Harvard University

Få skolor i världen har ett lika bra rykte som Harvard University. Här tar vi en närmare titt på skolan och försöker svara på några av de frågor som en potentiell student kan ha.

Varför ska man studera på Harvard?

Harvard är ett av världens högst rankade universitet. De är den äldsta institutionen för högre utbildning i USA och en v de åtta medlemmarna i den prestigefyllda Ivy League. Många presidenter, Nobelpristagare och kändisar har studerat här: t.ex. Barack Obama, Matt Damon och Mark Zuckerberg. Om du vill läsa en utbildning som verkligen sticker ut på ditt CV så är det inte mycket som kan slå Harvard, även om det bara är för en eller två terminer. De flesta studenterna där läser på Harvard Graduate School där utbildningarna är 1-4 terminer långa.

Nackdelen är att det är svårt att bli antagen. Bara 5% av de som söker blir antagna till Harvard. Sedan är utbildningarna ganska dyra också. Enligt skolans hemsida var kostnaden för att läsa en kandidatexamen 2015-2016 utan stipendier $45,278 enbart för ett års undervisning och $60,659 inklusive boende. Som tur är har skolan ett ovanligt bra stipendieprogram som är öppet för alla oavsett nationalitet så att bli antagen är nog din största utmaning.

Program och kurser

Harvard består av 12 examensgivande skolor/fakulteter. Bland dem finns Harvard Business School, Harvard College, Art & Sciences, the Graduate School of Design och Harvard Law School. Harvard university är rankat topp 10 I världen inom ämnen som Computer Science, Business and Economics, Social Sciences, Clinical and Health Education, Physical Sciences, Art and Humanities, Life Science och Law.

Observera att för att läsa på Law School eller Med School i USA måste du först ha tagit en fyraårig Bachlor's Degree. Du kan inte läsa law, medicin eller andra ämnen på graduatenivå direkt efter gymnasiet.

Ansökan till Harvard

Vi har ingen anknytning till Harvard University men vi har samarbetspartners som kan hjälpa dig med ansökan dit. Fyll i en intresseanmälan för att få mer information om studier i USA och komma i kontakt med rådgivare som kan hjälpa till med ansökan till Harvard och liknande skolor.

Observera att du måste ha toppbetyg för att ha en chans att bli antagen till Harvard. Bara 1 av 20 sökande blir antagen. Vill du ta en Master, t.ex. läsa på Law School eller Med School så måste du dessutom ha tagit en fyraårig kandidatexamen eller en svensk magisterexamen för att uppfylla antagningskraven.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Vi har inget samarbete med Harvard men det är givetvis en skola som vi varmt kan rekommendera och vi har partners som kan hjälpa dig med ansökan. Observera dock att det är väldigt svårt att bli antagen så om du inte har toppbetyg, stor budget och är starkt motiverad att studera där bör du nog se dig om efter andra alternativ.

Ämnen som du kan läsa på Harvard University

Harvard University

Delstat: Massachusets

Antal studenter: 21000

Grundat år: 1636


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Harvard University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.