St. George's University of Medicine

Läs medicin i England och eller/Karibien och få jobb som läkare i USA eller Storbritannien där du också gör din praktik. Bli en av över 19 000 studenter som inledde sin karriär på SGU.

Upplev 4 länder under din studietid

Studenter på SGU kan påbörja sin utbildning i Grenada, Storbriannien eller Indien. De tre länderna har har samma läroplan och erbjuder en stabil grund för samtliga studenter. De sista två åren har du möjlighet att göra din kliniska praktik (clinical rotations) i USA eller Storbritannien.

Tack vare ett internationellt partnerskap med Northumbria University kan studenter ta en Doctor of Medicin (MD) och genomföra upp till 50% av utbildningen i Newcastle, Storbritannien, vilket även innebär prekliniska studier för behöriga studenter. I samarbete med Ramaiah Group of Institutions, Bangalore, kan studenter också välja att påbörja sin resa mot att bli läkare i Indien.

Med SGU:s nätverk av över 75 anslutna sjukhus och vårdcentraler i USA och Storbritannien kommer alla behöriga studenter att ha möjlighet att genomföra sin kliniska praktik i dessa två länder.

SGU står bakom en stor andel av licensierade läkare i USA, mer än någon annan läkarutbildning i världen*. Faktum är att SGU har bidragit med fler än 19 000 läkare till den globala läkarstyrkan, med studenter, akademiker och lärare från över 150 länder. De har praktiserat i alla delstater i USA, såväl som i mer än 50 länder.

*Enligt FSMB-läkarlicensdata, 2020.

Få din MD på 4-7 år

St. George's University School of Medicine har ett fyraårigt doktorsexamensprogram eller erbjuder fem-, sex- och sjuåriga vägar till att få sin MD. De lägger stor vikt vid studenternas framgångar inom en internationell, akademisk miljö och de internationella studenterna har haft enorm framgång. Av de studenter som efter första året gör ett USMLE Step 1-test är det 97% av SGU:s internationella studenter som får godkänt*.

Så varför presterar SGU-studenter så bra på detta viktiga test? Den prisbelönta avdelningen för utbildningstjänster genomför mer än 450 workshops i veckan för att hjälpa eleverna med tidshantering, testtagning och inlärningsstrategier, såväl som ämnesspecifika workshops.

Office of Career Guidance and Student Development (OCG) hjälper också studenter på programmet att hitta sin väg genom forskarutbildning och effektivt och framgångsrikt licensieringsförfaranden.

På SGU kan du börja din utbildning i augusti, september**, januari eller april och ansökningarna är öppna ända fram till några veckor innan terminen startar. Det är möjligt för studenter från hela världen att söka. 

*Baserat på de senaste tre årens tillgängliga data: Genomsnitt av poängen från 2018, 2019 och 2020. Som internationella studenter räknas samtliga icke-amerikanska studenter.

**Start i september är enbart möjligt för studenter som vill studera i Storbritannien eller Indien

Studera till läkare i Karibien

Grenada är en vacker karibisk ö som ligger nära USA och Kanada, och flera stora flygbolag erbjuder direktflyg. Den internationella flygplatsen i Grenada ligger bara en kort 10-minuters bilresa från SGU True Blue campus.

När varje ny grupp av framtida läkare börjar på SGU i Grenada, är de omgivna av likasinnade individer som har valt att studera på ett unikt campus som sätter studenten i centrum, och fokuserar på att utbilda framgångsrika läkare. Med specialbyggda lokaler som ger en optimal inlärningsmiljö, fortsätter de unika akademiska möjligheterna som finns på SGU att attrahera studenter, lärare och forskare av högsta kvalitet från hela världen.

Njut av naturen, engagera dig i organiserad idrott på campus eller gå med i en av över 65 studentorganisationer. Du kommer att lära känna dina studiekamrater och njuta av kulturell mångfaldig på aktiviteter som chokladturer, vandring genom regnskogarna och delta i en mängd vattenaktiviteter.

True Blue campus är utrustat med i princip alla bekvämligheter du behöver för en produktiv studiemiljö inklusive toppmoderna laboratorier, nydesignade studentkorridorer, studentcenter och mer. Bostäderna på campus är rena och bekväma. Varje svit har sitt eget kök, och du har ditt eget badrum. Varje våning har tvättmöjligheter, och regelbunden städservice ingår utan extra kostnad.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på St. George's University of Medicine

Fakta

Grundades: 1976

Alumni: Över 19 000

Fördelning studenter: 77% från USA och 23% från resten av världen

Amerikanska studenter 2021: 1 090 (i juli 2021)

Antal lärare: 465

Klinisk fakultet: 1 500


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till St. George's University of Medicine. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.