Utlandsstudiestipendiet

Utlandsstudier.se hjälper dig med gratis information om utlandsstudier. Nu vill vi också hjälpa dig med studiefinansieringen genom ett vårt utlandsstudiestipendium. Läs mer & ansök här!

Utlandsstudier.se och vår ägare DreamStudies Utlandsstudievägledaren AB har i augusti 2017 instiftat ett stipendium för att hjälpa studenter som vill studera utomlands. Detta stipendium kan du söka var du än vill läsa i världen. Läs mer om stipendiet nedan:

Årets stipendiat utsedd - nu kan du söka till 2019!

Till vår första Utlandsstudiestipendiat har vi utsett Cornelia Andersson som tilldelas 12 000 kr för studier på Alicantes Universitet hösten 2018. Cornelia har tilldelats stipendiet baserat på en komplett ansökan med en tydlig målsättning samt en stark motivering och referens. Vi hoppas att stipendiet och utlandsstudierna kan bidra till en fortsatt positiv utveckling såväl akademiskt som personligt.

Nu tar vi emot stipendieansökningar inför 2019. Du ansöker genom att trycka på knappen längst ned på denna sida.

Stipendiebelopp

I år har vi höjt stipendiebeloppet med 5 000 kr till 15 000 kr för studier på valfritt universitet, college eller språkskola utomlands. På utvalda skolor kan vi erbjuda ett utökat stipendiebelopp på totalt 17 000 kr. Vilka skolor det gäller framgår på ansökningssidan.

Detta stipendium delas ut till en student per år. Om vår ekonomi tillåter kommer vi att fortsätta höja stipendiebeloppet år för år. Kontakta oss om du vill vara med och sponsra stipendiet.

Om du vill läsa en längre utbildning utomlands så får du se vårt stipendium som ett bidrag, sedan får du finansiera resten av utbildningen med studiemedel från CSN eller andra stipendier för utlandsstudier.

Vem kan ansöka?

Stipendiet ska sökas för heltidsstudier som du vill påbörja under 2018 på en skola utomlands. Vill du påbörja din utbildning senare än så får du ansöka till kommande års stipendier. Utbildningen måste vara 4 veckor eller längre. Vi ger inte stipendier för grundskolestudier eller gymnasium/High School utomlands. Praktik och examensarbeten räknas inte heller som studier i detta sammanhang såvida de inte utgör en begränsad del av dina studier utomlands. I övrigt är det fritt fram för vemsomhelst att söka oavsett ålder och bakgrund.

Du behöver inte ha ansökt till någon skola när du ansöker om stipendiet men om du får stipendiet så är det knutet till den skola och utbildning som du anger i stipendieansökan. Du hittar tusentals skolor utomlands i vår skoldatabas men stipendiet kan givetvis sökas även till skolor som inte finns med där.

Sista ansökningsdag och utdelning av stipendiet

Sista ansökningsdag är den 15 december varje år. Stipendiaten utses sedan av styrelsen för DreamStudies Utlandsstudievägledaren AB och offentliggörs i första halvan av januari. För mer detaljer se villkoren på ansökningssidan.

Berätta om dina studier

Som vår stipendiat förväntas du under din första månad utomlands skriva ett blogginlägg eller spela in en video där du berättar om dina utlandsstudier för andra som funderar på att studera utomlands.

Vad ingår i ansökan?

I ansökan får du skicka in följande:

  • Person- och kontaktuppgifter
  • En referensperson som talar svenska eller engelska. Det kan vara en lärare, coach eller liknande person som känner dig väl. Vi godtar inte referenser från släktingar, partners eller kompisar. Vi behöver referenspersonens namn, telefonnummer, mail och befattning.
  • Information om vilken skola du vill söka till
  • Ett ansökningsbrev där du besvarar följande tre frågor:
    • Vem är du?
    • Vad vill du uppnå med dina utlandsstudier?
    • Varför behöver du det här stipendiet?

Ansökan görs digitalt genom att trycka på knappen nedan. Endast kompletta ansökningar kommer att beaktas så samla in alla uppgifter innan du påbörjar ansökan. Observera att vi inte har möjlighet att svara på frågor om individuella stipendieansökningar.

Ansök om utlandsstudiestipendiet

Mer information

Läs mer om stipendier för utlandsstudier och rabatter på universitet och språkresor.

Följ oss på Facebook eller Google+ för att bli meddelad om våra senaste artiklar. Följ utlandsstuder.se på Instagram för att få en video om utlandsstudier varje vecka.

Kommentarer

Jag godkänner att min IP-adress kommer att sparas. Din mailadress kommer ej att publiceras.


Utlandsstudier_se 2017-12-15 16:42:31

Hej Jessika,
Tack för din feedback. Formatteringen finns kvar, däremot saknades taggarna som gör att den visas korrekt på tacksidan. Det är åtgärdat nu.

Jessika 2017-12-14 20:44:33

Har nu skickat in min ansökan och har endast en liten anmärkning som jag tycker att ni bör överväga att justera till kommande års ansökningar. 

När jag skrev mina svar till ansökningsbrevet så skrev jag med styckeindelning, på samma sätt som ni har gjort här i informationen ovan. Sedan när jag hade skickat in min text såg jag på översikten att hela texten automatiskt "tryckts" ihop till en klump helt utan stycken och radavdelning. Detta försämrar många gånger helheten av texten och det budskap som den försöker förmedla - för läsaren uppfattas det hela endast som en massiv klump.

Jag må vara petig men tänkte jag skulle säga vad jag upplevde. Jag tror att helhetsintrycket och budskapet i alla stipendieansökningar skulle förbättras om hemsidan tillät dessa inslag i texterna :)

Utlandsstudier_se 2017-12-14 12:56:19

Vi har inte satt någon fast begränsning för dessa texter men lagom är bäst. Säg ca 100-200 ord per fråga under rubriken ansökningsbrev. Innehållet är dock viktigare än längden.

Madde 2017-12-14 09:22:34

Hej!
Finns det någon ordgräns när man svarar på frågorna i brevet? Är det bättre att skriva mycket/utförligt eller lite mindre?

Utlandsstudier_se 2017-12-14 00:05:47

Ja du kan ändra skola innan ansökningsdeadline om du mailar mig uppgifter om vilken skola och utbildning du vill byta till via vårt kontaktformulär. Spencer var vår samutställare på studentmässorna men han jobbar inte åt oss så jag vet inte vilket universitet som han har rekommenderat då han har kontakter med många olika skolor.

Sofie 2017-12-13 18:33:17

Hej, jag ansökte om stipendium för några dagar sedan. 
Har nu pratat med Spencer som jobbar hos er och han rekommenderade mig till att söka till ett annat universitet, kan jag "byta" ansökningen så jag söker stipendiet till den skolan istället? 

MVH Sofie

Utlandsstudier_se 2017-12-12 10:29:27

Vi tar i dagsläget bara emot en ansökan per student så ansök om stipendium till den skola som är ditt förstahandsval.

Sofie 2017-12-11 23:39:44

Jag skrev i en av skolorna jag är intresserad av. Är intresserad av en till. Går det att ansöka om den också på något vis för att se om möjligheterna är större där? 

Tacksam för svar. Mvh

Utlandsstudier 2017-11-27 14:17:25

Stipendiet ges inte för praktik eller examensarbeten såvida de inte utgör en begränsad del av dina studier utomlands. Du måste delta i regelbunden undervisning på en skola utomlands för att kunna få stipendiet.

Lina 2017-11-26 21:51:44

Hej!
Kan man söka stipendiet för att göra sitt examensarbete utomlands?

Utlandsstudier 2017-11-21 21:21:51

Nej stipendiet ges enbart för studier utomlands, inte praktik, såvida inte praktiken utgör en mindre del av en studieperiod utomlands.

Emelie 2017-11-21 21:02:22

Hej! 
Undrar om man kan få stipendium för om man har en utlandspraktik som ingår i högskolansprogram?

Utlandsstudier 2017-11-06 08:15:50

Hej Jolin, 
Nej tyvärr inte. Enligt villkoren ges stipendiet för studier som påbörjas året efter man ansöker. Så nu kan man ansöka för studier som påbörjas under 2018.

Jolin Lindberg 2017-11-03 19:29:11

Hej! 
Jag undrar om man kan söka stipendiet om man redan startat studera utomlands denna termin men ska fortsätta vårterminen 2018?

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 20 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Relaterade artiklar