Studera på Språkskolor utomlands

Här hittar du språkkurser utomlands på utvalda språkskolor av hög kvalitet. Vi hjälper dig med rabatter, CSN, frågor och svar. Läs spanska, japanska, engelska, franska, italienska, tyska, koreanska eller många andra språk. Fyll i intresseanmälan nedan för mer information.

Gör en intresseanmälan och få hjälp att studera utomlands

Skolor

Frågor och svar om språkskolor

Varför ska jag studera på en språkskola utomlands?

Det finns inget bättre sätt att lära sig ett språk än att studera det på en språkskola i landet där det talas. Klasserna är små och dina lärare har alla språket som modersmål. Skolans enda syfte är att hjälpa folk från andra länder att lära sig språket. Så snart du går utanför klassrummet så får du chansen att öva språket IRL.

Hur ansöker man?

Använd ansökningslänken på skolsidan. När skolan har tagit emot din ansökan så kommer de att hjälpa dig vidare. Här på Utlandsstudier.se hittar du också mycket information som kan hjälpa dig att förbereda dig för dina utlandsstudier.

Hur ser en skoldag ut?

Du har vanligtvis 3-6 lektioner om dagen på vardagarna, beroende på den kurs som du har valt. Ofta är det morgonlektioner med undervisning t.ex. 9-12 men en del språkskolor låter dig välja mellan undervisning på förmiddagen, eftermiddagen eller kvällen. På intensiva kurser får du räkna med längre dagar, t.ex. 9-15.

Efter skolan har du gott om tid att utforska din studieort. Skolorna brukar också ordna en hel del aktiviteter som utflykter, sportevenemang, guidade turer, bbq, prova på lokala traditioner etc.

Är det mycket läxor?

Skolorna ger ofta någon liten läxa men du kan för det mesta klara av den på mindre än en timme. Vill du göra snabba framsteg får du dock vara beredd att studera en del utanför klassrummet också för att smälta det du har lärt dig. Du kommer dock fortfarande att ha gott om tid för nöjen också. Du tränar ju på språket även när du ser dig om på stan så tveka inte att prata med lokalbefolkningen.

Om du studerar ett asiatiskt språk som japanska, koreanska eller kinesiska så får du vara beredd på lite mer läxor och självstudier då dessa språk är mer krävande att lära sig.

Får man hjälp med boende?

Ja de flesta språkskolorna kan hjälpa dig att ordna boende. De vanligaste alternativen är värdfamilj (ofta inklusive frukost och middag), residens och delade lägenheter.

Hur länge kan jag studera?

Du väljer själv hur länge du vill läsa. Minimilängden är två veckor på de flesta skolor. Du kan sedan läsa i princip så länge du vill. Om du är total nybörjare i ett västerländskt språk så kommer du att komma långt på 20 veckor men du kan läsa upp till ett år. Asiatiska språk kan man ofta läsa upp till 2 år.

När startar språkkurserna?

Språkkurser på privata språkskolor utomlands startar nästan alltid på måndagar. Om man inte är total nybörjare så kan man starta varje måndag på många skolor medan de har nybörjarstarter ca en gång per månad. Läs mer på skolornas hemsida.

Språkkurser på universitet och på språkskolor i Japan har färre startdatum, ofta fyra gånger om året (januari, april, juli och oktober i Japan). Dessa startdatum ligger inte alltid på måndagar.

Vad är det för åldersgräns på språkskolorna?

Skolorna har en minimiålder som oftast ligger mellan 16 och 18 år. Det finns ingen övre åldersgräns. För yngre studenter finns det särskilda juniorkurser och för äldre deltagare finns det 50+ kurser.

Kan man få studiemedel för språkresor?

Många språkskolor är berättigade till studiemedel från CSN. För att få CSN måste du läsa minst 3 veckor inom Europa och minst 13 veckor utanför Europa. Du har inte rätt till studiemedel för privata språkskolor förrän höstterminen det år du fyller 20.

Läs mer om studiemedel.

Hur vet skolan vilken nivå jag har?

Du får vanligtvis göra ett språktest den första dagen på skolan. En del skolor ger dig ett onlinetest redan innan du åker hemifrån. Du blir sedan placerad i en klass beroende på ditt testresultat. Skolorna har vanligtvis klasser på 5-10 olika nivåer. Det bästa är att välja en språkskola med många nivåer framförallt om du redan har goda kunskaper i språket.

Vad är det för skillnad mellan språkresor och språkkurser utomlands?

Denna fråga har vi besvarat här. Läs mer om språkresor.

Behöver du hjälp?

Fyll i vår intresseanmälan så hjälper vi dig att hitta och ansöka till en passande språkskola.

Språkresor till olika länder

Artiklar om Språkskolor

 • Språkresor - för vuxna och ungdomar
  Språkresor är den enklaste, mest flexibla formen av utlandsstudier. Vi kan hjälpa dig med språkresor över hela världen, här reder vi ut begreppen och besvarar alla vanliga frågor.
 • Lär dig tyska på en språkresa i Tyskland
  Vill du lära dig tyska? Det finns inget bättre sätt att göra det än att ta en språkresa till Tyskland. Här tittar vi närmare på tyska språkskolor och språkkurser i Tyskland.
 • Sabbatsår utomlands
  Vill du få ett break och komma ut och se världen? Här ger vi tips om sabbatsår utomlands som passar både dig som går i eller nyligen avslutat gymnasiet och dig som jobbar.
 • Sommarkurser utomlands 2024
  Vet du inte vad du ska göra i sommar? Varför inte kombinera nytta med nöje och ta en sommarkurs utomlands? Här ger vi tips på bra sommarkurser utomlands som du kan finansiera med CSN.
 • 8 steg för att välja en skola utomlands
  När du väl bestämt dig för att studera utomlands så måste du hitta en skola. Men hur gör man? Det finns tusentals skolor att välja emellan. Svaret får du i den här artikeln.
 • Experternas bästa utlandsstudietips
  Funderar du på att studera utomlands? Här har vi sammanställt råd och tips om utlandsstudier från olika skolor och experter runt om i världen.
 • Vinn en spansk språkkurs i Alicante!
  Vill du bättra på din spanska? Ta chansen att delta i vår jultävling om en spanskakurs på University of Alicantes språkskola Centro Superior de Idiomas. Sista tävlingsdag är 6/1 2020.
 • 5 kul sätt att lära sig ett nytt språk
  Tycker du också att det är svårt eller kanske rent av tråkigt att lära sig språk? Här ger vi dig fem tips som gör språkinlärningen roligare.
 •  

  Intresseanmälan för utlandsstudier

  Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok och tillgång till våra stipendier. Du förbinder dig inte till något, vi hjälper dig kostnadsfritt.

  Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja

  What and where do you want to study abroad:


  I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

  Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.