Ansök om utlandsstudiestipendiet

Fyll i formuläret nedan för att ansöka om Utlandsstudier.ses utlandsstudiestipendium. Endast kompletta ansökningar kommer att beaktas så fyll i alla obligatoriska fält.

Personuppgifter

Fyll i dina personuppgifter:

Uppgifter om utbildningen du vill läsa

Ange när och var du vill studera om du får stipendiet:

Du kan välja skola efter att du har valt land

Referensperson

Ange kontaktuppgifter till din referensperson (släkt och vänner godkänns ej):

Ansökningsbrev

Svara på frågorna nedan med ca 100-200 ord per fråga:
Jag vill få ert nyhetsbrev med information och rabatter om utlandsstudier (ca 6 gånger per år).

Jag har läst och godkänner stipendievillkoren nedan.


Stipendievillkor

Sista ansökningsdag är den 15 december varje år. Om du ansöker efter detta datum så kommer din ansökan att beaktas när vi går igenom ansökningarna till följande år under förutsättning att du valt ett startdatum året därpå.

Flera ansökningar. Vi accepterar bara en ansökan per person. Om du av någon anledning skickar in din ansökan två gånger så ignorerar vi den första. Om du skickar in ansökan tre eller fler gånger så kommer vi att ignorera alla dina ansökningar.

Stipendiaten utses av DreamStudies Utlandsstudievägledaren ABs styrelse och offentliggörs i andra halvan av januari varje år. Beslutet kan inte överklagas. Vi har ingen möjlighet att svara på frågor om individuella stipendieansökningar. Stipendiet är personligt och kan inte överlåtas. DreamStudies har rätt att dela stipendiebeloppet mellan två olika kandidater.

Utbetalning: Vi vill försäkra oss om att stipendiet verkligen används för avsett ändamål. Vi kommer därför i de fall det är möjligt att betala ut stipendiebeloppet direkt till skolan som en delbetalning av din kursavgift en knapp månad innan kursstart. I annat fall betalar vi ut stipendiebeloppet till stipendiaten efter att skolan intygat till oss att hen har påbörjat sin utbildning.

Byte av skola och startdatum. Stipendiet delas ut baserat på de uppgifter som du anger i ansökan. Mindre justeringar av kursstart och utbildning är inga problem men din utbildning ska starta under det år som stipendiet delas ut. Skolbyten godtas bara i undantagsfall om du kan bevisa att du inte blivit antagen till den skola du angett i ansökan och då istället söker till en skola och utbildning i samma land som vi bedömer som likvärdig.

Outnyttjat stipendium. Om du får ändrade planer eller av annan anledning inte väljer att utnyttja ditt stipendium så är det förbrukat. Stipendiet kan inte användas för andra ändamål än de som angavs i ansökan.

Studieberättelse. Som vår stipendiat förväntas du under din första månad utomlands skriva ett blogginlägg eller spela in en video som vi kan publicera på Utlandsstudier.se. Där får du berätta om dina utlandsstudier för andra som funderar på att studera utomlands. Vi skickar mer instruktioner till stipendiaten när denne har utsetts.

Personuppgifter. Vi kommer inte att dela dina kontaktuppgifter med någon. Vi kommer att offentliggöra stipendievinnaren med namn men inte några kontaktuppgifter till denne. Genom att skicka in stipendieansökan så godkänner du samtidigt våra villkor för personuppgifter etc.

För mer instruktioner se sidan om utlandsstudiestipendiet (öppnas i ett nytt fönster).

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

De senaste artiklarna

Populära artiklar

Populära skolor