Solemar Academy

Lär dig italienska nära stranden på Solemar Academy i Italien. Språkskolan ligger i vackra Cefalu på norra Sicilien, en timmes bilresa från Palermo.

Varför studera på Solemar Academy

Solemar Academy ligger i Cefalù, en spännande studieort. Staden kännetecknas av sin berömda gästfrihet, vackra strand och sina livliga somrar, men Cefalù är mycket mer än så. Det är ett kulturellt och konstnärligt centrum inbäddat i ett unikt landskap. Konst- och musikfestivaler ger liv åt staden året runt. Havet, kallat ”Rocca”, Madonies naturreservat, de Eoliska öarna - som är mindre än två timmar bort med båt - den fantastiska katedralen i Arabisk och Normandisk stil och många andra saker gör Cefalù till den perfekta platsen för din språkresa.

Den italienska språkskolan

Vår språkskolas största styrka är utan tvekan vår personal: ung, internationell, livlig och mycket kunnig. De metoder som våra lärare använder varierar från uppgiftsbaserade till den kommunikativa. Alla är utmärkta för att ge eleverna verktyg för att lära sig det italienska språket på ett intuitivt och effektivt sätt.

Vi erbjuder kurser med flexibel längd och intensitet. The survival course ger de språkverktyg som behövs för att klara sig i ett främmande land. Standardkursen består av 20 timmar per vecka i grupp. Kombinationskursen bygger på standardkursen med ytterligare 5 timmar per vecka med individuell undervisning. Affärskursen bygger på standardkursen med ytterligare 10 timmars lektioner per vecka med fokus på business, kultur och praktiskt språkbruk. Slutligen är det också möjligt att skapa en individuell kurs baserat på dina specifika behov och hur många timmar du vill ha.

I Cefalù hålls undervisningen vanligtvis på morgonen på skolan som ligger på Via Fermi, ett stenkast från stranden. Skolan har nyligen renoverats och omvandlats till en öppen inbjudande plats där våra elever känner sig som hemma.

Aktiviteter och boende

Vi erbjuder ett stort utbud av fritidsaktiviteter (båtturer, utflykter, guidade besök på arkeologiska platser, vinprovning, matlagningskurser etc.) och olika typer av boende för att tillgodose alla dina behov. Du kan bo i enkel eller dubbelrum i delade lägenheter, hyra en egen lägenhet i vår vackra Villa Caterina, hyra lägenheter i stadens historiska centrum eller bo på hotellrum etc.

Det är lätt att bli kär i Sicilien med dess naturliga och konstnärliga skönhet. Du kommer dock att uppskatta det ännu mer om du fördjupar dig i den sicilianska kulturen och interagerar med de människor som bor där. Vi ser fram emot att ta de första stegen på din italienska resa med dig.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Ta chansen att studera på Sicilien. Vi har fått ett mycket bra intryck av skolan och då de nu är ackrediterade av ASILS så kommer de också att godkännas av CSN, så du kan finansiera språkkurser som är minst tre veckor långa med studiemedel från CSN, från och med den 1 juli det år du fyller 20. Just nu ger de hela 30% rabatt på kursavgiften till den första studenten som ansöker om CSN där.Ämnen som du kan läsa på Solemar Academy

Antal studenter 2018: 385

Antal klassrum: 5

År då skolan grundades: 1986

30% rabatt till första CSN-studenten på Sicilien

Skolan Solemar Academy erbjuder hela 30% rabatt på kurspriset till den första studenten som ansöker om studiemedel för att studera där. Skolan har de medlemskap som krävs för att bli godkända av CSN när de väl prövas så det bör inte vara några problem. Först till kvarn! Fyll i intresseanmälan för mer information!

Övriga studenter från Utlandsstudier.se får 5% rabatt på kurspriset på skolan om de uppger vår rabattkod DreamStudies.

Erbjudandet går ut 2028-02-21


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Solemar Academy. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.