Idrottsstipendier i USA

Är du duktig på fotboll, hockey, basket, tennis eller någon annan idrott? Då har du chansen att få ett idrottsstipendium på college i USA samtidigt som du får en utbildning på köpet.

I USA är collegeidrott nästan lika stort som de proffesionella ligorna. De stora NCAA-lagens matcher spelas inför storpublik och sänds ofta på TV. Här har du en unik möjlighet att göra en heltidssatsning på både studier och idrott. Om du är riktigt duktig kan du få din utbildning betald och även om du inte är på absolut toppnivå kan det finnas möjlighet att få ett idrotsstipendium på mindre skolor eller på ett mindre belopp. Så ta chansen om du drömmer om att spela fotboll i USA eller utöva någon annan sport där. Här tittar vi närmare på idrottsstipendier i USA.

Vad är idrottsstipendier?

I USA finns möjligheter till idrottsstipendier. Stipendier innebär att man får pengar från skolan som en gåva. Stipendier gör det lättare att finansiera din skolgång. Collegeidrott i USA är ett bra sätt att kombinera idrott och studier på universitetsnivå med möjlighet att få det finansierat med idrottsstipendier. Idrottsstipendier i USA är en av anledningarna till att många utländska idrottare söker sig dit. Beloppet man blir erbjuden kan variera allt ifrån 0-100%. Det kan alltså täcka hela eller delar av kostnaderna för studietiden.

Hur får man ett idrottsstipendium?

Stipendiet är baserat på många faktorer och det gäller att presentera på bästa möjliga vis för att kunna säkra ett så bra stipendium som möjligt. Exakt vilket belopp som erbjuds till en idrottare vet man först när erbjudandet kommer. Det sker vid olika tillfällen beroende på tränare, skola, liga och division. Idrottsstipendier fördelas efter den budget och den idrottsstrategi som skolan har. Det är ansvarig tränare inom varje sport som bestämmer fördelningen av idrottsstipendier. 

Som stipendiat blir du en ambassadör för skolan

Det som också är viktigt att tänka på är att ett idrottsstipendium tillför mycket ansvar för studenten. Studenten fungerar som en ambassadör för skolan och det innebär att man representerar både sitt lag och hela skolans idrottssektion. Ett stipendium medför ett ansvar, att göra bra ifrån sig i skolan och att inte missköta sig i övrigt.

Hård konkurrens

När kartläggning samt skolsökning påbörjas är det viktigt att ha i åtanke att många andra idrottare vill uppnå samma mål och platserna är begränsade. Rekrytering av idrottare tar oftast upp lika mycket tid för coacherna som det nuvarande laget gör med träning, matcher och resor. Konkurrensen kan alltså vara hög. Oavsett nivå är det därför vara bra att få hjälp med att hitta en skola där ett så bra stipendium som möjligt kommer att erbjudas just dig.

Få hjälp att söka idrottstipendier i USA

Det kan vara tufft att skaffa ett idrottsstipendium på egen hand om du inte redan är känd i USA. Ett bra sätt att göra sig ett namn där borta är att ta ett utbytesår på High School på en skola med idrottsfokus. Då får du en betydlig bättre exponering gentemot collegetränare än om du går på gymnasiet i Sverige.

Vill du spela fotboll, basket eller e-sport på college i USA är Peninsula College ett bra alternativ. De har bra idrottslag, låga kursavgifter där man klarar sig på CSN och möjlighet till ytterligare stipendier för idrottsutövare.

Annars rekommenderar vi att du tar hjälp av en specialist på idrottsstipendier. Vi har en samarbetspartner som kan hjälpa dig som är intresserad av att idrotta på både universitet, college och high school. Fyll i en intresseanmälan för att få hjälp att ansöka om idrottsstipendium i USA.

Mer information

Läs mer om college och universitet i USA och fyll i vår intresseanmälan om du vill ha hjälp med ansökan.

Följ @utlandsstudier.se på Tiktok, Facebook, Instagram och Youtube för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

USA College Stipendier      © Ebba Frisk och Johan Asplund (artikeln uppdaterades senast 2024-02-29)

Relaterade artiklar

 • Studera i USA
  Hur fungerar det att studera i USA på college och universitet? Vi hjälper dig! Här tittar vi på kostnader, ansökan, visum, stipendier, CSN, studentjobb rekommenderade skolor i USA.
 • Community College i USA
  Community College är det prisvärdaste sättet att läsa på college i USA. Här hittar du 50 populära college samt information om utbildningar, ansökan, csn, visum och mycket annat.
 • Experternas bästa utlandsstudietips
  Funderar du på att studera utomlands? Här har vi sammanställt råd och tips om utlandsstudier från olika skolor och experter runt om i världen.
 • Studentvisum till USA
  Om du ska studera i Usa så behöver du med stor sannolikhet ett studentvisum. Här går vi igenom ansökningsprocessen steg för steg.
 • Relaterade skolor

  De senaste artiklarna

   

  Intresseanmälan för utlandsstudier

  Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok och tillgång till våra stipendier. Du förbinder dig inte till något, vi hjälper dig kostnadsfritt.

  Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja

  What and where do you want to study abroad:


  I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

  Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.