Om oss

Utlandsstudier.se hjälper dig gratis var du än vill studera i världen. Här kan du läsa mer om vår vision och om vem som står bakom företaget.

Målsättningen med Utlandsstudier.se är att kostnadsfritt hjälpa studenter som vill studera utomlands med information, oavsett var de vill studera i världen. Här hittar du massor med artiklar, videos, guider, en stor skoldatabas, stipendier och rabatter samt inte minst en frågesektion (med över 1000 besvarade frågor) där du kan ställa allmänna frågor om utlandsstudier helt gratis.

På Utlandsstudier.se hittar du alla verktyg du behöver för att ordna dina utlandsstudier på egen hand, men vill du har mer hjälp så har vi en intresseanmälan man kan fylla i. Då hjälper vi dig att komma i kontakt med matchande partnerskolor eller ansökningspartners utomlands. Du ansöker sedan direkt till dem samtidigt som vi hjälper dig gratis med CSN och svenska frågor.

Som student betalar du aldrig någonting till oss. Våra intäkter kommer från internationella skolor och samarbetspartners, föreläsningar, samt annonsörer på våra svenska och engelska webbsidor. Vi försöker lyfta fram skolor som vi bedömmer håller bra kvalitet som är intresserade av studenter från Sverige, kan ge hjälp med ansökan och ofta erbjuda stipendier till studenter från Utlandsstudier.se.

Vi är dock inte begränsade till skolor som betalar oss för att synas extra på sajten. I vår skoldatabas hittar du tusentals universitet från hela världen och vi har partners som kan hjälpa dig att ansöka till många av dessa skolor. Vi ger dig gratis information efter bästa förmåga oavsett var du vill läsa och vi har samarbetspartners som kan hjälpa dig med skolval och ansökan till alla skolor i Storbritannien, Irland, Australien, Kanada, Turkiet och Spanien, samt många skolor i Europa, Östasien och USA - inklusive Ivy League.

Utlandsstudier.se ägs och drivs av Johan Asplund och mitt företag DreamStudies Utlandsstudievägledaren AB med bas i Stockholm. Jag är utbildad gymnasielärare med en Master of Education. Jag var 18 år den första gången jag studerade utomlands på ett high school år i USA. Fem år senare läste jag en utlandstermin på universitet i London och därefter har jag tagit kortare språkkurser i Tyskland, Spanien och Östasien. Bilden ovan är från Kyoto, Japan där jag har varit många gånger för att besöka skolor och studenter. Genom åren har jag hjälpt tusentals studenter att studera i Japan och Korea.

Jag är en ICEF-certifierad utlandsstudierådgivare och en expert på utlandsstudier. Jag har jobbat med utlandsstudier sedan 2002 då jag var med och grundade Blueberry språkresor och college där jag senare även var VD. I augusti 2016 lämnade jag Blueberry för att starta DreamStudies Utlandsstudievägledaren AB som står bakom Utlandsstudier.se. Här jobbar jag på ett nytt sätt för att hjälpa dig att realisera dina utlandsstudiedrömmar!

Jag är en erfaren föreläsare och kommer gärna ut till er och föreläser om utlandsstudier. Läs mer på vår sida om föreläsningar. Mer uppgifter om oss hittar du också på vår kontaktsida.

Ladda ned utlandsstudiehandboken

Ladda ned en gratis utlandsstudiehandbok! 40 sidor späckade med råd och tips som hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. Klicka här.

Fakta om DreamStudies Utlandsstudier.se

Adress och besök

Vi är baserade strax norr om Stockholm men vi har inget besökskontor (undantaget förbokade möten) då vi ger gratis studierådgivning online.

Telefon

Lämna telefonnummer och en beskrivning av vad ditt ärende gäller om du vill bli uppringd. Observera att vi inte har möjlighet att ge studierådgivning på telefon.

Läs mer

Sociala medier

Utlandsstudier.se på FacebookFacebook

Utlandsstudier.se på YoutubeYoutube

Utlandsstudier.se på InstagramInstagram

UtlandsstudiepoddenUtlandsstudiepodden

Utlandsstudier.se på Tiktok Tiktok

Follow us on Pinterest @Dream_StudiesPinterest

Organisationsnummer

559072-4679

Personuppgifter

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Partnersajter