Istituto Europeo di Design

Studera på stituto Europeo di Design. En grupp med 12 olika designskolor i 3 olika länder: Italien, Spanien och Brasilien.

Varför studera på IED

Istituto Europeo di Design är det största nätverket för högre utbildning inom det kreativa området som har upprätthållit ett globalt perspektiv och en djupt italiensk kulturell matris, sedan 1966. Vår utbildningserfarenhet har förändrats över tiden men fortsätter att baseras på en enkel och effektiv modell: vi kombinerar teori med praxis och kunskap förs in i klassrummet av proffs från arbetslivet. Vi lär våra elever att ligga steget före, i nuet.

Vi är en inkluderande, tvärvetenskaplig skola som använder design som ett universellt språk för förändring.

Program och kurser

Som bevis på vår vilja till innovation och utveckling erbjuder vi ett komplett utbud av kurser inom design, media och närliggande kurser. Alltid i takt med tiden och utifrån projektets kultur.

UNDERGRADUATE (kandidatnivå) --> Treårigt diplom, fyraårigt diplom, termin och akademiskt år, yrkeskurser

POSTGRADUATE (mastersnivå) --> Masterprogram, Master of Arts (2 år), Andra forskarutbildningskurser

LIVSLÅNGT LÄRANDE --> Specialiseringskurser, Sommarkurser

Välj mellan 280 olika kurser inom ämnen som:

 • Accessories and Jewelry Design
 • Animation, 3D and Game Design
 • Arts and Restoration
 • Creative and Art Direction
 • Design Strategy and Management
 • Fashion Communication and Management
 • Fashion Design and Styling
 • Graphic Design and Visual Communication
 • Interaction Design and User Experience
 • Interior and Spatial design
 • Marketing and Communication
 • Product and Service Design
 • Transportation Design and Mobility
 • Video, Cinema and Sound Design
 • Visual and Interactive Arts

Campus och studieorter

Vår grundare ville forma en ny sorts skola för de kreativa yrkena design, mode, bildkonst och kommunikation. Den visionen blev Istituto Europeo di Design.

Vår historia började i Milano och fortsatte på 1970- och 1980-talen med öppnandet av nya campus i Italien: 1973 i Rom, 1984 i Cagliari och 1989 i Turin.

På 1990-talet började utvecklingen i Spanien, med öppnandet av campus i Madrid 1994, följt av Barcelona 2002.

Gruppen expanderade också utomlands, med öppnandet av sitt första campus i Brasilien, i São Paulo 2005, och igen i Italien med öppnandet av campus i Florens 2009 och förvärvet av Aldo Galli Academy of Fine Arts i Como, också År 2009.

Under 2014 stärkte vi koncernens närvaro i Brasilien med ombyggnaden av Cassino da Urca och etableringen av Rio de Janeiros campus; 2020, i Spanien, förvärvade vi Centro Superior de Diseño Kunsthal i Bilbao.

När grundaren gick bort 2017 blev Francesco Morelli Foundation (FFM) hans universella arvtagare och ägare till IED Group. FFM:s uppdrag är att utveckla kultur och utbildning inom design, konst och innovation för ungdomar och det globala samhället.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Istituto Europeo di Design

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Istituto Europeo di Design. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.