Vietnam Exchange

Vill du studera på Vietnams främsta handelshögskola? Ta ett utbytesprogram vid Foreign Trade University i Ho Chi Minh City under ett GAP-år eller en eller två terminer!

Varför studera i Vietnam

Vietnam är ett av världens snabbast växande storstadsområden. Dessutom är det ett perfekt resmål för dig som vill studera utomlands. På grund av sitt centrala läge i Sydostasien är Vietnam ett populärt resmål för resenärer. Ho Chi Minh-staden (tidigare Saigon) ligger i södra änden av Vietnam och var, jämfört med städerna i norr, mer influerad av västerländsk kultur. Förutom de expansiva och lyxiga köpcentrumen, skyskraporna och takbarerna, är Ho Chi Minh-staden fortfarande hem har staden också många historiska landmärken och spår av Vietnamkriget.

Vietnam har röstats fram som ett av de billigaste länderna i Asien. Av denna anledning lagar de flesta av våra elever aldrig sin egen mat utan de äter den lokala gatumaten istället. Street food i Vietnam är utsökt och kommer att kosta dig runt mindre än 10 kr per måltid. Om du föredrar att äta västerländsk mat kan det kosta dig 15-20 kr.

Även om Ho Chi Minh-staden är en ganska hektisk och kaotisk stad, är det en säker plats att resa, bo och studera i. Lita bara på dina magkänslor och var inte för naiv. Om du följer "Om du inte gör det hemma, gör det inte i Ho Chi Minh-staden"-regeln, kommer inte att ha några problem.

Program och kurser

Vietnam Exchange erbjuder ett GAP-year program och utbytesterminer till internationella studenter på kandidatnivå. Alla kurser ges på engelska. Studenterna välja 2-5 kurser per termin beroende vad som passar deras studiemål bäst.

Exempel på kurser på höstterminen är:

 • Critical Approach and Business Ethics
 •  E-commerce
 •  International Business
 •  Principles of Management
 •  Econometrics
 •  Principles of Accounting
 •  Business Communication
 •  Professional Ethics and Corporate Governance
 •  Principles of Auditing

Exempel på kurser under vårterminen är:

 •  Principles of Accounting
 •  Management
 •  International Trade Finance
 •  Financial Statement Analysis
 •  e-Commerce
 •  Introduction to law

Kursavgiften är cirka 1900 Euro per termin, ansökningsavgiften är 75 Euro. När du ansöker om två terminer får du 100 Euro i rabatt. Därutöver får studenter från Utlandsstudier.se ytterligare 40 Euro i rabatt oavsett kurslängd. Observera att det kan tillkomma ytterligare avgifter vid ankomst till Vietnam, såsom för visumansökan, registrering, orientering etc. Ta även hänsyn till flygbiljetter, boende och andra levnadskostnader när du beräknar din budget.

Den främsta business skolan i Vietnam

Foreign Trade University, även känt som FTU, är ett offentligt universitet som grundades 1960. FTU är den första handelshögskolan och ett av de mest prestigefyllda universiteten i Vietnam. Universitetet tror på innovation och utveckling och erbjuder ett brett utbud av huvudämnen och inriktningar till sina studenter. Föreläsningar, workshops och utflykter ger dig en stark förståelse för internationell företagsledning, finans, företagsekonomi, bank och logistik.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Vietnam Exchange

Vietnam Exchange

Kursavgift: 1890 Euro

Maxpoäng per termin: 30 ECTS

Nivå: Undergraduate/kandidatnivå

Rabatt på Asia Exchange/Beyond Abroad program

Studenter från Utlandsstudier.se får 40 Euro (drygt 440 kr) i rabatt på alla Asia Exchange/Beyond Abroads program i Korea, Taiwan, Kina, Malaysia, Indonesien, Filipinerna, Thailand, Vietnam, Costa Rica, Mexiko, Kuba, Frankrike, Portugal, Irland och Italien. Du kan läsa Study Abroad-terminer, kandidatprogram eller sommarkurser. Du kan också ansöka om ett stipendium på 40% av kursavgiften.

Vi mailar dig din rabattkod (coupon code) när du har fyllt i vår intresseanmälan.

Erbjudandet går ut 2028-06-24

Läs mer

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Vietnam Exchange. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.