Northampton Community College

Northampton är ett av få Community Colleges I USA som erbjuder boende på campus. Studera i en riktig studentstad i Pennsylvania nära storstäder som New York och Philadelphia.

Varför studera på Northampton Community College

Strategiskt läge på en trevlig ort nära spännande storstäder
NCC är bekvämt beläget inom 90 minuters bilresa från storstadäderna New York och Philadelphia. Washington DC, Baltimore, Pittsburgh och New Jerseys-kuststäder ligger också bara några timmar bort så det finns många möjligheter till weekendutflykter. Flygplatserna JFK, Newark och Philadelphia International ligger inom 2 timmar, och Lehigh Valley International Airport ligger bara några minuter från colleget.

Upplev det amerikanska collegelivet med boende på campus
Northampton Community College är ett av få Community College i USA som erbjuder boende på campus. Colleget har över 200 internationella studenter per termin från mer än 45 länder. Det är tillräckligt många för att du lätt kan hitta vänner från hela världen samtidigt som colleget bevarar en genuint amerikansk atmosfär. Du uppmuntras att delta i några av collegets många klubbar, studentföreningar och evenemang för ett aktivt studentliv.

Få hjälp av international office
Det internationella studentkontoret hjälper dig med antagning och inskrivning, introduktion, rådgivning och annan information. Det finns också en internationell studentorganisation, ISO, som ordnar fester och events med internationellt tema under terminen.

Utbildningar på NCC

På har Northampton Community College kan du välja mellan mer än 100 olika program för att hitta den utbildning som passar just dig! Alla akademiska program är utformade för att hjälpa dig att uppfylla dina personliga och karriärmässiga mål. Efter många av NCCs tvååriga program kan du fortsätta dina studier direkt på år tre på fyraåriga college och universitet i USA.

Andra program har ett mer yrkesförberedande fokus för dig som vill ut och jobba så snart som möjligt. Northampton ger också engelska språkkurser för att hjälpa studenter som behöver bättra på sin engelska innan de kan läsa vidare på ett akademiskt program.

Skolans  studieområden är: konst, humaniora, kommunikation och design, affärs- och yrkesverksamhet, datavetenskap och informationsteknik, utbildning, allmänna studier, hälsovetenskap och sociala tjänster, industri och tillverkning, naturvetenskap, matematik och teknik samt säkerhetsstudier.

En levande studentstad nära storstäderna

Northampton Community College ligger i Bethlehem, Pennsylvania. Staden ligger i Lehigh Valley och har 75 000 invånare. Det är en riktig studentstad med flera universitet och college som lett till att staden har ett stort utbud av spännande restauranger, shopping och nattliv. Den historiska delen av Bethlehem kallas julstaden (the Christmas City). Här finns välkända "Restaurant Row" samt en mängd olika gallerier, kulturcentrum och butiker. Ett annat populärt område är ArtsQuest Center på Steel Stacks på Bethlehems South Side där ett dynamiskt performing arts centrum står värd för en mängd olika evenemang såsom levande musik, film, komedi och cabaret året runt.

Bethlehem står också värd för många festivaler under året såsom Musikfest ( en nio dagars festival som drar miljoner besökare varje augusti), RiverJazz i maj, Latinfestivalen i juni, Blueberry Festival i juli, Celtic Classic i September, Oktoberfest, Greater Lehigh Valley Film Maker Festival i november och många händelser kring julen som lockar besökare från hela världen.

Bethlehem ligger som sagt relativt nära storstäder som New York, Philadelphia och Washington. Nöjesparker som Dorney Park och Hershey Park ligger också inom 90 minuters Ta chansen att uppleva det amerikanska collegelivet i en levande studentstad som inte är överbefolkad med svenska studenter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Northampton är ett bra alternativ för dig som vill studera på community college men ändå uppleva campuslivet i USA. Här kan du bo på campus tillskillnad mot de flesta andra Community College. Skolan ordnar mycket aktiviteter och studieorten är full av studenter då det ligger fler college och universitet i Bethlehem.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Northampton Community College

Fakta

Antal studenter: 14000

Degrees: Associate in Arts, Associate in Science, Associate in Applied Science

Populäraste utbildningar: General Studies, Crimminal Justice, Liberal Arts, Bsuiness Administration, Early Childhood Education

Antal majors: Över 120

Alumni: 40000+ inklusive en fyrfaldig Pulitzer Pris vinnare, Academy Award belönad dokumentär regissör, CEO's, health care professionals, kockar och artister

Center for Global Education: Ett av de första fyra collegen och universiteten i USA (det enda Community Colleget) som fått utmärkelsen '100000 Strong In the Americas'


 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om skolans utbildningar och ansökan dit. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


I want to get your newsletter about studying abroad (max 1/month).*

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning.

Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.