Long Island University

Long Island University (LIU) är ett universitet beläget i staten New York med två olika campus. Skolan har cirka 18 000 studenter och ett stort kursutbud.

Varför studera på Long Island University?

Long Island University grundades år 1926, är ett av regionens högst rankade universitet och har alltså två olika campus. 

Long Island University - Brooklyn. Long Island University Brooklyn ligger bara några minuter ifrån metropoolen New York City. Skolan ligger i närheten av Brooklyn Bridge och tunnelbanan tar dig enkelt till Manhattan. Det är en Division 1 skola vilket förutom bra sport även kännetecknar universitetet med bra studiemöjligheter och faciliteter. Det har även blivit utsett som ett av de säkraste campus i USA. LIU - Brooklyn har ungefär 11 500 studenter. Skolan är känd för att vara väldigt internationell med människor från olika delar av världen med olika bakgrunder. 

Long Island University - Post. LIU-post har ett väldigt trevligt campus med en härlig atmosfär, gamla anrika byggnader delar plats med moderna sportanläggningar. Skolan har en mängd olika studentorganisationer och inte heller härifrån har du långt in till New York City med bil eller tåg. 

Program och utbildningar

Long Island University tillgodoräknar gymnasiepoäng så du kan avlägga en kandidatexamen på 3 år. Du kan läsa allt från business till journalistik. Du kan även läsa din master på LIU om du redan har en Bachelors degree. 

LIU Post erbjuder över 250 akademiska utbildningar på kandidat och magisternivå. Här hittar du även kortare certifikatutbildningar inom allt från Human Resources till Interior Design.

LIU Brooklyn erbjuder en rad olika certifikatprogram och över 200 akademiska utbildningar på kandidat och magisternivå. Här hittar du även kombinerade kandidat och mastersprogram där du på 5 år kan avlägga examen inom till exempel Athletic Training. 

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Long Island University

Long Island University

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Long Island University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.