish language

Poäng per termin: max 30 ECTS eller 18 amerikanska credits

Studienivå: Kandidatnivå

Studera på högrankade ULACIT

The Latin American University of Science and Technology –ULACIT–, baserat i San José, Costa Rica, är ett innovativt universitet med entreprenörsanda. Det är ett helt tvåspråkigt universitet som varit ledande i Centralamerika sedan 1987. Det har rankats som det bästa privata universitetet i Costa Rica i tio år i rad (2011-2021) på QS-rankingen.

ULACIT förbereder sina studenter för att leda inom vetenskap, teknik, business och många andra områden. Här får du de kunskaper, färdigheter och attityder som krävs för 2000-talet. Undervisningsstrategierna på ULACIT är projektbaserade utan traditionella tentor. Lärandet bygger på forskning, fallstudier, problemlösning och praktiska erfarenheter inom ramen Teaching for Understanding (TfU), utvecklat av Harvard University's Project Zero. ULACIT hjälper dig att ta dina färdigheter, kunskaper och din karriär till nästa nivå!

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Costa Rica Exchange

Costa Rica Exchange

Fakta

Terminer: Vårterminen (januari-april), sommarterminen (maj-augusti), höstterminen (september-december)

Terminslängd: 15 veckor

Antal credits per termin: Max 30 ECTS

Studienivå: Undergraduate/kandidatnivå

Kursavgift: 1990 Euro/termin

Rabatt på Asia Exchange/Beyond Abroad program

Studenter från Utlandsstudier.se får 40 Euro (drygt 440 kr) i rabatt på alla Asia Exchange/Beyond Abroads program i Korea, Taiwan, Kina, Malaysia, Indonesien, Thailand, Vietnam, Costa Rica, Mexiko, Kuba, Portugal och Italien. Du kan läsa Study Abroad-terminer, kandidatprogram eller sommarkurser. Du kan också ansöka om ett stipendium på 40% av kursavgiften.

Vi mailar dig din rabattkod (coupon code) när du har fyllt i vår intresseanmälan.

Erbjudandet går ut 2028-06-24

Läs mer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Costa Rica Exchange. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.