Yeungnam University

Studera koreanska på naturnära Yeungnam University. Ett universitet med förmånliga priser och ett bra läge med ett stort grönt campus nära Daegu, Koreas tredje största storstadsområde.

Varför studera på Yeungnam University

Yeungnam University är ett bra alternativ för studenter som vill studera på en lite mindre studieort nära naturen i Korea. De flesta internationella studenter i Korea studera i Seoul eller möjligtvis Busan. Om du vill uppleva något annorlunda så är Yeungnam University ett bra val. Här studerar du i studentstaden Gyeongsan som ligger en halvtimmes tågresa från Daegu, Koreas tredje största storstadsregion. Så du får det bästa av båda världar.

YU har närmare 40000 studenter. Universitetet har låga kursavgifter och en bra studiemiljö med ett stort grönt campus med många faciliteter. Du kan bo på campus eller i Share House off campus. Hyran och levnadsomkostnaderna i Gyeongsan är mycket lägre än i Seoul.

Koreanska språkkurser och kandidatprogram

Utlandsstudier.se kan hjälpa dig gratis med ansökan till Yeungnam Universitys koreanska språkkurser. Fyll i vår intresseanmälan för att få hjälp.

Yeungnams Korean Language Institute
Yeungnam universitets koreanska språkskola KLI startades 2002 och har för närvarande cirka 250 studenter. De flesta av dem studerar koreanska med målet att fortsätta att studera i Yeungnams kandidatprogram. Som student på Yeungnams KLI har du tillgång till de flesta av universitetets faciliteter.

Varje termin ordnar skolan en fieldtrip för sina språkstudenter. Du har också möjlighet att delta i Yeungnams språkutbytesprogram (LEP), vilket innebär att du och en annan internationell student möter två koreanska studenter 3 timmar per vecka för kultur- och språkutbyte.

Terminer och schema
Du kan studera koreanska på YU från 20-80 veckor. Varje termin varar i 10 veckor och minimilängden är 20 veckor, 2 terminer, för att få studentvisum, CSN, campusboende och hjälp från oss. Språkskolan ger fyra terminer per år och terminerna startar i mars, juni, september och december. Du har undervisning fyra timmar per dag på vardagar i klasser om 12-15 studenter. Undervisningsavgiften är 1300000 KRW (ca 9800 kr) per 10 veckors termin.

Läs vidare på skolans kandidatprogram
När du har avslutat din koreanska språkkurs och behärskar koreanska på åtminstone TOPIK 2-nivå kan du söka vidare till ett av Yeungnam universitets många kandidatprogram. Språkskolan hjälper dig med detta på plats.

Campus, Gyeongsan och Daegu

Yeungnam University har 19 institutioner som täcker ett brett utbud av ämnen inom flera studieområden. Universitetets koreanska språkinstitut ligger på huvudcampuset i Gyeongsan, en studentstad med en befolkning på 200 000 personer. Mer än 160 byggnader ligger utspridda på det stora gröna campuset där det också finns en liten konstgjord sjö. På Yeungnams campus, kan studenterna fokusera på sina studier och njuta av ett avslappnat studentliv. Du kan bo i skolans prisvärda residens i utkanten av campus.

Yeungnam University ligger bara 27 minuters tunnelbaneresa från Daegu centrum. Daegu är den fjärde största staden i Korea (efter Seoul, Incheon och Busan). Daegu har en befolkning på 2,5 miljoner invånare. Här finns många möjligheter för shopping, nattliv och sightseeing. Några av de mest kända attraktionerna är Apsan Mountain Park, Seomun-marknaden och E-World Tower. Naturälskare kan njuta av vandring och skidåkning i bergen runt Daegu.

Daegu är strategiskt beläget i centrala Korea. Du kan åka till Seoul på två timmar med tåg och Busan ligger bara 45 minuter bort. Daegu har en internationell flygplats så det är möjligt att flyga dit direkt.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Yeungnam University

Fakta

Antal studenter: 40000 på universitetet, 250 på som läser koreanska på KLI

Kursavgift: 1300000 KRW (ca 9800 kr) per termin på 10 veckor

Kurslängd: 20-80 veckor (2-8 terminer)

Terminer: Fyra 10 veckors terminer/år: mars-maj, juni-augusti, september-november, december-februari

Lektionstid: 4 timmar per dag på vardagar. 9-13 eller 13.30-17.30

Boende: Residensrum på campus eller Share House off campus

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Yeungnam University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.