Om oss

Utlandsstudier.se hjälper dig gratis var du än vill studera i världen. Här kan du läsa mer om vår vision och om vem som står bakom företaget.

Målsättningen med Utlandsstudier.se är att kostnadsfritt hjälpa studenter som vill studera utomlands på egen hand. Här hittar du artiklar, videos, guider, stipendier, en skoldatabas, rabatter och inte minst en frågesektion där du kan ställa frågor om utlandsstudier helt gratis. Vi är här för att hjälpa dig oavsett var du vill läsa. Våra intäkter kommer från skolor och annonsörer så besök gärna dessa sidor om du vill stödja oss.

Utlandsstudier.se ägs och drivs av Johan Asplund och mitt företag DreamStudies Utlandsstudievägledaren AB med bas i Stockholm. Jag är utbildad gymnasielärare med en Master of Education. Jag var 18 år den första gången jag studerade utomlands på ett high school år i USA. Fem år senare läste jag en utlandstermin på universitet i London och därefter har jag tagit kortare språkkurser i Tyskland, Spanien och Östasien. Bilden ovan är från mitt senaste besök i Kyoto, Japan där jag har varit många gånger för att besöka skolor och studenter.

Jag är en ICEF-certifierad utlandsstudierådgivare. De senaste 15 åren har jag jobbat med utlandsstudier på Blueberry World Wide där jag har varit medgrundare och VD. I augusti 2016 lämnade jag Blueberry för att starta DreamStudies Utlandsstudievägledaren AB som står bakom Utlandsstudier.se. Här jobbar jag på ett nytt sätt för att hjälpa dig att realisera dina utlandsstudiedrömmar!

Jag kommer gärna ut och föreläser om utlandsstudier. Läs mer på vår sida om föreläsningar.

Mer uppgifter om oss hittar du också på vår kontaktsida samt i vårt nyhetsrum på Cision.

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 20 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

De senaste artiklarna

Populära skolor

 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok.


I want to get your newsletter about studying abroad (max 1/month).*

Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Glöm inte studentförsäkringen!