Korea Exchange

Läs på engelska på Hankuk University of Foreign Studies (HUFS) i Seoul eller Hanyang Universityi Ansan. Du kan välja mellan Study Abroad-terminer eller utvalda kandidatprogram.

Varför studera vid HUFS eller Hanyang?

Hankuk University of Foreign Studies (HUFS), rankat som det bästa internationella universitetet i Sydkorea, ligger i hjärtat av den blomstrande huvudstaden Seoul. Det är känt över hela landet för sin generösa läroplan och över 40 språk som erbjuds av dess avdelningar. Genom att inte spara pengar i både kvantitet och kvalitet har HUFS utmärkt sig som ett verkligen internationellt universitet där människor och kulturer från hela världen möts. Det är inte konstigt att många koreanska VDar för de 100 bästa företagen en gång har avslutat sina studier vid Hankuk University of Foreign Studies. 

Hanyang Universitys ERICA-campus, som ligger bara 40 minuter från Seouls centrum vid Ansans strand, rankas topp 1% av alla universitet i QS-världsrankning. HYU är också det äldsta ingenjörsinstitutet i Korea.

Ansök nu och dyk in i den unika koreanska kulturen och få förstklassig akademisk erfarenhet vid Hankuk University of Foreign studies eller Hanyang University! 

"Doften av sockervadd svävar i luften parat med skratt. Det är den första skoldagen på HUFS och college-klubbarna försöker rekrytera nya medlemmar. Jag älskar atmosfären i mitt nya hem; sysselsatta studenter som vandrar, doften av metropolen och spänningen över något nytt som ligger framför mig." – Antonia

"Månaderna i Korea var verkligen några av de bästa i mitt liv. Mellan ett levande nattliv, extraordinär mat, djupa samtal, ett stort antal underbara vänner från olika kulturer, en mycket speciell fotbollsklubb och själva utbyteslivet" - Niklas

Program och kurser

Utbildningar på Hankuk University of Foreign Studies i Seoul
HUFS erbjuder följande program på engelska för internationella studenter:

 • Study abroad-terminer: om du är inskriven på ett universitet i Sverige (eller annat land) så kan du ta 1-2 study abroad terminer med friståendekurser på kandidat- och mastersnivå på HUFS för en oförglömlig studieupplevelse i Korea. Välj bland fristående kurser inom ämnen som samhällsvetenskap, business och ekonomi, pedagogik, juridik, international studies, Korea studies, engelska, kinesiska, japanska, orientaliska språk etc.
 • Kandidatprogram: ta chansen att bo och studera i Korea och uppleva livet i Seoul under en längre tid. På HUFS kan du ta en kandidatexamen (Bachelor's Degree) på 4 år på engelska inom följande ämnen:
  • International Relations
  • International Economics
  • International Law and Development
  • Culture & Humanities and Language
 • Sommarkurser: ta en fyra veckors sommarkurs från mitten av juli till mitten av augusti i Seoul! Du studerar kurser på kandidatnivå på engelska inom ämnen som Anthropology & cultural studies, Asian studies, international business, performing arts, international relations, Human Rights in North Korea, Korean Food Class and Korean Cinema Class.

Utbildningar på Hanyang University i Ansan
På högrankade Hanyang University i Ansan vid havet 40 minuter från Seoul kan du välja mellan följande program på engelska:

 • Study abroad-terminer: om du är inskriven på ett universitet i Sverige (eller annat land) så kan du ta 1-2 study abroad terminer med friståendekurser på kandidat- och mastersnivå på HYU. Välj mellan ett stort antal olika ämnen bl.a. business, economics, engineering, pharmacy, public relations, physics, biololgy, chemistry, writing, architectural design etc.
 • Gap Year: om du har gått ut gymnasiet men inte är inskriven på ett universitet kan du ta ett Gap Year på Hanyang. Du kan välja mellan samma ämnen som ovan men läser bara förstaårskurser.

Destination och campus

Hankuk University of Foreing Studies består av två campus: Seoul Campus och Global Campus. Olika läroplaner lärs ut på dessa campus, så dina intressen och ambitioner avgör om du kommer att delta i dina föreläsningar i den livliga atmosfären i Seoul eller njuta av den friska brisen i Yongin, en stad omgiven av skogstäckta kullar 2 timmar bort med buss från hektiska Seoul, där Global Campus ligger. 

HYU ERICA Campus ligger vid Gula havet i Ansan. Utforska stadens kanaler och utnyttja de fantastiska förbindelserna till Seoul!

Dessa campus erbjuder inte endast föreläsningssalar och kontor, eftersom särskild omsorg har tagits för att säkerställa att alla studenters grundläggande behov tillgodoses. Det finns till exempel stormarknader, idrottsanläggningar, restauranger, cafeterior och banker på campus och precis bredvid. Studenthemmen ligger följaktligen antingen på campus eller bara en minut bort till fots. 

Seoul är en av de största och mest befolkade städerna på jorden och hem för många av de mest kända företag i världen. Denna gigantiska 24/7 staden är också en av de 10 bästa städerna att studera i, och erbjuder oändliga möjligheter för både resenärer och studenter. Om du är intresserad av den allt mer populära koreanska kulturen, e-sport,välkända märken och gillar att göra din dag till ett äventyr så kommer du att trivas här. Seoul är också en av de säkraste städerna i världen, och du kan alltid fly från staden för en vandring på de närliggande bergen eller resa till havet.

Ansök till HUFS idag och låt Seoul stjäla ditt hjärta!

Omdöme från Utlandsstudier.se

Korea Exchange och deras kurser på Hanyang och Hankuk University i Korea är bra alternativ om du vill läsa utbildningar på engelska i Korea. Om du vill studera det koreanska språket så rekommenderar vi dock våra andra partnerskolor i Korea: Lexis för kortare språkkurser på turistvisum och Konkuk University för längre språkkurser på studentvisum.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Korea Exchange

Korea Exchange

Fakta

Terminsdatum: March-June, August or September-December, July-August (summer session)

Kursavgifter kandidatprogram: I snitt 3200€ för den första terminen + 190€ i ansökningsavgift

Kursavgift Study Abroad: 2290€/termin + 75€ i ansökningsavgift

Kursavgift sommarkurs: 1790€ + 75€ i ansökningsavgift

Gap Year på HYU: 1990€/termin + 75€ i ansökningsavgift

Ansökningsdeadline: November/december och juni

Rabatt på Asia Exchanges program

Studenter från Utlandsstudier.se får 40 Euro (drygt 440 kr) i rabatt på alla Asia Exchanges program i Korea, Taiwan, Kina, Malaysia, Indonesien, Thailand och Costa Rica. Du kan läsa Study Abroad-terminer, kandidatprogram eller sommarkurser. Du kan också ansöka om ett stipendium på 40% av kursavgiften.

Allt du behöver göra för att få rabatten är att fylla i en intresseanmälan här på Utlandsstudier.se och ange rabattkoden (coupon code) DreamStudies när du ansöker till Asia Exchange.

Erbjudandet går ut 2023-06-24

Läs mer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Korea Exchange. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.