Brooklyn School of Languages

Brooklyn School of Languages erbjuder ett unikt koncept med klasser över hela staden för att kombinera engelska studier och turism. Lektioner äger rum på ikoniska platser i NYC.

Varför ska man studera på BSL i New York?

Brooklyn School of English är ett utmärkt val för en språkresa till New York:

 • Studera på en unik plats i trendiga Brooklyn Heights, bara en tunnelbanestation från Manhattan
 • En liten boutiqueskola med familjär och välkomnande atmosfär där alla känner alla
 • Ett välkomnande och varmt team som ger alla studenter personlig uppmärksamhet
 • Fantastisk utsikt över Manhattans skyline från vår moderna skola på 34:e våningen
 • Högkvalitativ undervisning med expertlärare i små grupper om 8-12 studenter
 • Medelåldern på skolan är 34 år
 • Boendealternativ i Brooklyn - speciellt utvalda av oss - för en kortare resväg till skolan

Engelska språkkurser

Brooklyn School of Languages erbjuder engelska språkresor och språkkurser för alla åldrar. Du hittar en sammanställning över deras kurser här:

 • Normalkurser: 20 lektioner = 15 timmar i veckan
  En vanlig engelskakurs med lektioner på morgonen i grupper om max 12 studenter.
  Går att läsa på ESTA (dvs utan studentvisum).
 • Halvintensiv kurs: 22 lektioner = 17 timmar i veckan
  Samma som normalkursen + 2 extra lektioner med New York-tema. 
  Vissa förkunskaper krävs.
  Går att läsa på ESTA.
 • Affärsengelska: 22 lektioner = 17 timmar i veckan
  En kurs med fokus på affärsengelska i små grupper om max 6-8 studenter. Klasser startar var 8:e vecka med olika fokus varje vecka.
  Förkunskaper i engelska krävs. Max 8 veckor lång.
  Går att läsa på ESTA.
 • Kombinationskurs: 23 lektioner = 17.25 timmar per veckan
  Samma som normalkursen men med 3 privatlektioner per vecka. Bra att kombinera för att få fördelarna med både grupplektioner och privatundervisning.
  Går att läsa på ESTA.
 • Intensivkurs: 30 lektioner = 22.5 timmar per vecka
  Samma som normalkursen + 10 extra lektioner på eftermiddagen där du väljer inriktning baserat på urvalet som skolan har just då.
  Denna kurs kräver studentvisum.
 • Sommarkurs för juniorer - för ungdomar 13-17 år under juli månad. Värdfamilj eller residensboende.

Din språkresa till New York

New York är en fantastiskt spännande stad där det finns massor att göra och upptäcka. Brooklyn School of languages hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din språkresa både i och utanför skolan. De hjälper dig bl.a. med: 

 • Boende i Brooklyn för kortare resväg til skolan (genomsnittlig restid är 30 minuter med tunnelbana)
  - Värdfamiljer rekryteras av skolans rektor för att säkra kvalitén
  - Delade hus/studentlägenheter som delas med andra studenter eller andra människor. En del finns till och med på gångavstånd från skolan vilket är väldigt ovanligt i New York.
 • Aktivitetsschema varje vecka för att utforska Brooklyn och Manhattan och lära känna andra studenter. Åk på utflykter, gå på guidade turer, delta i sportaktiviteter, besök museer och se föreställningar. Skolan ordnar mycket olika aktiviteter och har många förslag på saker du kan hitta på. De ordnar bl.a. många gratis walking tours som hjälper dig att upptäcka New York till fots, t.ex. genom att promenera i närliggande Brooklyn Heights och korsa ikoniska Brooklyn Bridge till Manhattan.
 • Ett vänskapligt team som hjälper dig med allt du kan behöva under din vistelse (öppna bankkonto, mobiltelefoni, sjukvård osv) samt råd om hur du tar dig runt i New York.

Vad väntar du på? Fyll i en intresseanmälan för att ta det första steget mot din språkresa i New York. Du får hjälp direkt av skolan samtidigt som vi på Utlandsstudier.se hjälper dig med CSN och svenska frågor.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Vi har mångårig erfarenhet av Brooklyn School of Languages och har själva besökt skolan. De har ett fantastiskt läge i hjärtat av Brooklyn med en fantastisk utsikt över Manhattan dit man snabbt tar sig med tunnelbanan eller en promenad över Brooklyn Bridge. Skolan är godkänd av kvalitetsorganisationen IALC vilket innebär att deras kurser som är 13 veckor eller längre ger rätt till studiemedel från CSN.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Brooklyn School of Languages

Fakta

Max antal studenter: 65 studenter

Minimiålder: 18 år

Genomsnittlig ålder: 34 år

Antal studenter per klass: 12 max (8 på Business English)


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Brooklyn School of Languages. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.