Peninsula College

Peninsula College är ett ackrediterat tvåårigt community college som erbjuder Associate Degrees, framgångsrika idrottslag samt en vacker och unik studiemiljö i Washington State, USA.

Varför ska man studera på Peninsula College?

Peninsula College (PC) erbjuder studenter en trygg, prisvärd och unik studieupplevelse. Studenter som uppskattar idrott kan kombinera studier med fotbolls-, basket- eller e-sportlag! Idrottare som vill gå med i ett skollag måste genomgå en strikt urvalsprocess och väljs sedan ut av lagets tränare eftersom PC:s lag är väldigt konkurrenskraftiga; deras resultat syns i framgångarna!

Peninsula College uppmuntrar studenter att vara "ledare" och strävar efter att erbjuda ledarskapsmöjligheter där de kan utveckla sina "mjuka färdigheter" eller emotionella intelligens för att de ska vara mer konkurrenskraftiga när de går vidare till ett fyraårigt universitet för fortsatta studier, eller återvänder hem att påbörja sin karriär. Samtliga studenter kan gå med i klubbar, arbeta på campus (om det finns lediga jobb), arbeta utanför campus efter ett års studier och ansöka om stipendier. Som student kan du bo i studiebostäder som bara är två kvarter från campus och dra nytta av av undervisning i klasser som är tillräckligt små för att man verkligen ska kunna engagera sig tillsammans med lärare och studiekamrater.

Som community college är Peninsula College mycket billigare än fyraåriga universitet. Eftersom PC använder samma terminssystem med fyra terminer per år som många andra community colleges har eleverna gott om tid mellan terminerna för att utforska delstaten Washington, Kanada och andra stater i USA, såväl som Mexiko. Undervisning sker fyra dagar i veckan, så att studeterna kan utforska så mycket som möjligt under långhelgerna!

Peninsula College program och kurser

Peninsula College erbjuder ackrediterade tvååriga Associate Degrees (de första två åren av en kandidatexamen), och därefter rådgivande vägledning för att gå vidare till ett fyraårigt universitet i ett 2 + 2-program. PC erbjuder också ettåriga certifikat och tvååriga professionella/tekniska program, inom t ex omvårdnad, svetsning, IT, cybersäkerhet med mera. Studenter kan ansöka om att gå med i ett Honour's Program, eller fortsätta till PC:s fyraåriga Bachelor's Degree in Applied Management (BAS) efter att ha avslutat en tvåårig AB (Associate degree in Business). Studenter som fortfarande behöver förbättra sin engelska kan anmäla sig till PC:s ESL-program som förbereder elever på de akademiska programmen.

Som student har man möjlighet att arbeta på campus (US Immigration tillåter internationella studenter att arbeta upp till 20 timmar per vecka på campus i mån av tillgänglighet) eller möjlighet att arbeta utanför campus upp till 40 timmar per vecka efter att ha avslutat en Associates-examen eller efter ett års studier. Denna förmån kallas OPT (Optional Practical Training). Studenter måste rekommenderas för denna förmån av en av PC:s utsedda skoltjänstemän på International Programs Office.

Den som vill idrotta på PC måste studera på heltid och ha en GPA på minst 2,0 för att vara kvar i laget, samt följa PC:s uppförandekod. Internationella programrådgivare och coacher kan vägleda studenter som vill gå vidare till ett universitet där de kan uppnå sina sport- och studiemål.

Peninsula College, campus och studieort

Peninsula College ligger på en av de vackraste platserna i USA! Människor reser från hela världen och från andra stater i USA för att uppleva halvöns naturliga skönhet, rekreationsmöjligheter utomhus och ren luft; att känna sig ett med naturen och att vara liten i en otrolig miljö. Området är känt för sina skogar, berg, floder, sjöar och många vattenleder som har varit centrala för dess historia och kultur.

Regionen är hem till sex stamreservat för den nordamerikanska urbefolkningen som är utspridda över den norra olympiska halvön. Inbäddat mellan foten av Olympic National Park (en UNESCO World Heritage Site) och Straits of Juan de Fuca (vattenvägsgränsen mellan USA och Kanada), är Port Angeles och dess nästan 20 000 invånare bortskämda med att bo i den vackraste naturlig miljö man kan önska sig och dessutom vara mellan två fantastiska kosmopolitiska städer; Victoria, British Columbia, Kanada och Seattle, Washington.

Campuset har cirka 1 300 studenter och över 200 professorer och personal. Huvudcampuset ligger i Port Angeles och upptar 75 hektar vid foten av de olympiska bergen. Ytterligare campus finns i Forks, 57 miles väster om Port Angeles, och i Port Townsend, 46 miles österut. Peninsula College är den enda institutionen för högre utbildning på den norra olympiska halvön.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Peninsula College

Fakta

Antal studenter: 2000

Ämnen: Se länken ovan

Antal studenter per lärare: 10:1

Kursavgift per år: 10548 USD

Boenden: Värdfamilj och delade lägenheter utanför campus

Idrotter: Fotboll, basket och e-sport

Idrott och stipendier

Peninsula Colleges idrottsprogram, vinnare av 12 mästerskap i Northwest Athletic Conference (NWAC) och 24 divisionsmästerskap sedan 2010, erbjuder fotboll för män och kvinnor, basket för män och kvinnor samt Esports, som tävlar i NJCAA. Vi är mycket stolta över att erbjuda en atletisk upplevelse av universitetskvalitet på community college-nivå. Med det enorma stödet från vårt samhälle och Peninsula College Foundation erbjuder vi det maximala antalet stipendier som tillåts av Northwest Athletic Conference.

Våra idrottsstipendier är baserade på skicklighet och behov och kan vara allt från $500 - $2000 och vårt nya internationella studentstipendium är $500 - $700.

Fyll i informationsformuläret för mer information!

Erbjudandet går ut 2025-03-10


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Peninsula College. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.