Studera franska på språkskolor i Paris

Drömmer du om att bo i Paris, flanera runt på caféerna och prata franska med dina vänner. Det kan bli verklighet om du tar en fransk språkkurs i Paris. Vi hjälper dig!

Upplev Paris: mer än bara en språkkurs

Föreställ dig att vandra längs Seine på väg till din franskkurs, med Eiffeltornet som bakgrund och lukten av nybakade croissanter i luften. Paris är inte bara en stad att besöka; det är en plats att leva och lära. Att studera franska här är att dyka in i ett hav av kultur, historia och språk. Varje gatuhörn berättar en historia, varje cafébesök är en lektion i det franska vardagslivet. Detta är din chans att inte bara förbättra ditt språk, utan också att uppleva den franska livsstilen på nära håll.

När du studerar franska i Paris, omges du av möjligheter att praktisera språket dagligen. Från att beställa mat på en lokal bistro till att diskutera aktuella händelser med parisare, varje interaktion förbättrar din förmåga och ditt självförtroende. Paris är också hem till världsberömda museer, konstgallerier och teatrar, vilket ger dig en unik inblick i den franska kulturen och litteraturen. Att lära sig språket här är att uppleva det i sitt mest levande och autentiska sammanhang.

Studera på Sorbonne: en tradition av excellens

För den som drömmer om en akademisk utmaning är Sorbonne Universitetet en symbol för akademisk excellens med djupa historiska rötter. Att läsa franska här innebär inte bara att utveckla en stark språklig förmåga, utan också att få en djupare förståelse för den franska kulturen, litteraturen och historien. Kurserna är utformade för att ge dig en omfattande förståelse för språket, samtidigt som du får verktygen att analysera och uppskatta den rika kulturella väven som gör Frankrike unikt.

Som student på Sorbonne blir du en del av en internationell gemenskap, där du kan dela erfarenheter och perspektiv med kamrater från hela världen. Universitetets centrala läge vid Quartier Latin i Paris erbjuder ger dig tillgång till stadens kulturella och sociala liv, med en perfekt balans mellan studier och fritid.

De flesta språkkurserna på Sorbonne är 12 veckor långa och kräver avslutat gymnasium. Det går också att ta en läsårskurs på 24 veckor eller en sommarkurs på 8 veckor. Kurserna startar bara några gånger per år.

Lär dig franska på Accord en flexibel språkskola

För de som föredrar en mer personlig språkkurs, erbjuder språkskolan Accord skräddarsydda kurser i hjärtat av Paris nära Eiffeltornet. Klasserna är mindre och mer individanpassade än när du läser på universitet. Du kan starta varje måndag och väljer själv hur många veckor du vill läsa. Du får göra ett språktest innan kursstart för att placeras på en nivå som passar just dig. Accord idealiskt för dig som vill snabbt förbättra din franska.

Skolan har en stark fokus på att integrera språkinlärning med kulturella upplevelser, vilket ger en unik möjlighet att tillämpa dina nyvunna kunskaper i verkliga situationer. De arrangerar regelbundet utflykter och aktiviteter, designade för att fördjupa din förståelse för den franska kulturen och samtidigt praktisera språket. Oavsett om det är en guidad tur i Louvren, en utflykt till Versailles, eller en kväll på en traditionell fransk teater, så förstärker dessa erfarenheter din inlärning och gör ditt språkäventyr i Paris oförglömligt.

Vi har en samarbetspartner som hjälper dig med ansökan till Sorbonne, Accord och många andra språkskolor i Frankrike. Fyll i vår intresseanmälan för att få hjälp av dem på svenska, utan att förbinda dig till något.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.



Ämnen som du kan läsa på Studera franska på språkskolor i Paris

Studera franska på språkskolor i Paris

Startdatum: Varje måndag på språkskolan Accord. En gång per termin på Sorbonne.

Kurslängd: 2-24 veckor

CSN: Ja på kurser som är 3 veckor eller längre, från den 1 juli det år du fyller 20.

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Studera franska på språkskolor i Paris. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.