Italiensk språkskola i Lecce

Lär dig italienska på vår partnerskola i Lecce. De undervisar vuxna elever i mindre grupper med möjlighet till boende i värdfamilj

Studera i vackra Lecce på Italiens klack

Inbäddat i den södra regionen Apulien är Lecce en historisk pärla som väntar på att bli upptäckt. Känd som "Syd-Florens" på grund av sin fantastiska barockarkitektur, erbjuder denna charmiga stad besökarna en rik historia, kultur och kulinariska läckerheter. Ett besök i Lecce är inte bara en visuell fest utan också en genuin upplevelse där du får lära dig det italienska språket i en autentisk miljö.

Lecces historia går tillbaka till 300-talet f.Kr. när den grundades av Messapiarne. Staden blomstrade senare under det romerska imperiet, vilket lämnade ett bestående avtryck på dess arkitektur. Den nådde sin konstnärliga höjdpunkt under 1600-talet, då barockstilen blev stadens signum.

Stadens smala kullerstensgator, utsmyckade kyrkor och varma kalkstensbyggnader skapar en charmig och intim atmosfär. Lecce är också ett kulinariskt paradis, med en rik kulinarisk tradition och världskända viner. Det långsammare tempot i livet och vänliga lokalbefolkningen gör det till ett idealiskt resmål för att lära dig italienska, eftersom du kommer att ha stora möjligheter att öva på dina språkkunskaper samtidigt som du utforskar stadens förtrollande historia och kultur.

Italienska språkkurser i Lecce

Språkskolan erbjuder korta italienska språkkurser för vuxna studenter. Kurserna varar vanligtvis i 4 veckor eller mindre med flexibla startdatum. Välj mellan följande kurser:

  • Intensiv italienskkurs med 15 eller 20 lektioner per vecka för snabba framsteg i grupper om 3-6 elever
  • Deltidskurs i italienska språket och kulturen läs 3 timmar per vecka fördelat på 2 dagar
  • Privatlektioner för en eller två personer om du vill ha en skräddarsydd italiensk språkkurs i din egen takt
  • Matlagningslektioner 3 timmar per pass
  • Skype-lektioner på italienska köp ett paket med 5-20 lektioner
  • Gå och prata i Lecce

Sightseeing i Lecce

Skolan kan hjälpa dig att upptäcka Lecce på deras promenerandes konversationskurs. Några av de främsta sevärdheterna i Lecce är:

  • Den romerska amfiteatern: Denna imponerande struktur, byggd på 200-talet e.Kr., rymde en gång upp till 25 000 åskådare. Delvis utgrävd och belägen i hjärtat av staden, tjänar den som en påminnelse om Lecces antika romerska förflutna.
  • Basilica di Santa Croce: En symbol för Lecces barockprakt, Basilica di Santa Croce är prydd med invecklade stenristningar och ett magnifikt rosenfönster. Kyrkans fasad är ett sant mästerverk, med en rad bibliska scener, mytiska varelser och allegoriska figurer.
  • Piazza del Duomo: Detta pittoreska torg är hem för flera viktiga byggnader, inklusive katedralen, biskopspalatset och seminariet, som alla visar upp den utsökta barockarkitekturen.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Italiensk språkskola i Lecce

Italiensk språkskola i Lecce

Maxlängd: 4 veckor

Skollov: Skolan är stängd december-mars

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Italiensk språkskola i Lecce. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.