Liden & Denz

Liden & Denz Intercultural Institute of Languages är en ledande rysk språkskola med många ackrediteringar. Ta en ryskakurs på deras campus i St Petersburg, Moskva, Irkutsk eller Riga.

Lär dig ryska i Ryssland eller Lettland

Liden & Denz tillhandahåller språkresor till Ryssland och Lettland. Deras intensiva ryskakurser ges för dig med ett akademiskt intresse av att lära dig ryska, dig som vill uppleva livet i Ryssland och dig som använder ryska professionellt.

Liden & Denz är den enda ryska språkskolan som erbjuder en kombination av förstklassig undervisning i kombination med attraktiva lägen i Ryssland och Lettland. De lär ut ryska med passion och är det perfekta valet för dig som vill bättra på din ryska.

Studera med studenter från 60 olika länder. Liden & Denz har vunnit många utmärkelser och har ett väldigt bra rykte. Deras språkskolor ligger i vackra, historiska och kulturrika städer:

 • St. Petersburg var juvelen i det ryska imperiet och staden är med på UNESCOs världsarvslista
 • Moskva är Rysslands ekonomiska och politiska huvudstad, Europas största stad
 • Irkutsk är östra Sibiriens huvudstad, en timme från den berömda Baikalsjön
 • Riga är Lettlands vackra huvudstad, full av charm och historia.

Visum och CSN
Svenska studenter måste alltid ansöka om visum för att studera i Ryssland. Skolan hjälper dig med de visumunderlag du behöver. Du har rätt till CSN för språkkurser som är 13 veckor eller längre i Ryssland. För att få ett visum som varar så länge måste du välja kursen Russian Academy nedan, annars kommer du att behöva lämna landet för att förnya ditt visum.

Alternativt kan du studera i Riga. Då Lettland tillhör EU så behöver du inget visum där och du kan få CSN redan på kurser som är 3 veckor eller längre.

Ryska språkkurser

Skolans undervisning bygger på en kommunikativ approach. Ni jobbar med praktiskt språkbruk och användbara fraser i kombination med systematisk grammatisk träning. En av deras viktigaste principer bygger på att ge studenterna de lingvistiska redskapen de behöver för att kunna förstå och uttrycka sig i vardagssituationer. 

Skolan erbjuder följande ryskakurser:

 • Standardkurs: kommunikativ träning i små grupper på max 12 studenter gör detta till en trevlig och produktiv kurs där du får träna på att kommunicera på ryska i verkliga situationer. Du har 20 lektioner per vecka. Kursen är uppbyggd på 2 veckors moduler som löper året runt.
 • Intensivkurs: standardkursen plus 5 extra lektioner i grupper om max studenter uppdelat på två eftermiddagar.
 • Russian Academy: en långtidskurs med studentvisum i St Petersburg. Utöver standardkursen läser du även 4 lektioner med rysk historia och kultur på ett närliggande universitet. Minimilängden på kursen är 14 veckor.
 • Privatlektioner: du kan boka extra privatlektioner som ett tillägg till kurserna ovan eller som en helt skräddarsydd egen kurs.
 • Onlinekurser

Varför studera ryska på Liden och Denz

 • Internationellt ackrediterad
 • Det professionella valet
 • Kvalitetskontroll
 • Centrala lägen
 • Moderna bekvämligheter
 • Små grupper
 • Brett utbud av kurser
 • Examenskurser
 • Kommunikativ metod

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Jag har mångårig erfarenhet av Liden & Denz. Det är den bästa ryska språkskolan som jag känner till och de har också fått många utmärkelser som intygar detta. På Liden & Denz kommer du att bli väl omhändertagen och lära dig ryska snabbt. Vill du läsa en längre kurs med CSN rekommenderar vi att du läser kursen Russian Academy i St Petersburg eller att du tar en kurs i Riga. Annars måste du lämna landet efter 12 veckor och sedan åka tillbaka igen vilket kan ge problem med CSN om det blir ett avbrott i kursen.Ämnen som du kan läsa på Liden & Denz

Fakta

25 år: Den äldsta och största ryska språkskolan. Man grundades 1992.

Antal studenter: 2000 studenter per år.

Super star skola: Fem gånger utsedda till vinnare i prestigefyllda ST Star Awards i kategorin World Schools.

4 studieorter: St Petersburg, Moskva, Irkutsk och Riga.

Telc examenscenter: Liden & Denz är den enda språkskolan som är examenscentern för Telc i både Ryssland och Lettland.

Många olika kurser: Från standardkursen till skräddarsydda kurser.


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Liden & Denz. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.