IH Cape Town

International House Cape Town är en engelsk språkskola i det vackra området Sea Point i Kapstaden. Skolan grundades 2008 och är stolta över sin engagerade personal.

Varför ska man studera på IH Cape Town?

International house Cape Town lär perfekt belägen mellan bergen och havet samtidigt som det är nära till alla de störra turistattraktionerna. Atlanten är bara 50 meter bort och kan ses från skolans takterass. Strandpromenaden vid Sea Point är mycket populär och sträcker sig längsmed kusten och intill vackra bostadsområden i nästan 7 km. Det vimlar av butiker, caféer och restauranger runt skolan och med bussen tar du dig enkelt både in till centrum och till några av de vackraste stränderna i hela Kapstaden. Sea Point är ett tryggt område och här är det inga problem med att röra sig fritt.

Skolan har ett omfattande fritidsprogram som planeras av praktikanter och våra sociala koordinatorer. Några exempel på aktiviteter är att vandra upp Table Mountain, lära sig om Sydafrikas historia och om Nelson Mandelas tid på Robben Island, äta middag på en traditionell afrikansk restaurang, festa längs den berömda partygatan Long Street, tävla med dina klasskamrater i paintball, gokarting eller minigolf, besöka Aquarium och vinprovning i den äldsta vinregionen i Sydafrika. Listan tar aldrig slut - och det gör inte det roliga heller. Vi hjälper dig också gärna att boka dagsutflykter, med eller utan övernattning, som att besöka Cape Point, åka på safari eller dyka i bur med vithajar.

Du får gärna höra av dig om du har några frågor kring vårt fritidsprogram eller våra utflykter.

Kurser och program

International House Cape Town har ett stort utbud av kurser och erbjuder något för alla. Våra kurser vänder sig till alla som är 16 år eller äldre och består av grupper om max 12 studenter.

  • Normalkurserna är Standard (15 timmar i veckan) och Intensiv (23 timmar i veckan) som startar varje måndag och är minst 2 veckor lång. Kurserna sträcker sig från nybörjare till avancerad och vilken nivå du tillhör avgörs första dagen på kursen.
  • Business English och specifika kurser för att utveckla engelska med olika inriktning går att välja för studenter som redan behärskar grunderna i språket, t ex Aviation English, English for Engineers, Real Estate, Nursing & Healthcare och Secretaries & Administration.
  • Examförberedande kurser för IELTS och TOEFL börjar den första måndagen varje måndag och är 4 veckor lång. Cambridgekurser (FCE, CAE och CPE) har specifika startdatum och du kan välja att plugga i 8 eller 12 veckor.
  • Privatlektioner är för studenter som har väldigt specifika önskemål eller som inte vill ha gruppundervisning. Antal timmar och vilka ämnen man fokuserar på bestämmer studenten själv och vi hittar den bästa läraren utifrån dessa önskemål.
  • Andra populära kurser och program på IH Cape Town är: volontärarbete, English & Safari, English & Surf, Study & Work, Ungdomskurser, 50+ kurser.

Boende

Alla boendealternativ ligger i Sea Point och Green Point, nära skolan och andra bekvämligheter. De är antingen på gångavstånd eller en kortare bussresa bort, beroende på vilken boendealternativ du väljer. Vi arbetar med olika företag och äger vårt eget studentresidens. De olika rumsalternativen är:

  • Studentkorridor (4-6 eller 4-10 studenter per rum, inga måltider)
  • Dubbelrum (frukost-vouchers, delat eller privat badrum)
  • Enkelrum (frukost-vouchers, delat eller privat badrum)
  • Värdfamilj (Enbart frukost eller frukost + middag med enkelrum och delat badrum)

Kontakta oss för mer information eller för att se vilka alternativ som finns tillgängliga under tiden som du vill besöka oss.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på IH Cape Town

Fakta

Minimum ålder: 16 år

Max antal studenter per grupp: 12

Avstånd till havet: 50 meter

Normalkurser: Standard och intensiv

Studentkorridor: IH Green Point Lodge

Antal klassrum: 11


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till IH Cape Town. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.