Nihongo Center

Studera japanska mitt i centrala Kyoto på en språkskola med 40 års erfarenhet. Unik undervisningsmetod och studenter från hela världen.

Varför studera på Nihongo Center?

 1. Nihongo Center erbjuder japanskakurser från nybörjarnivå till avancerad. Kurserna ges i block om fyra 10-veckorsterminer per år. Läs en long term course 2 terminer, 20 veckor eller längre, för att ha rätt till studentvisum och CSN. Då bör du ansöka till skolan ett halvår innan kursstart.
 2. Skolans lärare använder en unikt utvecklad undervisningsmetod för att hjälpa studenterna genom inlärningsprocessen. Undervisningen sker på japanska från dag 1 och även nybörjare börjar prata japanska redan under den första veckan. Efter två terminer, sex månaders studier, kommer du att kunna hålla en vanlig konversation med japaner.
 3. Nihongo Center är den mest internationella språkskolan i Kansaiområdet. Med studenter från över 35 olika länder har skolan en väldigt bra balans mellan västerländska och asiatiska studenter.
 4. Skolan ger dig många möjligheter att träffa och samtala med japaner under din studietid.
 5. De fokuserar mycket på talspråk och kommunikativa färdigheter. Du lär dig inte bara skrivande, vokabulär och grammatik som du behöver för de olika nivåerna på JLPT-testet, utan du får också öva på att använda allt du lär dig. Skolans mål är att förbereda dig för att kunna leva och kommunicera i Japan.

Kulturaktiviteter

Nihongo Center anordnar olika kulturaktiviteter under din studietid. Vi får dig att utforska specifika aspekter av Kyoto och den japanska kulturen. Några exempel är att prova på japanska trummor, en tecermoni eller en vandring till mount Daimonji. Du får uppleva traditionella Kyoto samtidigt som du lär känna andra elever på skolan.

Du får också träffa japanska studenter då Nihongo Center anordnar utbyten med japanska universitet så att du kan öva din japanska genom att prata med och lära känna jämnåriga japanska elever.

Skolan hjälper dig med visum, boende och jobb

Förutom att anordna japanska språkkurser så hjälper skolan dig också med:

 1. Studentvisum
  För att kunna ansöka om ett studentvisum på den japanska ambassaden så behöver du först ansöka om ett s.k. Certificate of Eligibility från de japanska immigrationsmyndigheterna. Skolan ansöker om detta åt dig. Du fyller i skolans ansökningshandlinga i god tid innan kursstart, börja gärna minst 6 månader innan för att hinna med allt, så förbereder skolan dina dokument på japanska så att du blir godkänd. De senaste tio åren har 99% av deras studenter beviljats CoE. För svenska studenter brukar det inte vara några problem bara du ansöker i tid.
 2. Boende
  Att ordna boende på egen hand kan vara krångligt i Japan. Skolan kan hjälpa dig med detta. De samarbetar med flera olika boendeförmedlare runt om i staden. Avstånden är inte lika stora som i Tokyo och andra större städer. Du kan välja mellan en egen lägenhet eller ett rum i Share House. Allt boende är möblerat och klart när du anländer. Skolan bokar boendet åt dig så du behöver inte någon garant. Vill du bo i värdfamilj så hittar du sådana alternativ i Kyoto via vår webbsajt boijapan.se
 3. Deltidsjobb
  Det är vanligt att studenter jobbar deltid i Japan. Det hjälper dig både med studentekonomin och med att öva din japanska i skarpa situationer. På studentvisum har du rätt att jobba 28 timmar i veckan. Skolan och de mer erfarna studenterna kan hjälpa dig att hitta jobb i Kyoto. Eftersom det finns så mycket turism i Kyoto så är det lätt att hitta extrajobb redan under din första månad i Japan. 

Omdöme från Utlandsstudier.se

Vi har mångårig erfarenhet av språkskolan Nihongo Center som länge varit en av de mest populära skolorna i Kyoto. Skolan har ett perfekt läge i hjärtat av staden ett stenkast från korsningen Shijo-Kawaramachi nära Kamofloden. Här har du rätt till CSN på alla språkkurser som är 20 veckor eller längre. Vi hjälper dig med CSN-frågor.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Nihongo Center

Fakta

Många nationaliteter: 38

Bra nationalitetsmix: 50% västerlänningar, 50% asiater

Undervisningsavgift för ett år: 792 000 Yen

Bra JLPT-resultat: 76% av eleverna klarade proven under 2018

Hjälp med visum: Nästan 100% av eleverna beviljades visum de senaste 10 åren

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Nihongo Center. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.