Taiwan Exchange

Upptäck en blandning av forntida traditioner, en modern högteknologisk metropol och fantastiska landskap genom att studera i Taiwan. Denna dolda pärla i östra Asien väntar på dig!

Varför studera i Taiwan?

Studera utomlands i Taiwan, det stigande resmålet i Asien som ännu inte har avslöjats för turistmassorna. Denna mystiska gröna ö, där gamla traditioner och moderna världen samexisterar i harmoni, kommer att charma dig från ögonblicket du stiger av flygplanet! 

Som en av de fyra asiatiska tigrarna är Taiwan särskilt känt för sin höga levnadsstandard och högre utbildning. Taiwan är också en av de starkaste aktörerna inom den globala affärs- och IKT-arenan och är därför platsen att vara för blivande företagsledare och tekniska guider. Taiwan är även rankat bland de säkraste länderna i världen med mycket låg kriminalitet och ett högkvalitativt hälsovårdssystem. 

I Taipei, den livliga huvudstaden, hittar du bitar av kinesisk kultur som sedan länge försvunnit från Kina. Matälskare kommer inte heller bli besvikna; Taipei anses vara en av de bästa matstäderna i Asien, allt från dess aptitväckande gatumat till prisvinnande hautecuisine.  Även, majestätiska berg och nationalparker, frodiga regnskogar och avkopplande varma källor och stränder finns bara en kort buss- eller tågresa bort! 

Program och kurser

Shih Chien-universitetet ligger i hjärtat av Taipei och är en taiwanesisk föregångare inom engelskspråkiga program. Universitetet erbjuder ett omfattande urval av studier inom  internationell företagsekonomi och ledarskap. Det finns både kurser på kandidatnivå och magisternivå. Studenterna kommer också att få en intensiv introduktion till det kinesiska språket och den kinesiska kulturen. Alla kurser ingår i universitetets vanliga utbildningsprogram. 

Studenter på kandidatnivå kan få mellan 18-36 studiepoäng per termin. 

Studenter på magisternivå kan få mellan 12-36 studiepoäng per termin. 

Studieavgift: 1790 EUR / termin 

Ansökningsavgift: 75 EUR 

Shih Chien University

Shih Chien University är ett privat universitet som ligger i hjärtat av Taipei, Taiwan. Idag har Shih Chien University cirka 15 000 studenter, och det erkänns som ett av de pionjäruniversiteten i program lärda på engelska i Taiwan med en betydande mängd internationella studenter. 

Under en eller två semestrar vid Shih Chien-universitetet kommer studenter inte bara att gå vidare med sina akademiska studier vid ett uppskattat universitet, utan också få värdefull erfarenhet och förstahands kunskap om Taiwan. Du kommer även lära dig mer om historien och kulturella påverkan bakom den globala framgången. 

Det frodiga campusområdet med vackra berg i omgivningen är bekvämt beläget nära centrum. Campuset har många olika typer av idrottsanläggningar som är tillgängliga för studenter med ett lokalt studentkort. Studenter kan också gå med i olika studentklubbar och ta upp nya intressanta hobbyer som kinesisk opera, kalligrafi, målning och kampsport. Universitetet organiserar också olika spännande resor och utflykter runtom i Taiwan varje termin. 

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Taiwan Exchange

Taiwan Exchange

Fakta

Tuition fee: 1790 EUR

Max. ECTS credits: ca. 38 ECTS / semester

Levels of study: Bachelor & Master

Semester duration: 18 weeks

Semester schedule: Feb-Jun / Sep-Jan

Study fields: Business, management, human ecology, Chinese language and culture

Rabatt på Asia Exchange/Beyond Abroad program

Studenter från Utlandsstudier.se får 40 Euro (drygt 440 kr) i rabatt på alla Asia Exchange/Beyond Abroads program i Korea, Taiwan, Kina, Malaysia, Indonesien, Thailand, Vietnam, Costa Rica, Mexiko, Kuba, Portugal och Italien. Du kan läsa Study Abroad-terminer, kandidatprogram eller sommarkurser. Du kan också ansöka om ett stipendium på 40% av kursavgiften.

Vi mailar dig din rabattkod (coupon code) när du har fyllt i vår intresseanmälan.

Erbjudandet går ut 2028-06-24

Läs mer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Taiwan Exchange. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.