Utlandsstudiestipendiet - deadline 15/12

Ansök om Utlandsstudiestipendiet med deadline den 15/12. Vi delar ut stipendier till ett totalt värde av 50000-100000 kr för studier på utvalda skolor utomlands. Läs mer och ansök här.

Utlandsstudier.se och vår ägare DreamStudies Utlandsstudievägledaren AB har i augusti 2017 instiftat ett stipendium för att hjälpa studenter som vill studera utomlands. Läs mer om stipendiet nedan:

Stipendiater

Vi har delat ut stipendier för utlandsstudier sedan 2018. Här hittar du de senaste stipendiaterna:

2024
 • Isabelle Melind - tilldelades ett degreestipendium på $1000 för psykologistudier på Arizona State University genoom Kaplan International i USA
 • Samuel Anantha - tilldelades 1000 Euro för Masterstudier på CBS International Business School i Tyskland
 • Asmaa Othman - tilldelades 2000 Euro för degreestudier på Emirates Academy of Hospitality Management i Dubai, UAE
 • Gregory Robinson - tilldelades 700 000 KRW för språkstudier på Konkuk University i Korea
 • Ainara Rico - tilldelades 500 Euro före ett kandidatprogram på Hankuk University i Korea
 • Meya Andersson - tilldelades $1000 för studier på Los Angeles City College i USA
 • Edit Malm - tilldelades 1150 Euro för en spansk språkkurs på University of Alicante i Spanien
 • Chloe Rundberg - tilldelades $1000 för study abroad studier på University of California Riverside i USA

Stipendier för 50 000 - 100 000 kr

Tidigare år har vi delat ut stipendier på minst 10 000 kr/år. Från och med ansökningsperioden som öppnar i februari 2022 så har vi dock utökat vår stipendiebudget. Vi delar ut minst 4 olika stipendier med ett totalt värde på minst 50 000 kr och max 100 000 kr. Vi delar ut minst ett per år av följande stipendier:

 • Språkresestipendiet 5 000 - 15 000 kr: du kan ansöka om detta stipendium för språkkurser på utvalda språkskolor runt om i världen.
 • Study Abroad-stipendiet 5 000 - 15 000 kr: läs fristående kurser på utvalda universitet utomlands och ta chansen att ansöka om vårt Study Abroad-stipendium.
 • Degree-stipendiet 10 000 - 20 000 kr: ta en Associate, Bachelor eller en Master's Degree på utvalda college och universitet utomlands och ansök om vårt Degree stipendium.
 • Asienstipendiet 5 000 - 15 000 kr: du kan ansöka om detta stipendium för studier på någon av våra partnerspråkskolor och universitet i Japan, Korea och resten av Asien, vare sig du ska läsa en språkkurs, Study Abroad-terminer eller en full degree.

Du behöver inte välja vilket av dessa stipendier du ansöker till. Du fyller bara i en ansökan så kommer vi automatiskt att ha dig i åtanke till de stipendier som matchar den valda skolan och utbildningen (om du t.ex. vill läsa en språkkurs i Korea så kan du få Språkresestipendiet och/eller Asienstipendiet). Stipendierna kan sökas för studier på utvalda skolor utomlands. Vilka skolor du kan söka till framgår på ansökningssidan.

Stipendierna delas ut en gång om året. Stipendierna kan delas upp mellan flera olika stipendiater. Om du vill läsa en längre utbildning utomlands så får du se vårt stipendium som ett bidrag, sedan får du finansiera resten av utbildningen med studiemedel från CSN eller andra stipendier för utlandsstudier.

Vem kan ansöka?

Innan 2021 var stipendiet öppet för utlandsstudier på alla språkskolor, universitet och college utomlands. Det ledde dock till att vi fick in för många ansökningar där många innehöll felaktiga uppgifter om startdatum och annat. Därför har vi från och med 2021 begränsat antalet skolor som du kan söka stipendiet till för att bättre kunna verifiera de mottagna ansökningarna.

Stipendiet ska sökas för heltidsstudier som du vill påbörja under 2025 (eller januari 2026) på en av de utvalda skolorna utomlands som du hittar på ansökningssidan. Det kan inte sökas till utbildningar som har startat tidigare än så eller till skolor som inte finns med i listan. Vill du påbörja din utbildning senare så får du ansöka till kommande års stipendier. I övrigt är det fritt fram för vem som helst att söka oavsett ålder och bakgrund.

Du behöver inte ha ansökt till skolan när du ansöker om stipendiet men om du får stipendiet så är det knutet till den skola och utbildning som du anger i stipendieansökan. Vi kommer att sätta dig i kontakt med skolan när vi mottagit din stipendieansökan så att de kan skicka dig mer information om det önskade programmet. Observera att du bara kan få stipendiet om du ansöker direkt till skolan med hjälp av Utlandsstudier.se (dvs du kan inte få det för utbyten genom ditt hemuniversitet eller om du ansöker genom en agent).

Sista ansökningsdag och utdelning av stipendiet

Sista ansökningsdag är den 15 december varje år. Stipendiaten utses sedan av styrelsen för DreamStudies Utlandsstudievägledaren AB och offentliggörs i slutet av januari eller början av februari. För mer detaljer se villkoren på ansökningssidan.

Berätta om dina studier

Som vår stipendiat förväntas du under dina första månader utomlands skriva ett blogginlägg, spela in en video, gästa vår podcast, eller göra en veckas Instagram takeover där du berättar om dina utlandsstudier för andra som funderar på att studera utomlands.

Vad ingår i ansökan?

I ansökan får du skicka in följande:

 • Information om vilken skola du vill söka till
 • Person- och kontaktuppgifter
 • Ett ansökningsbrev där du besvarar följande tre frågor:
  • Vem är du?
  • Vad vill du uppnå med dina utlandsstudier?
  • Varför behöver du det här stipendiet?

Ansökan görs digitalt genom att trycka på knappen nedan. Endast kompletta ansökningar kommer att beaktas så samla in alla uppgifter innan du påbörjar ansökan. Observera att vi inte har möjlighet att svara på frågor om individuella stipendieansökningar.

Mer information

Läs mer om stipendier för utlandsstudier och stipendier och erbjudanden på universitet och språkresor.

Följ @utlandsstudier.se på Tiktok, Facebook, Instagram och Youtube för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Ladda ned utlandsstudiehandboken

Ladda ned en gratis utlandsstudiehandbok! 40 sidor späckade med råd och tips som hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. Klicka här.

Relaterade artiklar