Osaka YMCA Japanese Language School

Japanskakurserna på språkskolan Osaka YMCA hjälper studenter från många olika länder mot gemensam förståelse genom studier i det japanska språket och den japanska kulturen.

Skolans målsättning

Språkskolan har som målsättning att deras studenter ska få interagera med japaner och få uppleva den japanska kulturen för att vidga sina vyer. Genom att lära dig det japanska språket på Osaka YMCA så får du verktygen du behöver för att upptäcka Japan.

Skolans erbjuder olika japanska språkkurser för att hjälpa dig att nå dessa mål. De har professionella lärare och utvecklar egna läromedel. Deras kurser håller hög kvalitet med väl genomarbetade kursplaner. Du studerar i nya lokaler och får en möjlighet att interagera med japaner. Skolan hjälper dig med rådgivning om högre studier och livet i Japan.

Språkskolan Osaka YMCA grundades 1969 och man har lärt ut japanska till internationella studenter i över 50 år. Skolan förberder dig för att kunna använda din japanska både i samhället, vidare studier och inom yrkeslivet. 

 

Japanska språkkurser och volontär

Språkskolans Practical Japanese Course fokuserar på att lära dig japanska för att bli funktionell i samhället och kunna jobba i Japan. Det är den kurs som flest västerländska studenter väljer. Du kan studera några månader på turistvisum eller flera terminer på studentvisum. Denna kurs är också en bra förberedelse för dig som vill läsa vidare på japanska yrkeshögskolor, Senmon Gakko där det krävs minst JLPT N2. Kursen ges på 10 nivåer från nybörjare till avancerad.

Skolan erbjuder också en universitetsförberedande kurs, Comprehensive Japanese, för att förbereda studenter som vill gå en hel universitetsutbildning på japanska. Här är det mer fokus på akademiskt språk och skrivande som krävs för akademiska studier på japanska.

Skolan hjälper dig att skaffa studentvisum på längre kurser. Fyll i en intresseanmälan för mer information.

Till skillnad från andra japanska språkskolor erbjuder Osaka YMCA också volontärmöjligheter där du får möjligheter att interagera med folk från olika nationaliteter och utnyttja dina talanger. Skolan ordnar också aktiviteter med japanska studenter så att du kan få japanska vänner och verkligen få öva japanska i praktiken.

 

Campus och omgivningar i Osaka

Sedan 2017 ligger skolan i sydöstra Osaka mot Tamatsukuri-suji Street, en av Osakas viktigaste gator. Skolan har 19 klassrum som används till japanskaundervisning uppdelade på fyra våningar. Det finns också ett bibliotek och olika rum för ceremonier och större klasser. Det finns gratis wifi i lobbyn på första våningen.

Många studenter cyklar till skolan som har en egen cykelparkering. Annars är Tennoji den närmsta statonen, bara 4 minuters promenad från skolan. Det är en stor station i södra Osaka varifrån du snabbt tar dig vidare till resten av staden. Det tar 7 minuter/3 stationer med tunnelbanan till Namba. I närområdet finns det många resturanger och convenience stores så du hittar det mesta du behöver nära skolan.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Osaka YMCA Japanese Language School

Antal studenter: 300-400

Antal nationaliteter: 20-30

Minimiålder: 18


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Osaka YMCA Japanese Language School. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.