Språkkurser utomlands

Här hittar du skolor som ger praktiska icke akademiska språkkurser för vuxna (16+) studenter utomlands. Du studerar vanligtvis 20-30 lektioner i veckan med fokus på praktiskt språkbruk.

Skolor

Språkkurser utomlands - på alla nivåer

Det finns inget snabbare sätt att lära sig ett språk än att ta en språkkurs i landet där det talas. Språkskolorna har kurser på alla nivåer. Den första dagen på skolan får du göra ett språktest som placerar dig på rätt nivå.

Snabba fakta om språkkurser utomlands

 • Startdatum: på många skolor startar kurserna varje måndag för dig som har förkunskaper och en gång i månaden för nybörjare.
 • Kurslängd: språkkurser är väldigt flexibla, välj själv hur länge du vill läsa, från 1 vecka till 80 veckor (i asiatiska språk). I västerländska språk kommer du ofta långt på en termins studier.
 • Antal lektioner: du kan vanligtvis välja mellan kurser med olika intensitet, t.ex. 20 eller 30 lektioner i veckan. Undervisningen ges på vardagarna och ger dig även tid över för annat än studier.
 • Kursinnehåll: fokus ligger i regel på praktiskt språkbruk så att du snabbt kan använda språket i verkligheten. Så fort du lämnar klassrummet har du chansen att öva språket i verkligheten. Det finns också språkkurser med särskilda inriktningar t.ex. Cambridge-examen, juniorkurser för ungdomar och 50+ kurser för äldre deltagare.
 • CSN: språkkurser ger rätt till CSN från 3 veckor inom EU och från 13 veckor utanför EU. Språkkurser på gymnasienivå (som inte ger universitetspoäng) ger dock rätt till studiemedel först från den 1 juli det år du fyller 20. Läs mer om CSN för utlandsstudier.

Läs mer i vår artikel om språkresor samt bland våra frågor och svar om att studera på språkskolor utomlands.

Artiklar om Språkkurser

 • Tio saker som du inte visste om språk
  När du studerar utomlands så hamnar du för det mesta i en situation där du aktivt eller passivt lär dig ett språk. Här är några saker som du nog inte visste om språkinlärning:
 • 5 kul sätt att lära sig ett nytt språk
  Tycker du också att det är svårt eller kanske rent av tråkigt att lära sig språk? Här ger vi dig fem tips som gör språkinlärningen roligare.
 • Världens populäraste språkskolor
  Nu har vi fått intressant statistik från CSN som visar vilka som var de populäraste språkskolorna för svenska CSN-studenter under 2016.
 • Vinn en spansk språkkurs i Alicante!
  Vill du bättra på din spanska? Ta chansen att delta i vår tävling om en spansk språkkurs på University of Alicantes språkskola Centro Superior de Idiomas.
 •  

  Intresseanmälan

  Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok.

  Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja


  I want to get your newsletter about studying abroad (max 1/month).

  Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.

  Glöm inte studentförsäkringen!