University of California Riverside

Studera och bo i soliga södra Kalifornien på University of California, Riverside. Som internationell student kan du välja mellan 80 olika ämnesområden från Accounting till Zoology.

Varför ska jag studera på UCR?

UCR Campus: det vackra 14 400 hektar stora campuset är som en egen stad med restauranger, biografer, sportarenor, kaféer, festivaler, konserter och det finns till och med en botanisk trädgård. Allt du behöver finns på eller runt UCR-campus. Tänk på att det är ett stort campus, så därför rekommenderar vi att du, precis som de inhemska, kaliforniska studenterna, skaffar en cykel eller skateboard för att komma i tid till lektionerna.

Akademisk excellens: UCR är ett av tio campus inom Universities of California, som ofta anses vara det bästa offentliga universitetssystemet i världen. UCR är också ett viktigt forskningscentrum i södra Kalifornien inom många områden som teknik och vetenskap. Faktum är att på UCR huserar två Nobelpristagare!

Bostad: du har många alternativ. Om du vill bo på campus finns International Village som ligger fem minuters promenad från UCR Extension Office, eller välj en plats utanför campus.

Levnadsomkostnader: Levnadsomkostnaderna på UCR är mycket billigare än många andra delar av Kalifornien, som Los Angeles, Santa Barbara eller San Francisco. Så, pengarna du sparar på att studera på UCR kan du istället använda till resor, nöjen och upplevelser under helger och lov. 

Study abroad eller Postgraduate Diploma

University Credit Program (UCP): Med UCP kan du studera som gäststudent på study abroad och ta en (12 veckor), två (24 veckor) eller tre quarters (36 veckor = 1 akademiskt år) vid UCR och tillgodoräkna dig poängen till din examen vid ditt svenska universitet. Studenter som ännu inte har en kandidatexamen (bachelor) är välkomna, likväl som studenter som redan har en examen. UCR är ett stort forskningsuniversitet med över 20 000 studenter, så du kan välja mellan många studieområden – från konst, kommunikation, management, utbildning, teknik och data till naturvetenskap, teater och musik.

Postgraduate Diplomas (PGD): du som redan har tagit en kandidatexamen, vill kanske specialisera dig och förbereda dig för din framtida karriär? Ett PGD ger dig den kunskap och arbetserfarenhet du behöver för att kickstarta din professionella karriär. Alla PGD är 3 quarters långa (12 veckor per quarter). Under det första kvartalet börjar du dina studier med sex managementkurser och fortsätter sedan under andra kvartalet med en specialisering inom ditt intresseområde. Specialområden inkluderar: Digital marknadsföring, Big Data Technologies, Event Management, Project Management, Sports Management, Engineering Management, Bioengineering eller Tourism Hospitality. Under det tredje kvartalet kommer alla PGD-studenter att göra en 12 veckors garanterad, arbetsplatsförlagd praktik i USA.

Efter examen från PGD är du berättigad till betald anställning i USA i upp till 1 år genom OPT (Occupational Practical Training). Våra karriärkonsulter hjälper dig att hitta det perfekta företaget för att starta din karriär i USA. Återvänd hem med ett postgraduate diploma från ett prestigefyllt universitet, internationell arbetserfarenhet och erfarenheten av att bo och arbeta i Kalifornien.

Livsstilen i södra Kalifornien

UCR ligger i hjärtat av södra Kalifornien. UCR ligger nära många av de berömda platserna i södra Kalifornien, som Los Angeles, Hollywood, Disneyland, San Diego, Las Vegas och Palm Springs. För naturälskare hittar du Joshua Tree National Park, Big Bear Ski Resort och surfstränderna längs Stilla Havskusten, cirka en timme bort. Faktum är att södra Kalifornien är en av få platser i världen där du kan åka skidor på morgonen och surfa på eftermiddagen.

Om du gillar varmt väder är UCR ett utmärkt val. Vinter? Medeltemperaturen i januari är 20 C. Med ett medelhavsklimat kommer du att njuta av över 300 soldagar per år.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på University of California Riverside

Fakta

26 809: Antal studenter

2 122: Internationella studenter

101: Kandidatprogram

2: Nobelpristagare

350: Klubbar och organisationer

UCP Stipendium via Utlandsstudier.se

Alla studenter som ansöker genom DreamStudies Utlandsstudier.se har rätt till ett partiellt stipendium för varje termins studier av UCP vid UCR Extension för 12 units per quarter (normalt 4 kurser). Stipendiet är för en, två eller tre quarters. UCR har ett quarter system med tre terminer per läsår (12 veckor per quarter/termin).

Det finns också partial scholarships för studenter på PostGraduate Diplomas (36 veckor).

Erbjudandet går ut 2024-06-01


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till University of California Riverside. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.