Harvard University

Få skolor i världen har ett lika bra rykte som Harvard University. Här tar vi en närmare titt på skolan och försöker svara på några av de frågor som en potentiell student kan ha.

Varförs ska man studera på Harvard?

Harvard är ett av världens högst rankade universitet. De är den äldsta institutionen för högre utbildning i USA och en v de åtta medlemmarna i den prestigefyllda Ivy League. Många presidenter, Nobelpristagare och kändisar har studerat här: t.ex. Barack Obama, Matt Damon och Mark Zuckerberg. Om du vill läsa en utbildning som verkligen sticker ut på ditt CV så är det inte mycket som kan slå Harvard, även om det bara är för en eller två terminer. De flesta studenterna där läser på Harvard Graduate School där utbildningarna är 1-4 terminer långa.

Nackdelen är att det är svårt att bli antagen. Bara 5% av de som söker blir antagna till Harvard. Sedan är utbildningarna ganska dyra också. Enligt skolans hemsida var kostnaden för att läsa en kandidatexamen 2015-2016 utan stipendier $45,278 enbart för ett års undervisning och $60,659 inklusive boende. Som tur är har skolan ett ovanligt bra stipendieprogram som är öppet för alla oavsett nationalitet så att bli antagen är nog din största utmaning.

Program och kurser

Harvard består av 12 examensgivande skolor/fakulteter. Bland dem finns Harvard Business School, Harvard College, Art & Sciences, , the Graduate School of Design och Harvard Law School. Harvard university är rankat topp 10 I världen inom ämnen som Computer Science, Business and Economics, Social Sciences, Clinical and Health Education, Physical Sciences, Art and Humanities, Life Science och Law. Läs mer på länkarna härintill.

Ansökan till Harvard

Vi har ingen anknytning till Harvard University så vi kan inte hjälpa dig med ansökan dit. Om du fyller i en intresseanmälan kan vi dock ge dig mer information om studier i USA och sätta dig i kontakt med andra rådgivare som kan hjälpa till med ansökan till Harvard och liknande skolor. Vi kan också hjälpa dig med prisvärda studentförsäkringar till USA.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Harvard University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.

Ämnen som du kan läsa på Harvard University

Harvard University

Delstat: Massachusets

Antal studenter: 21000

Grundat år: 1636