Om oss

Utlandsstudier.se hjälper dig gratis var du än vill studera i världen. Här kan du läsa mer om vår vision och om vem som står bakom företaget.

Målsättningen med Utlandsstudier.se är att kostnadsfritt hjälpa studenter som vill studera utomlands på egen hand oavsett var de vill studera i världen. Här hittar du artiklar, videos, guider, en stor skoldatabas, stipendier och rabatter samt inte minst en frågesektion där du kan ställa allmänna frågor om utlandsstudier helt gratis. För studenter som vill ha mer specifik hjälp så har vi en intresseanmälan man kan fylla i. Då sätter vi dig i kontakt med en lämplig ansökningspartner eller skola som kan hjälpa dig vidare, samtidigt som vi hjälper dig med CSN etc.

Som student betalar du aldrig någonting till oss. Våra intäkter kommer från föreläsningar, skolor, annonsörer och andra partners. Vi försöker främst lyfta fram skolor som vi bedömmer håller bra kvalitet men som inte har fått så mycket exponering på den svenska marknaden och inte har för många svenska studenter. Vi är dock inte begränsade till skolor som betalar oss för att synas extra på sajten. Vi ger dig gratis information oavsett var du vill läsa. I vår skoldatabas hittar du tusentals universitet från hela världen och vi har partners som kan hjälpa dig att ansöka till de flesta av dessa skolor.

Utlandsstudier.se ägs och drivs av Johan Asplund och mitt företag DreamStudies Utlandsstudievägledaren AB med bas i Stockholm. Jag är utbildad gymnasielärare med en Master of Education. Jag var 18 år den första gången jag studerade utomlands på ett high school år i USA. Fem år senare läste jag en utlandstermin på universitet i London och därefter har jag tagit kortare språkkurser i Tyskland, Spanien och Östasien. Bilden ovan är från Kyoto, Japan där jag har varit många gånger för att besöka skolor och studenter.

Jag är en ICEF-certifierad utlandsstudierådgivare och en expert på utlandsstudier. Jag har jobbat med utlandsstudier sedan 2002 då jag var med och grundade Blueberry språkresor och college där jag senare även var VD. I augusti 2016 lämnade jag Blueberry för att starta DreamStudies Utlandsstudievägledaren AB som står bakom Utlandsstudier.se. Här jobbar jag på ett nytt sätt för att hjälpa dig att realisera dina utlandsstudiedrömmar!

Jag är en erfaren föreläsare och kommer gärna ut till er och föreläser om utlandsstudier. Läs mer på vår sida om föreläsningar. Mer uppgifter om oss hittar du också på vår kontaktsida.

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

De senaste artiklarna

Populära skolor

 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok och tillgång till våra stipendier. Du förbinder dig inte till något, vi hjälper dig kostnadsfritt.

Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja

What and where do you want to study abroad:


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.