Taiwan Exchange

Upptäck en blandning av forntida traditioner, en modern högteknologisk metropol och fantastiska landskap genom att studera i Taiwan. Denna dolda pärla i östra Asien väntar på dig!

Varför studera i Taiwan?

Studera utomlands i Taiwan, det stigande resmålet i Asien som ännu inte har upptäckts av turistmassorna. Denna mystiska gröna ö, där gamla traditioner och moderna världen samexisterar i harmoni, kommer att charma dig från ögonblicket du stiger av flygplanet! 

Som en av de fyra asiatiska tigrarna är Taiwan särskilt känt för sin höga levnadsstandard och högre utbildning. Taiwan är också en av de starkaste aktörerna inom den globala affärs- och ICT-arenan och är därför platsen att vara för blivande företagsledare och tekniska guider. Taiwan är även rankat bland de säkraste länderna i världen med mycket låg kriminalitet och ett högkvalitativt hälsovårdssystem. 

I Taipei, den livliga huvudstaden, hittar du bitar av kinesisk kultur som sedan länge försvunnit från Kina. Matälskare kommer inte heller bli besvikna; Taipei anses vara en av de bästa matstäderna i Asien, allt från dess aptitväckande gatumat till prisvinnande hautecuisine.  Även, majestätiska berg och nationalparker, frodiga regnskogar och avkopplande varma källor och stränder finns bara en kort buss- eller tågresa bort! 

Kombinera allt detta med en av de mest välkomnande och öppna samhällen i Asien och du kommer nog få det svårt att lämna när du studerat klart!

Shih Chien University

Shih Chien University, tidigare känt som Shih Chien College of Home Economics, är ett privat universitet beläget i hjärtat av Taipei, Taiwan. Under åren utvecklades institutionen från ett junior college till ett universitet och döptes om till Shih Chien University. Numera är Shih Chien University hem till ca. 15 000 studenter, och det är erkänt som ett av pionjäruniversiteten inom engelsklärda program i Taiwan med en betydande internationell studentkår.

Under loppet av en eller två terminer vid Shih Chien University kommer studenterna inte bara att avancera sina akademiska studier vid ett uppskattat universitet, utan kommer också att skaffa sig värdefull erfarenhet och förstahandskunskap om Taiwan och lära sig mer om historien och de kulturella influenserna bakom global framgång och charm för denna asiatiska tiger.

Det lummiga campusområdet, omgivet av vackra berg, är bekvämt beläget nära stadens centrum. Campuset har många olika typer av idrottsanläggningar (inklusive en pool, ett gym och idrottsplatser), som står till studenters förfogande med ett lokalt studentkort. Studenter kan också gå med i olika studentklubbar och ta upp nya intressanta hobbyer som kinesisk opera, kalligrafi, målning och kampsport. Universitetet anordnar också en mängd spännande resor och utflykter runt om i Taiwan varje termin.

Program och kurser

Studenter som planerar att tillbringa en termin eller full examen är välkomna till Shi Chien University.

  • STUDY ABROAD & HEL EXAMEN
  • STUDIENIVÅ: Bachelor & Master
  • STUDIEOMRÅDEN: Business, ekonomi, management, kinesiska språket och mänsklig ekologi
  • MAX. ECTS: 38 ECTS / 23 US credits

Kandidat- och masterkurser:

Tillgängliga kurser finns i College of Management (Program i International Business med undervisningsspråk engelska).

Även om du kan göra en preliminär studieplan så sker själva kursvalet under orienteringsdagen. Den slutliga kurslistan kommer att meddelas i början av varje termin.

Du kan välja kurser på masternivå även om du är kandidatstudent och vice versa. Du kan välja kurser värda max 25 lokala poäng. Som minimum måste du slutföra kurser värda 9 poäng (studenter på Bachelornivå) eller 6 poäng (studenter på masternivå) totalt.

Slutför en fullständig BBA-examen vid Shih Chien University

Kandidatprogrammet i International Business vid Shih Chien University tar fyra år att genomföra. Programmet är ett utmärkt sätt för dig att få ett genuint globalt tänkesätt och interkulturell kompetens. I det här programmet kommer du att utveckla den grundläggande grunden för att framgångsrikt engagera dig i en dynamisk ekonomisk miljö.

Kurser och studier under en hel examen:

Tillgängliga kurser finns i College of Management (Program i International Business med undervisningsspråk engelska).

Även om du kan göra en preliminär studieplan så sker själva kursvalet under orienteringsdagen. Den slutliga kurslistan kommer att meddelas i början av varje termin.

Kinesiska språkkurser är tillgängliga på begäran men kommer med en extra avgift.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Taiwan Exchange

Fakta

Hösttermin: September till januari

Vårtermin: Februari till juni

Kursavgift Study Abroad: 2190 EUR / termin + 75 EUR ansökningsavgift

Studienivå: Bachelor och Master

Ansökningsdeadline: April för höstterminen och oktober för vårterminen

Kursavgift hel examen: 2504 EUR / termin + 75 EUR ansökningsavgift

Rabatt på Asia Exchange/Beyond Abroad program

Studenter från Utlandsstudier.se får 40 Euro (drygt 440 kr) i rabatt på alla Asia Exchange/Beyond Abroads program i Korea, Taiwan, Kina, Malaysia, Indonesien, Filipinerna, Thailand, Vietnam, Costa Rica, Mexiko, Kuba, Frankrike, Portugal, Irland och Italien. Du kan läsa Study Abroad-terminer, kandidatprogram eller sommarkurser. Du kan också ansöka om ett stipendium på 40% av kursavgiften.

Vi mailar dig din rabattkod (coupon code) när du har fyllt i vår intresseanmälan.

Erbjudandet går ut 2028-06-24

Läs mer

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Taiwan Exchange. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.