Oxford International Study Centre

I hjärtat av den vackra universitetsstaden Oxford välkomnar Oxford International Study Centre, OISC studenter från över 30 olika länder för en enastående kultur- och studieupplevelse.

Varför läsa på Oxford International Study Centre?

Internationella utmärkelser och ackrediteringar

OISC är ackrediterat av Independent Schools' Inspectorate och har bedömts "överträffa förväntningarna" på alla områden för utbildningens kvalitet i de senaste fem inspektionerna.

Skolan grundades 2006 och är oerhört stolta över sina starka internationella kopplingar, ackrediteringar och medlemskap i olika organisationer som ägnar sig åt att främja kvalitetsutbildning över hela världen. Dessa inkluderar:

·       COBIS: Council of British International Schools

·       SGIS: Swiss Group of International Schools

·       EAIE: European Association for International Education

·       ECIS: European Collaborative for International Schools

·       EATP: European Association of Training Providers

Flexibilitet och individuella program

Vi skräddarsyr våra program för varje student för att möta deras behov. Vissa elever har undervisning i små grupper, andra individuellt eller i en kombination av dessa. Med ett brett utbud av ämnen ger vi studenter råd om det bästa valet för dem, oavsett om det är ett kort sommarprogram eller en ett/tvåårig universitetsförberedande kurs. Internationella studenter kompletterar ofta sina akademiska akademiska kurser med undervisning i engelska, vanligtvis för att förbereda sig för IELTS-testet som krävs av de flesta engelska universitet.

Starka band till University of Oxford och andra brittiska och europeiska skolor och universitet

Detta gör det möjligt för våra studenter att bo och få undervisning på universitetscampus under deras lovperioder. Vi är Associate Members of the Oxford Union. Vi bjuder ofta in gästföreläsare från Oxford University till våra akademiska kurser.

Många av våra studenter går vidare till brittiska universitet och vi ger dem individuell rådgivning om deras val. Vi har goda kontakter med ett stort antal brittiska och europeiska skolor, vilket också gör det möjligt för yngre elever att förbereda sig för tillträde till antagningen på de bästa internatskolorna.

Program och examina

Engelska språkkurser
Vi har många års erfarenhet av att hjälpa elever att förbättra sina engelska språkkunskaper i en vänlig, internationell miljö. Alla lärare på våra språkkurser har engelska som modersmål och är minst CELTA-kvalificerade. Flera har även DELTA-examen.

Vi erbjuder både individuell undervisning och gruppundervisning på alla nivåer från nybörjare till avancerad. Studenter som vill ta gruppundervisning placeras i den mest lämpliga klassen baserat på deras ålder och engelskanivå, vilket bedöms före ankomst med hjälp av vårt placeringstest före kursstart.

Vi erbjuder följande engelska språkkurser:

  • Allmän engelska
  • Affärsengelska och andra specialiteter t.ex. engelska för juridik eller vetenskap
  • Språkkurser som förbereder dig för IELTS- och Cambridge-examen

Kurslängden är flexibel: du kan läsa från 1 vecka till 2 år. Vi rekommenderar vanligtvis minst 2 veckor för en kort kurs.

Alla elever får ett diplom, Certificate of Attainment, som visar deras språknivå, när de avslutar sin kurs.

Universitetsförberedandeprogram
De flesta studenter tar 3 A-Levels, eller 5 GCSE-ämnen, från ett urval av över 30. Vi erbjuder också en grundkurs (foundation) i Business. Klasstorlekarna är små i genomsnitt 5 elever. Många studenter tar IELTS vid sidan av sina valda ämnen.

Oxford och Cambridge förberedande kurs
Vi hjälper ett studenter att söka till Oxford eller Cambridge där det krävs toppbetyg för att bli antagen. Dessa universitet har intervjuer och antagningsprov i november och december. Alla lärare på dessa kurser är själva utexaminerade från Oxford eller Cambridge och är erfarna handledare.

Semesterkurser
Vi erbjuder korta kurser under påsk och sommar, samt halvterminer, på engelska och ett urval av akademiska ämnen.

Gap Year-program
Dessa är 3, 6, 9 eller 12 månader, med ett personligt schema och ett urval av över 30 ämnen.

Välkommen till Oxford!

Oxford är världsberömt för sitt prestigefyllda universitet, det äldsta i den engelskspråkiga världen. Den viktorianska poeten Matthew Arnold kallade Oxford 'The City of Dreaming Spires' på grund av universitetets imponerande arkitektur. Det är en inspirerande plats att studera på, med över 1000 år av historia och colleges från 1200-talet till 1900-talet. Staden i sig är ganska liten och den centrala delen är mycket grön, där alla colleges (det finns över 40) har "quads" som liknar små parker.

Oxford lockar studenter och besökare från hela världen. Det är en stad full av konst, musik och kultur. Här ligger också Europas äldsta museum, Ashmolean, med sina omfattande samlingar av västerländsk och österländsk konst. Nästan alla typer av musik hörs här, från klassiska orkestrar till reggae. Oxford ligger också i framkant inom teknologi, alltifrån artificiell intelligens och robotteknik till vacciner.

Oxford ligger ungefär en timme från London med tåg och väster om staden ligger de vackra Cotswold Hills och Stratford, Shakespeares födelseort. OISCs aktivitetsprograminkluderar inte bara besök till Oxfords historiska platser, utan även till London, Bath, Stratford, Stonehenge och andra platser av kulturell betydelse.

Skolan OISC ligger på St Aldates, i hjärtat av Oxford, mellan Christ Church, Oxfords mest kända college, och Town Hall, och är omgivet av andra colleges vid universitetet. Skolan ligger i en vacker och historisk byggnad med många originaldetaljer och rymmer 10 klassrum, liksom kontorsutrymmen, gemensamma rum och privata studierum. Det finns ett till campus i St Giles, en medeltida boulevard cirka 5 minuters promenad från centrum. Detta är OISC Academic Centre, där du läser universitetsförberedande program som A-levels, GCSE och Foundation-kurser.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Oxford International Study Centre

Fakta

Antal studenter i högsäsong: från 300 per vecka

Antal studera i lågsäsong: från 70 per vecka

Minimålder för juniorkurser: 12 år (eller 4 med förälder)

Kursavgift för språkkurser: Från £220 per vecka

Kursavgifter akademiska kurser: från £650 per vecka

Boendekostnader: från £275 per vecka

Stipender på Oxford International Study Centre

Akademiska stipendier för högpresterande studenter
Varje kvartal erbjuder OISC upp till 3 stipendier på 1000 GBP till högpresterande studenter som ansöker om universitetsförberedandeprogram på en termin eller längre.

Stipendier för akademiska språkkurser
Varje sommar- och vårtermin delar OISC ut 5 stipendier på 20 % av kursavgifterna till studenter som ansöker till deras intensiva engelska program på en månad eller längre, som inte skulle haft råd med fulla kursavgifter.

Erbjudandet går ut 2024-12-29

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Oxford International Study Centre. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.