Yamanashi Gakuin University

International College of Liberal Arts iCLA på Yamanashi Gakuin University är en fyraårig, engelskspråkig amerikansk högskola som ligger i Yamanashi Prefecture, Japan.

Varför studera på iCLA?

Vårt unika utbud av allmänna kurser täcker ett stort antal ämnen så som politik, ekonomi, språk, estetiska ämnen bara för att nämna några. Det stora utbudet av ämnen att studera gör att våra studenter är väl förberedda när de väl tar examen och ska ge sig ut i arbetslivet. 

Vår Bachelor of International Liberal Arts är en kandidatexamen där majoriteten av undervisningen sker på engelska, med undantag för några få kurser i det japanska språket eller den japanska kulturen. Internationella studenter läser japanska parallellt med sina övriga studier, och man kan börja på vilken nivå som helst - även nybörjare.

 • Upplev en varierande studiemiljö i en traditionell japansk stad
 • Små, interaktiva undervisningsgrupper
 • Studenterna består av 74 % internationella studenter med över 30 olika nationaliteter
 • Över 70 partneruniversitet för Study Abroad i över 30 olika länder
 • Campus i Yamanashi, 90 minuter från Tokyo
 • Kurser speciellt utformade efter din önskade karrirär för att bäst förbereda dig inför arbetslivet

Studenter kan välja mellan många olika kurser och sätta ihop sin egen studieplan. iCLA erbjuder studenterna en unik möjligheter att försjunka helt i japansk kultur samtidigt som man får en modern och globalt accepterad examen i våra moderna lokaler. Vi har personal och lärare från hela världen som finns på plats för att stötta studenterna i deras akademiska resa.

Så fungerar ditt program

Under första året väljer studenterna sina kurser från iCLA:s huvudutbud, vilket gör att de får chansen att bredda sina kunskaper och prova på alla fyra huvudinriktningar så att man därefter kan välja sin major.

Huvudinriktningar

 • Global Business and Economics
 • Political Science
 • Psychology
 • Interdisciplinary Arts
 • Interdisciplinary Data Science
 • Japan Studies

Valbara kurser och workshops

De valbara kurserna som tillhandahålls kommer att komplettera elevernas huvudområda (major) under deras fyraåriga utbildning vid iCLA, vilket ger dem djupet, flexibiliteten och tvärvetenskapliga karaktären hos en äkta liberal arts-utbildning. Du kan även läsa kurser inom:

 • Data Science
 • Sociology
 • Quantitative reasoning and natural sciences
 • Japanese language
 • Health and physical education

Utöver dessa sidoämnen håller skolan också praktiska kurser och workshols inom olika kulturella, praktiska och kreativa ämnen. Bland det stora utbudet av workshops som iCLA erbjuder kan man t ex lära sig mer om japansk musik, konst och kultur så som Noh Theatre, Shakuhachi (bambuflöjt) och Koto (japansk harpa), Sado (té ceremoni), Kado (blomsterarrangemang) och kampsport som Aikido, Judo och Karate.

Campus och staden

Yamanashi Gakuin University har undervisat studenter i över 70 år, sedan starten 1946. Idag är de globalt erkända för sina sportsliga framgångar och har under åren fått fram flera olympiska atleter och tränare. Universitetet har över 3 800 studenter på alla nivåer. iCLA är en av de nyaste avdelningarna på kandidatnivå, och det är ett av de mest blandade utbildningarna i hela Japan där 60 % av personalen är från utanför Japan och all undervisning sker på engelska. Som student finns det mycket att göra på campus. Vi har ett stort utbud av idrotter och konstrelaterade klubbar som drivs av studenter, och vi uppmuntrar våra internationella studenter att ta del av det utbudet.

Yamanashi ligger bara 90 minuters tågresa från centrala Tokyo och här finns mycket att se och göra. Yamanashi är mest berömd för Mount Fuji, och det finns inte en bättre plats att betrakta Mount Fuji är området kring Fuiji Five Lakes. När det kommer till gourmetmat finns det ett stort utbud av japanska och internationella restauranger. Här finns alltid närodlade, färska och lokala råvaror att ta del av. Tack vare närheten till naturen, det milda klimatet och många timmars dagsljus är Yamanashi perfekt för den som tycker om att vara utomhus och vandra, cykla eller springa. Det vackra landskapet gör det perfekt att uppleva Japans fyra årstider.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Yamanashi Gakuin University

25-100% stipendier på Yamanashi Gakuin University

International College of Liberal Arts (iCLA) erbjuder prestationsbaserade stipendier som täcker hela eller delar av undervisningsavgiften till ett antal studenter varje år. Yamanashi Gakuin Universitys finansieringshjälp går att kombinera med annan finansiering.

Stipendier

 • Fullständigt stipendie täcker 100 % av undervisnings- och utrustningskostnaderna
 • 3/4 stipendie täcker 75 % av undervisnings- och utrustningskostnaderna
 • Ett halvt stipendie täcker 50 % av undervisnings- och utrustningskostnaderna
 • 1/4 stipendie täcker 25 % av undervisnings- och utrustningskostnaderna

Stipendiet kan förnyas varje år, beroende på hur man presterar akademiskt. Max 4 år.

Urvalskriterium

 • Akademiska färdigheter
 • Övriga studiefrämjande aktiviteter 
 • Ekonomiskt behov

Urvalsprocess

Mottagare av stipendier utses baserat på kvalitén på deras ansökan och hur de presterar på intervjun.

Ansökan tas emot via vårt online-system. Du får veta ifall du tilldelats stipendium samtidigt som du får ditt antagningsbesked.

Erbjudandet går ut 2025-04-17

Läs mer

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Yamanashi Gakuin University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.