Seattle Colleges: Central, North, South

Studera på Community College i vackra Seattle, Washington State och välj mellan tre fantastiska lägen på Seattle Central College, North Seattle College och South Seattle College.

Varför studera på Seattle Central College?

Välj mellan tre olika campus: Som de enda Community Collegen i Seattle, erbjuder Seattle Colleges tre unika campusmiljöer. Seattle Central College ligger i stadsdelen Capitol Hill - här bor och studerar du i en livlig del av centrala Seattle. North Seattle College är granne med Northgate Mall och ligger några kilometer norr om stadens centrum i ett trevligt och förortsområde, bara några minuter från centrala Seattle. South Seattle College ligger initll en park i ett bostadsområde en dryg mil sydväst om centrum på en kulle med utsikt över staden.

Många olika program: På Seattle Colleges kan du välja mellan ett brett utbud av kvalitetsprogram som är utformade för att hjälpa dig att uppnå dina individuella akademiska mål. Oavsett om du funderar på att börja en kandidatexamen, ta ett high school-examen, förbereda dig för en teknisk karriär eller förbättra dina engelska språkkunskaper så kan Seattle Colleges ta dig dit du vill.

Universitetsavtal: Vi samarbetar med över 20 universitet, så att du kan påbörja dina studier på Seattle Colleges och har platsgaranti till ett antal universitet runt om i USA. Genom att läsa de första två åren av en fyraårig examen på Seattle Colleges spar du mycket pengar jämfört med att ta hela utbildningen på ett universitet.

Valbara kurser: På de flesta programmen på Seattle Central har du möjlighet att ta valbara kurser. Det innebär att du kan läsa kompletterande ämnen som inte ingår i din major. Många studenter gillar att ta klasser såsom gitarr, yoga, eller konst, men ändå få credits mot sin examen!

CSN: På Seattle Central brukar man kunna täcka sina kostnader med bidrag och lån från CSN.

Utbildningar och program

Associate Degree/University Transfer, 2 år: Läs de två första åren (en Associate Degree) av din kandidatexamen för att sedan transferera till ett universitet där du går in direkt på år tre av fyra. På så sätt kan du spara tusentals dollar medan du njuter av mindre klasser, individualiserad undervisning och ledarskapsmöjligheter från en prisbelönt institution.

Study Abroad-terminer, 3-12 månader: prova på college och ta en till fyra quarters (à 10 veckor) där du läser Short-Term Certificates inom något av följande ämnen: Business in a Global Society, Computer Science and Technology, Cultures and Communication, General Studies, and MBA Preparation.

För dig som inte avslutat gymnasiet: Seattle Central har ett unikt High School Completion Plus-program som ger dig både ett High School Diploma från Washington State och en Associate Degree (som College Transfer ovan) på endast två år! Med detta program kan du med andra ord ta examen precis lika fort som de som redan har gått ut gymnasiet. Du kan börja redan efter att du avslutat ett år på gymnasiet i Sverige. Detta är ett bra alternativ om du vill gå en hel kandidatutbildning i USA.

Engelskakurser: Läs engelska språkkurser och bli bättre på språket. Om din engelska är bra nog kan du ta några collegeklasser parallellt med språkstudierna.

Studera i trendiga Seattle

Omgivet av vatten och inbäddat mellan två bergskedjor är Seattle en slående vacker stad. Det är hemstaden för företag som Microsoft, Boeing, Amazon, Starbucks många fler. Människor i Seattle är vänliga, internationellt sinnade, aktiva och välkomnande mot folk från alla samhällsskikt. Vädret är milt! Seattle är genomgående en högt rankad stad, kolla in några av utmärkelserna nedan:

No. 1 - Growing City in the US (Forbes)

No. 1 - Best City for Coffee in America (Gallup)

No. 1 - Best Place if You Love the Outdoors (Business Insider)

No. 2 - Healthiest City in America (WalletHub)

No. 2 - Coolest City in the US (Forbes)

No. 6 - Most Walkable Cities in the USA (CBS News)

No. 6 - Best City for Public Transportation (Smart Asset)

Omdöme från Utlandsstudier.se

Seattle Central är ett mycket bra val för dig som vill läsa på College i USA. Skolan har många internationella studenter samtidigt som de inte har så många svenskar vilket ger dig en genuin collegeupplevelse. Att läsa här är billigare än att studera på amerikanska universitet och du får chansen att studera mitt i Seattle som är en vänlig, aktiv och dynamisk stad. Om du inte har avslutat gymnasiet är deras High School Completion Plus-program ett fantastiskt alternativ.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Seattle Colleges: Central, North, South

Fakta

Antal studenter: 48 000

Internationella studenter: 1 000

Antal svenska studenter: Mindre än 20

Nationaliteter: Studenter från 60 länder är representerade på skolan

Kursavgift per år: ca 106 000 SEK ($10209)/år vilket är billigt med amerikanska mått mätt

Populära Majors: Business, Computer Science, Psychology, Engineering


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Seattle Colleges: Central, North, South. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.