Ansök om utlandsstudiestipendiet

Fyll i formuläret nedan för att ansöka om våra utlandsstudie­stipendier. Du fyller bara i en ansökan så kommer vi automatiskt att ha dig i åtanke till de stipendier som matchar den valda skolan och utbildningen. Endast kompletta ansökningar kommer att beaktas så fyll i alla obligatoriska fält. Stipendiet kan bara sökas till de skolor som är listade nedan.

Val av skola och utbildning

Du kan ansöka om vårt stipendium till en av följande skolor. Välj den var du vill läsa:

Australia

 Collarts

 Kaplan Business School Australia

Canada

 Langara College

Costa Rica

 Spanish at Locations | Costa Rica & Panama

France

 ESPOL

Germany

 CBS International Business School

 EU Business School

 GoAcademy! (Dubbel stipendiechans! Förutom våra vanliga stipendier får även en person per år ett stipendium som ger 25% kuravgiftsrabatt för tyska språkkurser på GoAcademy genom detta ansökningsformulär.)

 Hochschule Fresenius University of Applied Sciences

 UMCH University Targu Mures Medical Campus Hamburg

Greece

 ACT - The American College of Thessaloniki

Indonesia

 Bali Exchange

Ireland

 Griffith College

Italy

 ALMA - The School of Italian Culinary Arts

 Babilonia - Italian language school

 Istituto Europeo di Design

 Linguaviva

Japan

 Akademeia 21st Century (Adachi Education Group)

 En, Tera, Seiko, Ehle, Osaka

 Genki Japanese and Culture School

 Human Academy Japanese Language School

 Kyoshin Language Academy

 Kyoto University of Advanced Science (KUAS)

 SAMU Japanese Language School

 Shinjuku Japanese Language Institute

 Tokyo Central Japanese Language School

 Tokyo Ikuei Japanese Language School

 Waseda BK Japanese Language Course

 Yamanashi Gakuin University

Korea

 Konkuk University

 Korea Exchange

 Lexis Korea

 LTL Korean School Seoul

 Yeungnam University

Malaysia

 Asia Pacific University of Technology & Innovation (APU)

Netherlands

 SRH Haarlem University of Applied Sciences

Panama

 Spanish at Locations | Costa Rica & Panama

Russia

 EDUCA Russian Language School

Spain

 Españolé IH Valencia

 EU Business School

 Expanish Barcelona, Madrid, and Malaga

 Istituto Europeo di Design

 Universitat Politècnica de València

Switzerland

 EU Business School

Thailand

 Thailand Exchange

United Arab Emirates

 Emirates Academy of Hospitality Management

United Kingdom

 De Montfort University

 English in Totnes

 University of Roehampton

USA

 Berkeley City College

 College of the Desert

 Colorado State University

 Foothill + De Anza Colleges

 Illinois College

 Irvine Valley College

 Laney College

 Los Angeles City College

 Peninsula College

 St. Francis College

 The Colleges of Contra Costa, California

 University of California, Riverside

 Valencia College


 Jag är medveten om att jag bara kan beviljas stipendiet till den skola, utbildning och det startår som jag har valt ovan. Jag kan inte få stipendiet för utbildningar som redan har påbörjats eller för utbildningar som jag söker till genom en tredjepartsagent.

Skolan du söker stipendium för kommer att kontakta dig med mer information om de studier du är intresserad av om du inte sedan tidigare gjort en intresseanmälan till dem på Utlandsstudier.se. Du behöver inte vara antagen till skolan för att ansöka om stipendiet, men det betalas ut först när du är antagen, då det dras av från din kursavgift (om du tilldelas stipendiet).

Personuppgifter

Fyll i dina personuppgifter:
Jag vill få ert nyhetsbrev med information och rabatter om utlandsstudier (ca 6 gånger per år).

Jag har läst och godkänner stipendievillkoren nedan. Jag är medveten om att stipendiet inte kommer att kunna finansiera hela min utbildning utomlands.


Stipendievillkor

Sista ansökningsdag är den 15 december varje år. Om du ansöker efter detta datum så kommer din ansökan att beaktas när vi går igenom ansökningarna till följande år under förutsättning att du valt ett startdatum året därpå.

Startdatum Utlandsstudiestipendiet ges enbart för studier som påbörjas inom ett år från det datum stipendiet delas ut, dvs under året efter du skickar in ansökan (eller i januari året efter). Du kan inte få stipendiet för studier som påbörjats tidigare år, sådana ansökningar kommer att diskvalificeras. Mindre justeringar av kursstart är inga problem men din utbildning ska starta under det år som angetts i ansökan.

Skolval Från och med 2021 kan Utlandsstipendiet enbart sökas för de skolor som listas ovan. Skolbyten inom denna lista godtas endast om du kan bevisa att du inte blivit antagen till den skola du angett i ansökan och då istället söker till en skola och utbildning som vi bedömer som likvärdig. Stipendiet kan inte utnyttjas till andra skolor och utbildningar än de som angetts i din stipendieansökan.

Endast direktansökningar Du har enbart rätt till detta stipendium om du ansöker direkt till skolan ovan med assistans av Utlandsstudier.se. Om du ansöker med hjälp av tredje part, t.ex. en agent eller ditt hemuniversitet, så har du inte rätt till vårt utlandsstudiestipendium.

Flera ansökningar Vi accepterar bara en ansökan per person. Om du av någon anledning skickar in din ansökan två gånger så ignorerar vi den första. Om du skickar in ansökan tre eller fler gånger så kommer vi att ignorera alla dina ansökningar.

Stipendiebelopp Varje år delar vi ut 4-8 stipendier på 5000-20000 kr vardera för studier på någon av skolorna listade ovan. Stipendierna delas ut en gång per år till olika studenter varje år. Totalt delar vi ut stipendier på minst 50 000 och högst 100 000 kr per år.

Till vissa skolor kan vi även erbjuda andra garanterade stipendier. Om du fått vårt stipendium till en sådan skola så har du rätt till båda stipendierna.

Stipendiaten utses av DreamStudies Utlandsstudievägledaren ABs styrelse och offentliggörs i slutet av januari eller början av februari varje år. Beslutet kan inte överklagas. Vi har ingen möjlighet att svara på frågor om individuella stipendieansökningar. Stipendiet är personligt och kan inte överlåtas.

Utbetalning: Vi vill försäkra oss om att stipendiet verkligen används för avsett ändamål. Vi kommer därför att betala ut stipendiebeloppet direkt till skolan som en delbetalning av din kursavgift en knapp månad innan kursstart. Degreestipendiet dras av på kursavgiften för din andra termin utomlands då vi vill försäkra oss om att du verkligen läser mot en Degree och inte bara en termin.

Outnyttjat stipendium. Om du får ändrade planer eller av annan anledning inte väljer att utnyttja ditt stipendium så är det förbrukat. Stipendiet kan inte användas för andra ändamål än de som angavs i ansökan.

Studieberättelse. Som vår stipendiat förväntas du under din första månad utomlands skriva ett blogginlägg eller spela in en video som vi kan publicera på Utlandsstudier.se, göra en Instagramtakeover eller gästa vår Podcast. Där får du berätta om dina utlandsstudier för andra som funderar på att studera utomlands. Vi skickar mer instruktioner till stipendiaten när denne har utsetts.

Personuppgifter. I samband med din ansökan så skickar vi även utvalda uppgifter (namn, mail, telefon och utbildningsval) till skolan du söker stipendiet för så att de kan kontakta dig med mer information om du inte redan har gjort en intresseanmälan till skolan. Vi kommer inte att dela dina kontaktuppgifter med någon annan än skolan som du har ansökt om stipendiet till. Vi kommer att offentliggöra stipendievinnaren med namn men inte några kontaktuppgifter till denne. Genom att skicka in stipendieansökan så godkänner du samtidigt våra villkor för personuppgifter etc.

För mer instruktioner se sidan om utlandsstudiestipendiet (öppnas i ett nytt fönster).

Ladda ned utlandsstudiehandboken

Ladda ned en gratis utlandsstudiehandbok! 40 sidor späckade med råd och tips som hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. Klicka här.

De senaste artiklarna

Populära artiklar

Populära skolor