University of Wisconsin–Madison

På University of Wisconsin-Madison får du den traditionella amerikanska collegeupplevelsen - oöverträffade akademiker, vacker arkitektur, dynamiskt studentliv och en enorm skolanda.

Varför studera på UW-Madison?

Akademisk excellens är kärnan i UW-Madisons uppdrag - det är därför universitetet är erkänt över hela världen för sitt engagemang för akademiker och lärande utanför klassrummet. Våra akademiska program är rankade bland de bästa i landet med över 160 akademiska avdelningar och program på 13 skolor och fakulteter. Från teknik till antropologi eller matematik till internationella affärer, du är säker på att hitta kurser av intresse under din tid på UW-Madison.

Det finns en anledning till att vi är rankade som nummer 1 i kategorin studentliv i USA. UW-Madison har några av de mest engagerade och aktiva studenterna som finns, så det finns inget bättre ställe att uppleva det amerikanska collegelivet på campus. Medan du är på UW-Madison kommer du att uppleva många av de campustraditionerna som förbinder nuvarande och före detta Badgers över hela världen.

Mellan våra 950+ studentorganisationer, volontärmöjligheter, Badger-sportevenemang (skolans idrottslag har en Badger, grävling, som maskot) och mycket mer strävar vår campusgemenskap efter att få dig att känna dig som en del av UW-Madison.

Program och utbildningar

Vi kan hjälpa dig med Study Abroad-terminer på UW-Madison. Genom VISP (Visiting International Student Program) kan du skapa ett program som passar just dig! Med över 5 000 kurser varje termin, finns det otaliga alternativ att välja på.

Till skillnad från många andra skolor så kan du välja dina kurser redan hemma i Sverige innan du ens köper din flygbiljett! Kursregistreringen börjar i april för höstterminen och i november för vårterminen.

Du kan välja mellan att lägga upp dina Study Abroad-terminer på två olika sätt:

Traditionellt track – för dig som vill prova på kurser inom flera olika ämnesområden

Här väljer du fritt bland alla de kurser som erbjuds på vårt universitets 160 olika avdelningar. Beroende på kurstillgänglighet kan studenterna välja att fokusera på ett eller två akademiska områden eller prova olika kurser på flera institutioner för att skapa ett schema som passar just dig.

Tematiskt track – för dig som vill fokusera på ett ämnesområde

Här får studierådgivningsstöd från den institution du vill läsa på, och du garanteras att få huvuddelen av dinas kurser inom det specifika akademiska området du har valt. Nya inriktningar läggs till regelbundet, men i dagsläget erbjuds tematiska track inom följande ämnesområden:

  • Agricultural & Applied Economics
  • Computer Sciences
  • Economics
  • Educational Policy Studies
  • Geoscience
  • Industrial & Systems Engineering
  • Mathematics
  • Mechanical Engineering
  • Political Science
  • Statistics

Hittar du inte din inriktning här ovan? Inga problem de kurser du vill läsa brukar gå att hitta via traditional track istället då vi erbjuder massor med olika majors.

Madison en attraktiv studieort

Madison är huvudstaden i den amerikanska delstaten Wisconsin. Det är är en vacker medelstor stad med 255 000 invånare som ligger mellan fyra sjöar. Staden har ofta valts som en av de bästa platserna att bo på i USA. Här finns flera fantastiska museer, konst- och konserthallar. De har festivaler, unik lokal shopping, prisbelönta restauranger, sportevenemang och så mycket mer.

UW-Madisons campus sträcker sig från centrala Madison längs Lake Mendota, och omfattar både livliga stadsgator och natursköna skogbevuxna kullar. Madison är en mycket cykelvänlig stad som regelbundet rankas som en av de 20 säkraste städerna i Amerika.

Studenterna bor antingen på campus eller i off-campus housing intill campuset. Så du kommer att bo med och runt elever från Badger-gemenskapen och uppleva ett fantastiskt studentliv.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på University of Wisconsin–Madison

Fakta

Antal studenter: 45540

Internationella studenter: 6000

Study Abroad studenter: Ca 200 per termin

Antal kurser per termin: Över 5000

Stipendium på $4000-$6000 på UW-Madison i USA

VISP (Visiting International Student Program) på UW-Madison erbjuder studenter från DreamStudies Utlandsstudier.se garanterade stipendier när du läser Study Abroad-terminer på heltid.

Studenter på undergraduate-level får ett stipendium på $6000 USD/termin för 12-18 credits och på graduatenivå (Master+) får du stipendier på $4000 för varje termin som du läser minst 8 credits.

Du behöver inte ansöka om stipendiet, det är garanterat för alla som anger DreamStudies på sin program application.

Fyll i en intresseanmälan för mer information.

Erbjudandet går ut 2023-12-31


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till University of Wisconsin–Madison. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.