Kyoto University of Advanced Science

Kyoto University of Advanced Science, KUAS, ger ingenjörsprogram på engelska på kandidat, master och doktorandnivå. Studera mekatronik, modern teknik där elektronik och mekanik möts.

5 skäl att studera på KUAS

1. Allt på engelska
Kyoto University of Advanced Science erbjuder ett spännande utbud av förstklassiga ingenjörsutbildningar som ges 100% på engelska. Med en examen från KUAS så är du professionellt och språkligt förberedd för att jobba som ingenjör över hela världen.

2. Studera japanska som en del av utbildningen
KUAS ger alla internationella studenter intensivkurser i japanska parallellt med ingenjörsstudierna. På så sätt kan du få ut mer av din studietid i Japan och bredda dina karriärmöjligheter.

3. Praktiska program
Alla ingenjörsstudenter vid KUAS deltar i ett "Capstone-program" där de hanterar verkliga tekniska ingenjörsproblem som stora branschaktörer möter. Mer än 50 företag från flera branscher samarbetar med KUAS för att förse våra studenter med Capstoneteman.

4. Karriärsupport
KUAS ger studenterna omfattande karriärsupport för att hjälpa dem att hitta jobb och praktikplatser med hjälp av sina många kontakter världsledande elektronik- och teknikföretag i och kring Kyoto.

5. Studieort
Kyoto är Japans kulturhuvudstad och hem för tusentals vackra palats och tempel varav sjutton finns med på UNESCO: s världsarvslistor. Kyoto är också en lagom stor stad att studera i. Avstånden är mer hanterbara än i jättestäder som Tokyo och Kyoto. I stadskärnan kan man ta sig runt till fots, på cykel eller via buss och tunnelbana. Här är det lätt att göra nya bekantskaper och få en känsla för livet i Japan. Det är därför över 130 000 internationella studenter har valt att studera i Kyoto.

Ingenjörsutbildningar

KUAS ingenjörsprogram fokuserar på mekanik,elektronik och mekatronik. Det sistnämnda är en kombination av flera tekniska områden där mekanik och elektronik möts, till exempel inom IT-system och robotteknik där Japan är ett ledande land. Utbildningarna är flexibla och ger många valmöjligheter och specialiseringar. Lärarna på KUAS är specialiserad inom olika ämnen, vilket gör att studenterna exponeras för ett brett spektrum av kunskap och på så sätt kan bli professionellt balanserade ingenjörer.

Inriktningar på kandidatnivå
Design och produktion / Roboteknik / Mekatronik / Data och programmering / Instrumentering / Kontroll / Material / Ionik / Elektromagnetik / Ställdon / Energi / Elektroniska apparater / Elektroniska kretsar / Telekommunikation - hösten 2025 kommer också undergraduateprogram i Global Business and Economics

Kärnområden för postgradautestudier
Material / Energi / Information / System

Många andra specialiseringar finns tillgängliga. Läs mer på skolans hemsida eller fyll i en intresseanmälan.

Ansökningsperiod
Det går fortarande att söka till KUAS kandidatprogram, ansökningsperioden stänger den 8 mars. Antagningsoch stipendiebesked ges den 26 april.

Campus och boende

Kyoto University of Advanced Science har tre bibliotek som inte bara hyser vår imponerande boksamling utan också ger studenterna behagliga studiemiljöer. Andra faciliteter på campus inkluderar gym, yogarum, bönerum m.m. I Japan är universitetskafeteriorna kända för att ge studenterna god mat till ett rimligt pris, och KUAS är inget undantag.

För bostäder har KUAS skapat en International Student Dormitory exklusivt för sina ingenjörsstudenter. Studenthemmet är ansluten till South Engineering Building på Uzumasa Campus. South Building har ett 24-timmars bibliotek och workshops som gör det möjligt för studenter att fortsätta sina studier när de vill på dygnet. På studenthemmet bor japanska och utländska studenter tillsammans, vilket gör det lätt att finna likasinnade och fördjupa sin förståelse för en mångfald av kulturer och värderingar. Genom denna internationella utbyteserfarenhet kan studenter kultivera sig till globala, etiska yrkesverksamma som kan hantera komplexa frågor med expertkunskap, tvärvetenskaplig insikt, kreativt tänkande och vida perspektiv.

En virtuell rundtur i skolans South Building kan tas genom att klicka på YouTube-videon till höger om den här texten.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Vi har hjälpt studenter att studera i Japan sedan 2006 och besökt Kyoto många gånger. På senare år har vi träffat Kyoto University of Advanced Science vid ett flertal olika tillfällen och fått ett mycket gott intryck. De har avtal om utbytesterminer med Södertörns högskola och nu har de äntligen öppnat sina engelskspråkiga utbildningar så att du kan ta en kandidat eller master inom mechatronics, ett ingenjörsområde där Japan tillhör den absoluta världseliten. Om du är intresserad av detta ämne så kan vi varmt rekommendera studier på KUAS i härliga Kyoto. Vi hjälper dig! Fyll i intresseanmälan härintill för att komma igång.



Ämnen som du kan läsa på Kyoto University of Advanced Science

Fakta

Grundad: 1969

De engelska programmen startar: 2020

Antal elever per lärare: 17:1

Campus: 2

Studenter: Ca 3700

Internationella studenter: Ca 330


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Kyoto University of Advanced Science. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.