Idrottsstipendier i USA

Är du duktig på fotboll, hockey, basket, tennis eller någon annan idrott? Då har du chansen att få ett idrottsstipendium på college i USA samtidigt som du får en utbildning på köpet.

Yale Young Global Scholars (YYGS): Early Action or Regular Decision?

Webbinarium:  2021-10-26 21:00

Yale Young Global Scholars (YYGS) is a pre-collegiate summer program for high school students from around the world. Choosing an application deadline is a personal decision, and YYGS staff will explain the advantages of each deadline, helping students and families choose the deadline that is most suitable for their unique situation. We will host a live Q&A toward the end of the webinar. Zeva Manvi, Associate Director of Admissions at YYGS, will lead a 30-minute webinar featuring common questions about YYGS Early Action and Regular Decision deadlines.

Anmäl dig här

I USA är collegeidrott nästan lika stort som de proffesionella ligorna. De stora NCAA-lagens matcher spelas inför storpublik och sänds ofta på TV. Här har du en unik möjlighet att göra en heltidssatsning på både studier och idrott. Om du är riktigt duktig kan du få din utbildning betald och även om du inte är på absolut toppnivå kan det finnas möjlighet att få ett idrotsstipendium på mindre skolor eller på ett mindre belopp. Så ta chansen om du drömmer om att spela fotboll i USA eller utöva någon annan sport där. Här tittar vi närmare på idrottsstipendier i USA.

Vad är idrottsstipendier?

I USA finns möjligheter till idrottsstipendier. Stipendier innebär att man får pengar från skolan som en gåva. Stipendier gör det lättare att finansiera din skolgång. Collegeidrott i USA är ett bra sätt att kombinera idrott och studier på universitetsnivå med möjlighet att få det finansierat med idrottsstipendier. Idrottsstipendier i USA är en av anledningarna till att många utländska idrottare söker sig dit. Beloppet man blir erbjuden kan variera allt ifrån 0-100%. Det kan alltså täcka hela eller delar av kostnaderna för studietiden.

Hur får man ett idrottsstipendium?

Stipendiet är baserat på många faktorer och det gäller att presentera på bästa möjliga vis för att kunna säkra ett så bra stipendium som möjligt. Exakt vilket belopp som erbjuds till en idrottare vet man först när erbjudandet kommer. Det sker vid olika tillfällen beroende på tränare, skola, liga och division. Idrottsstipendier fördelas efter den budget och den idrottsstrategi som skolan har. Det är ansvarig tränare inom varje sport som bestämmer fördelningen av idrottsstipendier. 

Som stipendiat blir du en ambassadör för skolan

Det som också är viktigt att tänka på är att ett idrottsstipendium tillför mycket ansvar för studenten. Studenten fungerar som en ambassadör för skolan och det innebär att man representerar både sitt lag och hela skolans idrottssektion. Ett stipendium medför ett ansvar, att göra bra ifrån sig i skolan och att inte missköta sig i övrigt.

Hård konkurrens

När kartläggning samt skolsökning påbörjas är det viktigt att ha i åtanke att många andra idrottare vill uppnå samma mål och platserna är begränsade. Rekrytering av idrottare tar oftast upp lika mycket tid för coacherna som det nuvarande laget gör med träning, matcher och resor. Konkurrensen kan alltså vara hög. Oavsett nivå är det därför vara bra att få hjälp med att hitta en skola där ett så bra stipendium som möjligt kommer att erbjudas just dig.

Få hjälp att söka idrottstipendier i USA

Det kan vara tufft att skaffa ett idrottsstipendium på egen hand om du inte redan är känd i USA. Ett bra sätt att göra sig ett namn där borta är att ta ett utbytesår på High School på en skola med idrottsfokus. Då får du en betydlig bättre exponering gentemot collegetränare än om du går på gymnasiet i Sverige.

Annars rekommenderar vi att du tar hjälp av en specialist på idrottsstipendier. Vi har en samarbetspartner som kan hjälpa dig som är intresserad av att idrotta på både universitet, college och high school. Fyll i en intresseanmälan för att få hjälp att ansöka om idrottsstipendium i USA.

Mer information

Läs mer om college och universitet i USA och fyll i vår intresseanmälan om du vill ha hjälp med ansökan.

Följ oss på Facebook och Instagram för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Kommentarer

Jag godkänner att min IP-adress kommer att sparas. Din mailadress kommer ej att publiceras. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.


Utlandsstudier 2021-01-18 13:41:42

Vi skriver om det på vår CSN-sida, se: https://www.utlandsstudier.se/sidor/csn#financing10

Rickard 2021-01-16 18:54:31

Hej, om man exempelvis får 50% scholarship, kan då också få studiebidrag och ta lån från CSN för att finansiera sin utbildning på college i USA?

Utlandsstudier_se 2018-12-15 08:55:55

Hej Johannes! Det är universiteten som delar ut idrottsstipendier så om de uppmanar honom att söka så har han goda chanser att få stipendium dit om han ansöker. Vi har en partner som kan hjälpa er med att ansöka om idrottsstipendier i USA. Jag besvarar denna fråga i mer detalj per mail. Om någon har en liknande fråga så rekommenderar vi att ni fyller i vår intresseanmälan så att vi kan hjälpa er vidare.

Johannes 2018-12-14 19:51:09

Hej
Jag söker hjälp för min brorson som är 19 år. Jag har precis gått ut natur på med höga betyg (har har tex kommit in på läkarlinjen i Uppsala) Jag har även högsta betyg SAT testet. Han är även med i ungdomslandslaget i Americans Fotboll. Då han nu fått så högt betyg i SAT testet hörs flera universitet av sig och vill att han skall söka sig dit fels för betygen men även för hans excellenta idrottstalanger. Hur kan ni hjälpa honom med stipendier.

Relaterade artiklar